Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość selawia

Borys Eryk czy Zachary? - imiona piękne czy okropne

Polecane posty

Gość thleah
wszystkie 3 imiona bardzo ładne ;) ciekawe, które z nich zostało wybrane

Gość goloalbinie
Eryk jest śliczne i niebanalne:)

Gość goloalbinie
no ale Eryczek to już tragedia:P

Gość Eryk i Borys mi się nawet
podobają Za to Zachary niespecjalnie. Wszystko kwestia gustu. Nie da się "skrzywdzić imieniem" Bo to człowiek noszący dane imię nadaje mu sens. Ile z Was by nazwało dziecko Donald? Przecież to jednoznacznie się kojarzy z głupawą kaczką z bajki. A ktoś zaryzykował i co? Donkowi się udało. Parafrazując: nie imię zdobi człowieka...

Gość salllcesson
Borys mi sie bardzo podoba, Eryk moze byc (choc wole Emila), Zachary mi sie nie podoba

Gość 09827
Ja mam synka Eryka. Zdania są podzielone, mówimy do niego: Eryś, Erysiak, Erycki, Erysia, a ja lubię Rysiu:)

Gość 09827
I jeszcze E-rysiek a pewna pani mówi Erysław:D

Gość Zachary
Akurat tak się zdarzyło, że mam na imię Zachary. I jakoś specjalnie nie cierpię z tego powodu koledzy w szkole mówią mi Harry, nikt mi nic złego na ten temat nie mówi, czasem jak spotykam kogoś nowego to się dziwi moim imieniem ale nie robi żartów ani nic :) Osobiście mi nie przeszkadza że mam na imię Zachary. Wracając do skrótów, bo ktoś miał tam problemy nie wiem z jakiego powodu, bo skrótów jest np: Harry, Zack, Zac. Chyba nie potrzeba więcej? wrócę jeszcze do tego jak poznaję nowe osoby, ich reakcja jest często miła bo mówią że ładne imię itp może to z kultury tak mówią może tak myślą ja w to nie wnikam. Borys mi jakoś nie podchodzi, choć nic do tego imienia nie mam. A z kolei Eryk to fajne imię osobiście nie znam nikogo o tym imieniu.

Gość mnie się właśnie/ 23
mnie się włąśnie z tych trzech najbardziej podoba Zachary, Eryk za bardzo kojarzy mi się z małą syrekną, bo tam ten jej ukochany chyba Eryk się nazywał, no po prostu disnejowsko mi się kojarzy, a Borys właśnie hmm coś mi w tym imieniu nie gra, coś z ruskiego ma, czy jak ktoś już pisał, że coś z psa właśnie

Ja znam 2 Eryków.... jeden to młodociany kryminalista z osiedla moich rodziców, a drugi, to przemiły facet.... z downem ( gość przemiły ale już mam uraz do tego imienia :/). Zachary.... nie znam żadnego... trochę zbyt wymyślne imię jak dla mnie, ale nie da się do niego przynajmniej wymyślić nic chamskiego- jak w przypadku chociażby Amelki :/ u mojego siostrzeńca w szkole jak się dzieci dowiedziały co to imię oznacza to wyzywają taką jedną Amelkę od kalek i niedorozwojów :/ Masakra- biedne dziecko :/ Borys- ruskie takie trochę, ale ładnie brzmi :)

wszystkie trzy są ładne, obojetnie które wybierzesz bedzie dobre osobiście najbardziej podoba mi się Zachary

wszystkie trzy ładne, obojętnie które wybierzesz a bedzie dobrze osobiscie najbardziej podoba mi się Zachary

Gość oool
zack jest fajny

Gość gość
szczerze muweiać bardziej mi sie[odoba zachray ale mam brata eryka i stzrasznie mi sie imiene eryk nie podoba ble to tak ja eryk sreryk d**eryk i takie tam

Gość gość
Eryk z tych trzech najlepsze, Borys kojarzy się z ruskim mafiozo a Zachary z antycznym aniołem. nie wiem czemu ale tak mi się kojarzy :D

Gość gość
Borys!!! Uwielbiam to imię. Do dziecka można zwracać się Borysek, a później po prostu Borys. Znam 3 Borysów. Jeden jest chłopcem, pozostali to fajni, inteligentni,wykształceni faceci.

Gość gość
Borys jest ok. Podoba mi się.

Gość gość
Najlepsze z tych to Borys

Gość gość
ja mam Borysa i zdrabnialiśmy na różne sposoby hehe Bori, Boryna, Boria, Rysiek

Gość gość
a jestem mamą Eryka, wgl, znam tylko 2 Erykow, jeden dorosly i jeden w gimnazjum uwielbiamy to imie, krotkie proste, i ma wiele zdrobnien:) Eryś, Eryczke, Erol, Eruś, Erciu ( to takie juz nasze zdrobnienia) Erysiek, Eryniu, Erciu, Erynek, o zawsze uwielbialam to imie:) syn ma juz 7 lat, jesli bedzie mi dane miec syna jeszcze kiedys to rozwazam imiona Szczepan-Nikodem_Dominik

Gość aveee
Okropne. Jeszcze wam dzieci "podziękują" za takie imiona. Pomyślcie trochę o nich a nie swoim przerośniętym ego co poniektórzy.

Gość gość
jak dla mnie to tylko Borys, przed chwilą był jakiś serial gdzie bohaterem był chłopak o tym imieniu, podoba mi się Borys

Gość gość
znam jednego borysa baaardzo dumnego ze swojego imienia, obecnie chyba to imię jest coraz bardziej popularne

Gość gość
Myślę, że rodzice nadający swoim dzieciom nieoklepane imiona wcale nie mają, jak tu ktoś "mądry" napisał, przerośniętego ego, ale wysokie poczucie własnej wartości (to pozytywne poczucie wartości) i zero kompleksów. Tego inni mogą im pozazdrościć. Te, które wybrałaś są ok. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie krytykował Twój wybór, bez względu na to jakie imię wybierzesz. Jakuba, Filipa czy Kacpra -obecnie bardzo popularne- też skrytykują.

Gość gość
Eryk jest super :)) a zdrobnienia to ; Enio, Enrike, Eras, Erasek, Ercik, Ercio, Eri, Eric, Erich, Erico, Eriko, Erikson, Eris, Ernest, Ernesto, Erni, Ernio, Ero, Eros, Erulek, Erycki, Erycy, Eryczek, Eryczuś, Eryczątko, Erykos, Erykowska, Erykowy, Erykuś, Erylas, Eryniu, Erysiek, Erysio, Eryś, Reczek, Rico, Riki, Riko, Ryniacz, Ryniu, Rysiek, Rysiu

Gość gość
Wszystkie straszne ! Borys -Jelcyn zapity ruski z nalaną twarzą , Eryk hm ...Zachary _Zastary będzie jedynym Zacharym w okolicy na 70% przeklnie za to mamuśkę . Imie dla starego dziada nie dziecka .

Gość gość
Eryk-KOSZMAR ,Borys tez nie za bardzo,wg mnie Zachary-Zachariasz chyba najfajniejsze

Gość gość
Eryk , dostojnie brzmi