Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juki

Dziewczyny,które zostaną mamami po raz drugi,czy też trzeci.

Polecane posty

Gość każdy jest inny
ja rodziłam 14 lat temu no i rok temu oba porody zupełnie inne pierwszą rodziłam 12g a drugą 6g oba porody po terminie mo i wywoływane najgorsze jest to jeżeli niema rozwarcia asą bule to jest masakra ale wiem że dużo zależy od położnej wystarczy dokładnie robić to co ona powie i pujdzie jak z platka naprawde dziewczyny słuchajcie położnej a ból jest o wiele mniejszy ja teraz byłam zadowolona nawet mnie nie rozcinała super

pierwsze dziecko jak rodziłam to dwa dni przed tym faktem miałam podaną oxy... poród był krótki ale bardzo bolesne skurcze. Bardzo gwałtowne i właściwie były ciągłe nie odróżniałam kiedy kończył się poprzedni a zaczynał kolejny. drugie dziecko było większe i samo parcie było troszkę trudniejsze, ale ale faza rozwierania szyjki to była bajka skurcze co 3 minuty za to między nimi kompletnie zero bólu. 10 minut przed narodzinami mojego syna z położną opowiadałyśmy sobie dowcipy. Różnica była taka że poród był całkowicie naturalny bez sztucznego wywoływania. OKSYTOCYNIE MÓWIĘ NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mamaewa
Bardzo dziękuję za odpowiedzi,w takim razie będę cierpliwie czekała aż samo się zacznie chociaż do terminu jeszcze tylko tydzień to nic kompletnie się nie dzieje,ktg również nie wykazuje żadnych skurczy.Widać córeczce się nie spieszy

Gość agusia0001
Cześć dziewczyny, ja mam termin na 28 listopada. To bedzie moj drugi poród. Pierwszy poród od momentu odejścia wód płodowych do przyjścia córci na świat minęło 7 godzin. Szczrze mówiac nie wiedziałam co mnie czeka i jaki to jest ból i nie bałam się tak jak teraz. Pocieszam się, że wiele dziewczyn mówi że drugi poód jest szybszy i mam nadzieję że u mnie bedzie tak samo:)

witam!!ja mam termin na pierwszego listopada i to mój drugi poród i też mam nadzieje że ten poród będzie łatwiejszy!!!i choć bardzo się boje porodu to już niemoge się doczekać kiedy maluszek już wyjdzie:)

Gość agusia0001
karola daj znacjak juz urodzisz:) jak sobie dalas rade:) powodzenia

Gość iga.......
up

Gość barta7farek78
jestem teraz w drugiej ciązy, za pierwszym razem mialam podawana oksytocyne i naprawde skurcze byly nie do wytrzymania az mdlalam z bolu. Mam nadzieje, ze teraz nie trzeba bedzie wywolywac porodu i pojdzie szybciej i mniej bolesnie:)

ja rodziłam tylko raz, ale poród trwał u mnie 3 godziny Do szpitala przyjechałam z 8 centymetrowym rozwarciem piłam napar z liści malin przez około 5 tygodni przed porodem i wierze, że to przyspieszyło poród. CHyba, że taka moja natura?

Gość ja mam jeszcze 9 tyg
do porodu i staram sie o tym nie myslec. mysle o maluszku, ale sam poród omijam