Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dudziak

Skora tlusta, miejscami wysuszona, pryszcze... wrazliwa... co do mycia buzi??

Polecane posty

Gość dudziak

tak jak w temacie, prosze o pomoc, tylko nie garbier czysta skora, bardzo mam sciagnieta skore po nim:/ nie jestem wiec przekonana do garniera. moze cos soraya? aa?? lirene?? czekam na propozycje, dodam ze czasami mam tez ropne wykwity i mam przebarwienia:(

Gość ja polecam Ci żel oliwkowy z
ziaji. Co prawda mam suchą cerę ale ciągle wyskakują mi pryszcze a po umyciu żelami zawsze była czerwona i ściągnieta. Od kiedy zaczęłam używać tego żelu,nie mam żadnych problemów,pryszcze nie wyskakują-chociaż nie jest do tego przeznaczony ale buzia nie jest ściągnięta i nie raz nie nakładam po umyciu kremu i jest ok a jak myłam innymi żelami to od razu musiałam nałożyć krem dobrze nawilżający. Dodatkowym plusem jest to że żel jest tani,kosztuje ok 5 zl :-)

na taką skórę to najlepiej kosmetyki apteczne, bez zapachów, barwników np zel Toleriane albo Effaclar z La roche posay albo zel Cetaphil. niestety są droższe niż te z drogerii.

Gość dudziak
no a chodzi mi tez o cene.... bo dobry jest tez physiogel, ale no kosztuje ok 30 zl a nie jest za bardzo wydajny:( ten oliwkowy hmmmm..... moze sprobuje skoro tak polecasz:)

Gość lfhklafhksfhksflahkalkj
myc wodą przegotowaną, albo tonikiem

Gość dudziak
woda przegotowana, nie zmyje dobrze makijazu...

tonik tez nie sluzy do mycia twarzy a do przywrocenia jej prawidlowego ph jesli skora jest sciagnieta i przesuszona po umyciu.

Gość Jasmin_Jesi
Ja kupiłam sobie ,,Nuno'' firmy Ziaja :) Zobaczę jak działa :D Ponoć dobry! Jest to peeling i krem :D Ale nie 2in1 tylko osobno :D Pozdro!

Gość paulusia...
hej.Ja tez mam ten problem,mam 16 lat pare pryszczy i przebarwienia..,moja walka z tradizkiem bywa burzliwa ale ja wygrywam! na poczatku mialam antybiotyk zineryt na wieksze pryszcze niezastapiony lek!! potem uzywalam under twent bylo ok ale nie tak jak chcialam potem garniera masakra! a obecnie mam : zel do mycia kuracja matujaca z soraji tonik rumiankow z ziaji(ale zmieniam go na aloesowy) krem z under twenty i mas co przebarwien alcepalan. I mam nadzieje ze bedzie dobrze. Rozumiem Cie jesli chodzi o pieniadze ale jesli masz duzo pryszczy powinnas isc do dermatologa sama sobie z tym nie poradzisz a niepotrzebnie tylko wydasz kase. Jesli chcesz wiedziec cos wiecej to moje gg 7660125 :)

cetaphil, ale do cery normalnej/tlustej, ten pieniacy. moze nie jest az tak delikatny jak oryginalna wersja, ale i tak wystarczajaco delikatny do tlustszego rodzaju cery. powinnas uzywac delikatnych zeli do mycia, najlepiej dla cery wrazliwej, ale BEZTLUSZCZOWYCH. zele o takich wlasciwosciach (wersja dla cery wrazliwej) maja nastepujace firmy: clean&clear, dove , eucerin, neutrogena, olay. poza tym mozesz sprobowac zele: la roche posay effeclar, vichy normaderm, biotherm biopur, avon (zel witaminowy). troche drozszy, ale bardzo delikatny i kojacy jest zel clinique 'liquid facial soap mild formula'. na pewno nie spowoduje uczucia sciagniecia czy przesuszenia.

jesli chodzi o toniki, to wiekszosc z nich praktycznie nic nie robi dla twarzy (bez wzgledu na to, co pisze w reklamie ;) ) za to czesto zawieraja alkohol, zapach i inne zupelnie niepotrzebne, a wrecz szkodliwe dla cery skladniki.

Gość dudziak
do dermatologa chodze... ale niestety ta babka sie do niczego nie nadaje, zineryt mialam, do niczego jezeli chodzi o mnie:/ isotrexin, tak samo.... isotrex pomogl, ale chwilowo..... davercin tez do niczego... juz sama nie wiem, skoro jej sie nie udalo mi pomoc, to moze zmiana dermatologa?? bo jak narazie wydaje kase i nic.. konczita... a mozesz wiecej napisac o tych zelach do cery wrazliwej np dove??? a sama jakich uzywalas??

sam nie uzywalam, ale szukam rych informacji na stronie, gdzie sa naukowe recenzje kosmetykow, bazowane na jakosci i skutecznosci skladnikow. nigdy sie jeszcze nie zawiodlam. 'dove sensitive foaming facial cleanser' - bardzo dobrze sformulowany, rozposzczalny w wodzie 'czyscik' ;) latwo sie splukuje, usuwa kazdy makijaz, bezzapachowy, dla bardzo wrazliwej cery moze byc lekko przesuszajacy, ale dobrze nadaje sie do tlustej i tradzikowej (nie przesusza, nie powoduje dodatkowych podraznien, ma delikatny sklad). podobna opinie ma 'dove cool moisture facial cleanser', b. podobny sklad, ale moze byc deko mniej delikatny ze wzgl. na zapach.

Gość dudziak
a one sa w ogole w POlsce? bo pierwsze słysze...

Gość paulusia...
Hmm..a ile masz lat? Moze terapia hormonalna? slyszalam ze to moze pomoc

moga byc pod inna nazwa, ja to bralam ze strony dove, sprawdze jak bede miala chwilke czasu. terapie antybiotykowe i hormonalne sa skuteczne w ciezkich przypadkach, ale z drugiej strony jak na codzien nie bedzie sie stosowac odpowiedniej pielegnacji, to problemy beda wracac ...

Gość karmazynek
ja mam podobnie. w niektorych miejscach mi sie skora przetluszcza w innnych bywa przesuszona ale z AVON kupuje ta pianke z zielonej serii. dla mnie idealna. super pielegnuje skore. po umyciu smaruje delikatnie kremikiem i tym sposobem mieijsca przetluszczajace sa lekko wysuszane a te wysuszane sa kremem natluszczczane. cena pianki z reszta nieduza kolo 19 zl. polecam:)

faktycznie w polsce moze nie byc kosmetykow do twarzy dove :o tak wynika przynajmniej ze strony unilever.pl, gdzie (tak a propos) podaja wszystkie skladniki swoich produktow :)

Gość dudziak
Gość dudziak
up up up

Gość paulusia..
konczita masz racje najwazniejsza codzienna pielegnacja a myslisz ze 16latka moglaby skorzystac z terapi hormonalnej?

Gość dudziak
no wlasnie codzienna pielegnacja jest bardzo wazna, takze co o tych zelach powiecie:) chociaz... niew uwazam ze trądzik ma sie z zaniedbania...

do mycia polecam olejek myjący z biochemiaurody.com - 8 zł z resztą inne kosmetyki z tej firmy też są świetne do cer problematycznych z drogeryjnych: żel do mycia ziaja TinTin - 6zł z aptecznych: Effaclar - żel lub płyn micelarnych- 40 zł do skór mocno trądzikowych mydło Alep lub czarne mydło -ok. 30 zł-- po myciu mydłem tonik jest konieczny by nie było efektu wysuszania -- paulusia -- dla 16 latki l;epszy będzie castagnus - reguluje hormony w naturalny sposób kuracja trwa 3 m-ce -- wyniesie Cie niedrogo bo ok 36 zł - za te 3 opakowania -- a jeśli jest to trądzik o podłożu hormonalnym to powinno trochę pomóc więcej info na moim blogu: zlotczarownic.blox.pl

Gość 21_lat
Plecam Ci mydło Seba Med albo Boniderm- ziolowe mydlo w plynie tylko w aptece. Mi przeszedl tradzik po aknemycinie plus i jeszcze stosowalam dla unormowania differin. Tylko mecze sie jeszcze z przebarwieniami:(

Gość dudziak
21 lat, a jak duzy mialas tradzik??

Gość dudziak
wlasnie czytalam o tym boniderm... i mozliwe ze sie skusze, ob jest calkiem niedrogi, a moze poskutkuje...