Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie mi przykro jest

Mąż zapomniał o moich imieninach...

Polecane posty

Stefania może i nie warto ale dlaczego tylko ja mam się starać? On już nie musi, bo już jestem jego żoną...?

On tylko zapomniał Stara sie tysiącem drobiazgów... pokazując, jak jestes dla niego wazna, kazdego dnia :)

Ech Stefania.... Może to "tylko", ale mi naprawdę jest bardzo przykro... Zrozumiałabym może po 20 latach małżenstwa, że mu sie znudziłam albo coś, ale pół roku...?

boje się, że jak teraz "tylko zapomniał" o moich imieninach to co będzie później....?

Gość kochana to ty nie wiesz
co robić? Kup mu Geriavit i poinformuj go dlaczego musi codziennie przyjmować dużą dawkę!

I to wszystko oczywiście z uśmiechem ;-) Moja Babcia mawiała, że celnym żartem załatwisz dużo więcej niż awanturą czy przemilczeniem kłopotu. Opatentowane. 🌻

chyba skoczę z mostu

To też jest jakieś rozwiązanie ;-) Nie zapomnij zostawić listu pożegnalnego !

wypowiedz o 13.14 nie jest moja...

Kochana to Ty nie wiesz - tak tylko jak tu sie zdobyć na żart, jak humor wisielczy....

Gość straszniie mi przykro jest
weszłabym na most, tylko nie wiem na który, może mi coś polecicie

Gość straszniie mi przykro jest
wiecie, zrezygnowałam z tego mostu, wybrałam inne wyjście, zadzwoniłam do adwokata, wezmę rozwód, bo przeciez nie można żyć z kimś takim jak mój mąż, popełnił niewybaczalny bląd

To że zapomniał w pół roku po ślubie, nie ma znaczenia,bo to nie ma na pewno związku ze ślubem i tym, ze uważa ze nie musi się już starać. Faceci po prostu nie pamiętają dat imienin, urodzin itp. To domena kobiet. Oni muszą mieć to albo zapisane albo ktoś im podpowiedzieć. Przed ślubem mógł np.mieć podpowiedź w osobie Twojej teściowej czy szwagierki... A teraz mu jej zabrakło.Mój mąż też kiedyś zapomniał, za czasów naszego \"chodzenia\", tzn.ponoć pamiętał kilka dni przed i nawet szukał prezentu,ale zanim go kupił to już biedaczek zapomniał. Powiedziałam mu tego samego dnia wieczorem o czym zapomniał. Ale było mu głupio. Ty też swojemu mężowi powiedz, bo on się już raczej nie ocknie a tylko Ty nie masz humoru i z tego gorsze sprawy mogą niechcący wyniknąć. Dobry pomysł z wyjściem z koleżanką, ale żebyś nie siedziała cały czas nad piwem i marudziła, że zapomniał. Bo zamiast poprawić sobie humor, będziesz stała w miejscu. Może spraw sobie sama jakąś sukieneczkę, bluzeczkę czy bieliznę. Ubierz się w nią i zapytaj męża czy mu się podoba,bo kupiłaś ją sobie sama w prezencie - skoro on zapomniał. I głowa do góry! Oraz wszystkiego naj...naj...naj... (chyba Agnieszko, tak?)

mvmv - dziekuję za rady :-) Sęk w tym, że on własnie zawsze miał zapisane (ma taki plik, gdzie ma spisane najważniejsze daty, nie tylko "nasze" ale np też urodziny czy imieniny swoich rodziców itp). Tak - Agnieszko :-D

Ok mam dwie opcje: 1. On ma niedługo imieniny - mogę mu w prezencie kupić lecytynę albo Geriavit - tak jak dziewczyny wcześniej radziły. 2. Chce sobie kupić okulary słoneczne Infinity, takie "wypaśniejsze" :-D - moge kupić i powiedzieć mu, tak jak radzi mvmv - że to sama sobie kupiłam na imieniny, bo on zapomniał. Co lepsze?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
to straszne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😭

Sorry, po wpisie o 13:14 to ja pomyślałam, ze Ty sie bawisz :o Widzę, że Ci przykro - więc nie zostawiaj tego, nie olewaj, bo cię będzie gryzło i zaczną się nawarstwaic nieporozumienia i Twoje smutne myśli. Sprawę możesz załatwić: - zartem - "geriavit" to mój pomysl, może troche zbyt obcesowy - sposobem - sposób z okularami jest świetny !!! Po stwierdzeniu, że sama sobie kupiłaś, bo on zapomniał, możesz mimochodem wspomnieć "Wiesz, nota bene było mi ogromnie przykro".

Nota bene - wszystkiego najlepszego !!! 🌻

Może nie ja to powinnam pisać, bo pomysł z auto-prezentem był mój - ale tylko w taki sposób będziesz coś \"dla siebie\" poza chwilowym ubawem z miny męża. Choć te leki na pamięć - też fajna sprawa... Kup jemu małą butelkę i daj \"na otarcie łez\" gdy już mu pokażesz swoje okulary. A potem pijcie z niej oboje...hi hi. Udanych zakupów! P.S. Może Twój mąż ma coś akurat strasznie absorbującego na głowie w pracy i tylko chwilowo tak się zapomniał...

Dzięki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi i za życzenia :-) Mvmv z pracą to całkiem możliwe, bo on faktycznie ma sporo pracy (prowadzi własną firmę - na dorobku póki co), tym niemniej wcześniej też miał dużo spraw, a pamiętał. Kochana to ty nie wiesz - dlatego sie "zaczerniłam" :-) Podszywaczom - NIE! Kupię okulary - Geriavitu i tak nie będzie brał (to tylko taka pokazówka :-) ) a tak to przynajmniej będę mieć cos dla siebie :-) Pozdrawiam!

Gość nie dostanie prezentu
A u mnie jest nieco inna sytuacja. Kupiłam mojemu mężowi prezent ale on się do mnie nie odzywa. Parę dni temu się pokłóciliśmy ale później rozmawialiśmy trochę. Wczoraj wracam z pracy a on schodzi po schodach i minął mnie nie odzywając się. Dziś przyszłam z pracy, nawet głowy nie odwrócił. Siedzi i pije sam piwo gapiąc się w telewizor. Nie mam pojęcia o co mu chodzi, czy o tamto sprzed kilku dni, czy coś nowego mu się ubzdurało. Nie pytam co, jak chce to niech tak ma. Szkoda tylko że o nim myślałam i ten prezent kupiłam. Gdybym była kilka lat po ślubie też byłoby mi bardzo przykro jak Tobie autorko. Życzę Ci żeby to był tylko jednorazowy postępek. 🌼