Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemiecki-

list po niemiecku plisssss niech go ktoś sprwdzi

Polecane posty

Gość niemiecki-

Liebe Ola, Ich haiße Ola und komme aus Polen. Ich wohne in Piekary und bin 13 Jahre alt. Meine Hobbys sind Volleyball, Tanzen ,Reisen, Kino und Musik. Ich liebe Tiere. Habe die Fisch, sie heißt Welusia. Sie ist bunt, scheu und passiv . Meine Familie ist groß und cool. Meine Schwester ist 6 Jahre alt. Meine Vater arbeiten. Er ist Elektriker von Beruf. Meine Mutter ist Hausfrau. Imag meine Familie. Und was machst du gern? Was sind deine Hobbys? Wie ist deine Familie? Bite melde dich schnell. Tschüs deine Ola

Gość cats........
Liebe Ola, Ich haiße Ola und komme aus Polen. Ich wohne in Piekary und bin 13 Jahre alt. Meine Hobbys sind Volleyball, Tanzen ,Reisen, Kino und Musik. Ich liebe Tiere. Habe die Fisch, sie heißt Welusia. Sie ist bunt, scheu und passiv . Meine Familie ist groß und cool. Meine Schwester ist 6 Jahre alt. Meine Vater arbeiten. Er ist Elektriker von Beruf. Meine Mutter ist Hausfrau. Imag meine Familie. Und was machst du gern? Was sind deine Hobbys? Wie ist deine Familie? Bite melde dich schnell. Tschüs deine Ola Ich heisse Ola und ich komme aus Polen.Ich wohne in Piekary.Ich habe 13 Jahre alt.Ich liebe Tiere.Ich habe eine Fisch und Sie heisst Welusia.Sie ist bunt,scheu und passiv. Meine Familie ist gross und sehr super.Ich habe eine Schwester , Sie hat 6 Jahre alt.Meine Vater ist Elektriker von Beruf und er arbeit.Meine Mutter ist Hausfrau.Ich liebe meine Familie. Was machst du gern?Hasst du hobby?Wie ist deine Familie? Bitte schreibst du schnell. Tschus deine Ola

Gość alutka mmm
cats, to niby jest poprawione ?

Gość alutka mmm
Liebe Ola, Ich haiße Ola und komme aus Polen. Ich wohne in Piekary und bin 13 Jahre alt. Meine Hobbys sind Volleyball, Tanzen ,Reisen, Kino und Musik. Ich liebe Tiere. Habe einen Fisch, sie heißt Welusia. Sie ist bunt, scheu und passiv . (passiv bym wywaliła, bo głupio to brzmi) Meine Familie ist groß und cool. Meine Schwester ist 6 Jahre alt. Mein Vater arbeitet als Elektriker. Meine Mutter ist Hausfrau. Ich mag meine Familie. Und was machst du gern? Was sind deine Hobbys? Wie ist deine Familie? Bite melde dich schnell. Tschüs deine Ola a propos - Ola pisze do Oli ?

Gość alutka mmm
heiße, nicht haiße

Gość alutka mmm
i bitte a nie bite

Kochana Olu, Nazywam Się Ola i pochodze z Polski. mieszkam w Piekarach i mam 13 lat. Moim hobby jest siatkówka, taniec , podróżowanie, kino i muzyka. Mam rybkę, nazywa się Welusia. Jest kolorowa, bojaźliwa i ..... Moja rodzina jest duza i w porządku. Moja siostra ma 6 lat. Moj tata pracuje. Jest elektrykiem z zawodu. moja mama jest panią domu. (Twarzą??) rodziny.A ty w co grasz? Jakie ejst twoje hobby? Jaka jest Twoja rodzina? Proszę odpisz szybko. Cześć Twoja ola.

Gość alutka mmm
tschüss a nie tschüs

Gość cats...........
alutka mmm korwa jak ty tepa kobieto musisz byc:) hehe ale poprawilas dodala "t" w bitte hehe niezle...........wiesz jak moze bylas kiedys gdzies oprocz polski to bys wiedziala ze zdanie typu "Meine Schwester ist 6 Jahre alt" jest nie poprawne i niezrozumiale dla niemcow np.......... wiec zamknij morde i nie pisz glupot bo dziewczyna prosila o pomoc i raczej nie potrzebne jej twoje durne poprawianie z ktorego i tak nie bedzie zadowolona........ pozdrawiam i zeby nie bylo z polski nie jestem i mieszkam wlasnie w kraju gdzie uzywa sie niemieckiego:)

Gość elektryczna
Cats, a ty idiotko jak piszesz??? "maine Schwester hat 6 Jahre alt"??? chyba pęknę,ucz się lepiej niemieckiego baranico dalej!!!!!

Gość oj oj tam jest blad
poprawnie jest ICH BIN 13 JAHRE ALT a nie ICH HABE 13 JAHRE ALT

Gość cats..........
elektrycznadebilu ty to nawet czytac nie umiesz bo ja mam napisane jak wol ich habe 16..........a nie ich hat:-) a uczyc sie nie musze bo to jest moj drugi jezyk ktorym sie posloguje lepiej niz polskim:-) a za nim zaczniesz szczekac poczytaj dokladnie co napisane!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość surfer
es ist alles wunderba

Gość aldra
hej wszystkim. mam problem z napisaniem listu z niemieckiego na jutro. napisalam go po polsku ale nie wiem jak przetłumaczyc... pliss pomozcie mi... mianowicie: Droga Anno! chcialabym napisac ci o moim miescie- Warszawie. Warszawa jest pieknym miastem, w ktorym jest wiele ciekawych miejsc. jednym z nich jest Zamek Królewski lub Stare Miasto. W Warszawie jest też bardzo dużo sklepów w których można kupic ciekawe pamiątki. Jesli lubisz spacerowac mozesz pojsc do parku lazienkowskiego, do zoo, lub pojsc nad wisle. w moim miescie jest duzo basenow i kortow tenisowych. Wadą Warszawy jest to, ze ma tylko jedną linie metra i ze codziennie stoi sie w korkach. Mimo to powinnas tu przyjechac i troche pozwiedzac. z gory dziekuje...

Gość Klaud.
Hej wszystkimkim. Mam do was wielka prosbe. Napisalam list po niemiecku i nie wiem czy jest dobrze.Bardzo was prosze zeby mi ktos to sprawdzil. Z gory dzieki. Liebe Ann, wie geht's? Mir gut. Meine klasse ist am besten.Heute sitzen wir mit unsere Lehrerin und laut schreien.Marcin und Tomek sind sehr komischen. Am Morgen habe ich ein Test aus Mathematik.Ich mag nicht Mathematik lernen. Heute bekomme ich sechs aus Polisch und ich sehr freue mich. Im Sommerferien lade ichherzlich zu mir ein. Hoffentlich sehen wir uns bald wieder. MItl liebe gruBen Klaudia

Gość marust15
Die Hochachtung Michael, die großen Dank für deinen Brief und hinter seinen familie. Heute zu beschreiben er wollte um beschreiben seine Familie zu. meine Mama die Jolle, vor Enttäuschung ist er eine Putzfrau. Der Papa Bogdan, er ist der fünf Jahre gestorben. ich habe eine Schwester Paulinę, sie ist älter ode meiner um das Jahr und er lernt in einem Gymnasium. In die Wochenenden fahren wir mit Familie zu den Großvätern auf wsi.Mam die zwei Großmütter und ein Großvater. Ich habe meinen Hund und eine Katze noch. Vielleicht noch werden wir uns einmal sehen und wir werden einen Ball spielen. begrüß deine Familie. prosze o szybkie sprawdzenie błędów

Gość aniki
Prosze o przetłumaczenie na niemiecki. W perfekcie. Droga Gosiu. Dziękuje ci za list. ja we wakacje pomagałam mamie. Piekłam z nią cista i sprzątałam dom. mam psa.... Zawsze karmiłam go i bawiłam się z nim. Byłam też u babci. Jje też pomagałam w domu. na wakacjach spotykałam się z koleżankami. jeździłąm też na rowerze.

Gość ffff
Liebe Ann, wie geht's? Mir geht es gut. Meine Klasse ist toll.Heute sitzen wir mit unserer Lehrerin und lachen laut .Marcin und Tomek sind sehr komisch. Am Morgen habe ich ein Test in der Mathematik.Ich lerne Mathematik nicht gern. Heute habe ich sechs in Polnisch bekommen und ich freue mich sehr darauf.. ich lade dich herzlich zu den Sommerferien ein. Hoffentlich sehen wir uns bald wieder. MItl lieber gruBen Klaudia

Gość ffff
Droga Gosiu.Liebe Gosia! Ich danke dir fur deinen Brief. In den Sommerferien hab ich meiner Mutti geholfen, Ich habe mit ihr Kuchen gebacken und unseres Haus aufgeraumt. Ich habe einen Hund. Ich habe mit ihm gespielt und ihn gefuttert. Ich bin auch bei meiner Oma gewesen. Ich habe ihr auch in taglichen Tatigkeiten geholfen. Ich hanbe auch mit meiner Freundinen getroffen und bin radgefahren. Dziękuje ci za list. ja we wakacje pomagałam mamie. Piekłam z nią cista i sprzątałam dom. mam psa.... Zawsze karmiłam go i bawiłam się z nim. Byłam też u babci. Jje też pomagałam w domu. na wakacjach spotykałam się z koleżankami. jeździłąm też na rowerze .

Gość Karaś 92

Gość Karaś 92
mam do napisania list o rodzinie.Moja mama ma na imię Krystyna i ma 60 lat.Mój tata ma na imię Stanisław i ma 66 lat.Moi dziadkowie nie żyją.Moja siostra ma na imię Agata i ma 30 lat i pracuje jako sprzedawczyni w sklepie.Mój brat ma na imię Jarek i pracuje jako kierowca autobusu.Mój tata ma siostrę Janinę.Pracuje ona w szkole i jest nauczycielką.Oto moja najbliższa rodzina. Pomóżcie!!!

Gość Karaś 92
a... i muszę go napisać na jutro... proszę o pomoc!

Gość jig
napisz list do klasy ze szkoły partnerskiej. Opisz swoją szkołę i klasę. Poinformuj : gdzie znajduje się szkoła, jak wygląda budynek, jaki jest rozkład pomieszczeń. Nie zapomnij o nazwie miejscowości, nagółwku i pozdrowieniach. Pomoże ktoś? muszę mieć to na jutro, jeśli nie to trudno...

Gość Aldra
Ja też potrzebuję krótkie wypracowanie na temat 'Lebst du gesund?' Chodzi mi o to żeby ktoś przetłumaczył tekst poniżej. ;) Żyję zdrowo, ponieważ zwracam uwagę na moje odżywianie. Nie jestem na diecie ale jem dużo owoców i warzyw. Uwielbiam banany, gruszki i pomarańcze. Raz w tygodniu jem rybę. W ciągu dnia piję głównie wodę i soki owocowe. Piję bardzo dużo kawy ale wiem że jest to niezdrowe. Codziennie zażywam witaminy. Uprawiam dużo sportów ponieważ bardzo to lubię. Gram w siatkówkę, biegam, chodzę na basen i w każdy weekend jeżdżę na rowerze. Uważam że stres negatywnie wpływa na zdrowie. Żeby się nie stresować słucham spokojnej muzyki, spaceruję lub spotykam się ze znajomymi. Nie piję alkoholu, nie palę i nie biorę narkotyków bo jest to niezdrowe.

Gość Alisssce
Ściagnijcie sonie ten program: Deutsch Translator 2 i sami przetłumaczajcie sobie listy, a nie prosicie żeby ktoś za was robotę odwalał i już macie gotowe, nawet palcem nie kiwniecie.

Gość Kaaaamil
Witam. Mam prośbę ponieważ nie umiem zbytnio j.niemieckiego Chciałbym aby ktoś przetłumaczył mi list o rodzinie;) Z góry dziękuje Droga Olu Dzisiaj napisze Ci o mojej rodzinie.Mieszkam w małej miescowości .... na wschód od Krakowa.Moje rodzeństwo składa się z 4 osób. 2 siostry i jeden brat. Moja mama z tatą juz niepracują tylko zajmują sie domem. tata ma 56 lat a mama 53 lata. Jedna z moich sióstr ma swoją rodzine ma 33 lata zajmuje sie domem i w tej chwili studiuje.Moja druga siostra mieszka razem ze mną w domu i pracuje w drukarni. Natomiast mój brat pracuje za granicą. Ja najmłodszy z rodziny włąsnie ropocząłem nauke w szkole ponadgimnazjalne.taka jest moja rodzina. W szkole wspaniale mi idzie. A jak u Ciebie?.Będe czekał na list od Ciebie. Całuje Twój ...

Gość natulekk
Pisze wypracowani z jezyka niemieckiego na kazdy temat dla podstawowki, gymnazjum, technikum, licemum oraz na studia. moze to byc rozprawka, jakis list lub cokolwiek. Cena: od 5 do 50 zl (zalezy od posieconego czasu) Kontakt: nr gg 1848884 Mail: Natalia_17_02@hotmail.com

Gość kania131
Twoja kolezanka uwielbia robic zakupy napisz do niej list w ktorym: -zwrocisz jej uwage ze wiecej czasu spedza w sklepach niz z rodzina i przyjaciolmi. -Zapytaj ja o przyczyny nieustannych zakupow. -Poinformuj o skutkach takiego uzaleznienia. -Zaproponuj swoja pomoc oraz inne formy spedzania wolnego czasu. Czy mógłby ktoś pomóc w napisaniu listu bardzo mi zależy bo wychodzi mi 1 na polrocze i od tego listu alezy moja ocena koncowa

Gość do cats
cyt.: cats........... alutka mmm korwa jak ty tepa kobieto musisz byc hehe ale poprawilas dodala "t" w bitte hehe niezle...........wiesz jak moze bylas kiedys gdzies oprocz polski to bys wiedziala ze zdanie typu "Meine Schwester ist 6 Jahre alt" jest nie poprawne i niezrozumiale dla niemcow np.......... wiec zamknij morde i ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Droga Cats, widzę, że nie znasz powiedzenia: przyganiała motyka gracy a .... W swoim poście zrobiłaś aż 16 błędów. Nie dziwota, zamiast do szkółki to wolisz jazdę na motorze: http://img402.imageshack.us/my.php?image=niezamaszyna130505gzjy6.jpg Na przyszłość bądź trochę taktowniejsza i przede wszystkim schudnij, bo język i wygląd masz jak, za przeproszeniem, krowa.