Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość selawia

Borys Eryk czy Zachary? - imiona piękne czy okropne

Polecane posty

Gość selawia

pytam bo dla mnie nie istnieją inne a mąż twierdzi ze wybrałam niebanalne ale moze zrobię tym dziecku krzywde. Które z nich wybrać?

Gość jeje
FUJ fuj FUj :O

Gość ojjj nigdy w życiu ....
nie dałabym tak na imię swojemu dziecku ! ! ! Ale to twoja sprawa , to jest właśnie przywilej rodziców -nadanie dziecku imienia,które nosić bedzie przez całe życie-więc nie pytaj nas w takiej sprawie o rade-bo jak większość powie fujj ,to co zmienisz decyzje?!

Kiedy ja wybieralam imie dla synka to byly 2 opcje, Olaf lub Eryk, ale zostal Olaf. Moze nastepny bedzie Eryk;)

Znam jednego Zachariasza i jest naprawdę przemiłym gościem i jedynym gościem o tym imieiu na całym wydziale na moim roku Prawa i Administracji we Wrocławiu wiec naprawdę niespotykane imię.. ja bym jednak dziecku tak na imię nie dała bo widze jak Zachariasz się przedstawia to większość ludzi i tak pyta \"jak?\"

Gość EUSTACHY-jest boskie...
:O

Gość selawia
serio pytam i dla mnie są ok tylko nie wiem na które się zdecydować i dlatego liczę ze znajdą się osoby które mi pomogą w wyborze bo tak czy innaczej poradzę sobie ale było by miło

imiona są piękne. Mnie podobają się Borys i Eryk, ze wskazaniem na Borysa

Gość wyobraź
sobie, ze jest dorosły i jak zwracają się do niego inni np panie Borysie, czy .... panie Eryku, czy.... panie Zachariaszu jakoś mi to nie pasuje mnie najbardziej podoba się Zachary, ale nie dałabym tak na imię (ew. Borys) w wieku chłopięcym bardziej pasuje Borys czy jest Borys w domu Eryk odpada o rany wybierz co wolisz

Gość asiiiiiiii
zdecydowanie eryk. znam jednego eryka. borys kojarzy mi sie z psem, a zachary to jakieś bardzo strasznie nienaturalne. i włśnie wszyscy będą pytali jak? ma pan na imię? no ale wybór należy do Ciebie. ja mam dwie córki jedna ma na imię nina a druga ada. oryginalnie. stawiam na eryka. eryk, eryczku. nie zdrabnia się jest krótkie i zrozumiałe. pozdrawiam.

Gość żółwie nindża
e tam od razu krzywdę krzywda to by była jakbys dała na imię szkaradek albo toster zachary mi sie osobiscie nie podoba , ale borys i eryk - normalne imiona; jak ci sie podobają, to wal i sie nie oglądaj na debili - im to zawsze cos bedzie nie pasowac; a to za staroswieckie, a to za nowoczesne - jakbyś tak chciała każdemu dogodzić, to bys sobie musiała wybrać jedno z 20 imion typu tomasz, maciej, krzysztof - a i to nie jest takie pewne

Gość ojej... zachary mnie przerazil
Borys najlepszy. Eryk mi sie dziwnie kojarzy, tak gejowsko... a Zachary to porazka po calosci po prostu.

Gość imie bobek jest fajne
jak w ogole zrobnic imie Zachary??? bedzie mial 3 lata i bedzie Zacharym, bedzie mial 60 lat i tez bedzie Zachary??? osobiscie nie lubie imion, ktorych nie da rady zdrobnic. ale przypuszczam, ze gdy bedzie w szkole dzieciaki i tak jakos mu to imie zdrobnia, tylko jak??? byle nie jakos krzywdzaco

Gość teraz
ani Ada ani Nina to nic oryginalnego, sama mam na imię Ada (Adrianna) i nikt się nie dziwi Zachary fajne imię

Gość astryda
mi tez sie podobaja nietypowe imiona. moje ulubione to Adria. jednak dla dobra mojej nienarodzonej coreczki postanowilam dac jej na imie inaczej. zbyt wiele jest spelun, hoteli i innych przybytkow nazywajacych sie Adria. pomyslalam, ze w jakis sposob moge ja tym skrzywdzic... choc ja osobiscie bardzo chcialabym miec na imie Adria, moje dziecko niekoniecznie musi byc zadowolone ze nosi imie jak speluna... wybierz madrze. nie kieruj sie oryginalnoscia, tylko po to by byl jedyny w promieniu 100km. mojej mamy rodzice kierowali sie wlasnie takimi kryteriami. mamusia moja niecierpi imienia swojego i wysluchala w zyciu wielu glupich zartow. :( wyobraz sobie, ze twoi rodzice dali Tobie na imie np Ingeborga lub Falklanda i cale zycie tym imieniem wlasnie sie przedstawiasz, to imie nosilas w podstawowce - wiek glupi i okrutny, niestety :( wybierz madrze. pozdrawiam

Gość astryda
imie Ada juz od dawna nie jest oryginalne... znam kilka dziewczyn o tym imieniu, dwie mialam w klasie w podstawowce. starsze babki nosza to imie jak np Biedrzyńska. Ada a Zachary to dwie rozne ligi.

Gość astryda
i jeszcze dodam Adria to nie jest Adrianna - to sa dwa oddzielne imiona. Adria to Adria a Ada to Ada.

skoro lubisz nietypowie imiona to moze Fabian? Borys, Eryk, a tym bardziej Zachary nie podobają mi się.

Gość selawia
Borys i Eryk jest proste i rzeczywiscie niezbyt krzywdzące, moze zle to ujęłam ale się nie zdrabnia. Zachariasz podobało mi sie ze wzgledu na mnogość sposobów użycia imienia, np w formie zachary, zachar, harry. Diękuję wszystkim za wypowiedzi. Jednemu podoba sie to drugiemu tamto- grunt że któres z imion nie stanowiło wyrażnej dezaprobaty bo to juz stanowi pewien sygnał

Ja mam Boryska i nie żałuję decyzji Też się wachałam Pewnie czasem ludzie różnie reagują ale mnie też się nie podoba wiele imion ale nie krytykuję bo imię dziecka to sprawa rodziców Wydaje mi się że niektórzy ludzie nie mają taktu za grosz Ja bym nie mogła skrytykować czyjejś decyzji odnośnie imienia dziecka Nie wybierałam tego imienia żeby się wyróżniał tylko dlatego że zawsze strasznie mi się podobało

ludzie niestety lubia sie wpieprzac w czyjes zycie i krytykowac innych, to takie proste i przyjemne...niech sie kazdy skupi na sobie i swoim zyciu. ...