Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaaa

ciąża a zwolnienie z pracy

Polecane posty

Gość pytajacaaaaa

moja znajoma jest teraz na urlopie wychowawczym do lipca. niedawno okazalo sie ze jest w drugiej ciazy i w lipcu bedzie to 6 miesiąc. czy w takiej sytuacji zaklad pracy moze ja zwolnic? czy po urodzeniu drugiego dziecka bedzie jej przyslugiwal zasilek macierzynski?

Gość uppppppppppppppppppppppp

Gość ona198273645
jezeli ma umowe o prace to pracodawca powyzej 3 miesiaca ciazy nie moze jej zwolnic wiec po skonczonym wychowawczym moze sobie jeszcze chodzic do pracy albo isc na l4 po porodzie przysluguje jej normalnie urlop macierzynski w wysokosci odpowiadajacej urodzeniu 2 dziecka no i pozniej urlop wychowawczy

Gość KADROWA....
Ona. Nie mozna zwolnić kobiety w ciąży od pirwszego dnia, kiedyś było powyżej trzech miesięcy. Do autorki topiku, jaka ma umowę o pracę bo to jest ważne co będzie z nią dalej

dzieki za odpowiedz

no wlasnie nie wiem jaka ma umowe . a ma to jakies znaczenie? a co jesli to jest umowa na czas okreslony? tego nie wiem ale cos mi sie wydje ze ten pracodawca raczej nie dawal umow na czas nieokreslony( straszny wyzyskiwacz i dlatego ona sie boi co z nia bedzie)

Gość KADROWA....
Halo.... jesteś pewna że znasz odpowiedź ??? Więc odpowiem: Jeżeli ma umowę na czas określony to muszą jej przedłużyć do dnia porodu, a macierzyński będzie płacił zus, niestety wychowawczy nie będzie się należał Natomiast jeżeli ma umowę na czas nieokreślony bądź na czas do wyczerpania urlopu wychowawczego to oczywiście wszystkie świadczenia się jej należą i nie moga jej zwolnić. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pytaj - podpowiem

dzieki :-) przekaze jej te info i dopytam o to jaka ma umowe

Gość KADROWA....
ok. zachowam sobie ten temat jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to ci pomogę