Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xymena 018282

na czym polega lewatywa?

Polecane posty

Gość xymena 018282

wiem ze głupie pytanie ale czy polega na czyszczeniu jelita czy zastrzyku a potem samej do kibelka i czy to boli?

Gość Agulka957
Nie boli a polega na podaniu płynu przez pupę :-P

nie boli, plyn wprowadza sie do pupy, czasem leci zaraz, czasem trzeba chwile poczekac. super sprawa przed porodem

Nic a nic nie boli, albo robisz sama, albo robi ci położna, trwa to kilka sekund, a potem lecisz do kibelka. Paniki jakiejś wielkiem nie ma, jak mi położna w zabiegowym zrobiła lewatywę, to jeszcze po drodze do kibla zdążyłam z koleżanką z sali pogadać :P I papier wziąć :) A wygląda to tak, że do pupy wsuwają Ci taką cienką rurkę, przez którą z butelki wciskają specjalny roztwór.

Gość ahaaaaaaaaaaaaaaa
no to mnie uspokoiłyscie ze cienka rurka bo ja mam wrazliwy odbyt i grubom rure bym se nie dala wcisnąć ale podobno to jest zdrowe tak ogólnie poza porodami

Hyhy :) Dejzi, rodziłaś? :) Jak się rodzi, to naprawdę choćby ta rura miała średnicę rury do odkurzacza to by ci było ganz egal gdzie ci ją wsadzą :P Poród przeskalowyje znacznie 2 pojęcia: bólu i wstydu. To co kiedyś bolało, po porodzie jest tylko dokuczaniem. To co kiedyś zawstydzało, po porodzie jest fizjologią.

Cienka, cienka jest, jakieś 0,5 cm. Okrągło zakończona. Dyskomfort trochę jest, ale tylko dlatego, że ten płyn jest zimny.

Gość ahaaaaaaaaaaaaaaa
chemical dobrze to ujełaś wszystko jest obojętne byleby sie skończyło jak ja to przezyje? hmm hehehh

chemical trafiłaś w dziesiątkę. U mnie właśnie tak było. W czasie porodu zwisało mi to że mam dupę wypiętą i ogląda mnie mnóstwo osób, że rozkładam nogi przed każdym kto wejdzie i mi powie \"badamy się\". N o i do porodu nie wiedziałam co to prawdziwy ból.