Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość student biotechnologi

pomoc z zadaniu- GMO

Polecane posty

witam:) jestem studentem biotechnologi mam za zadanie zrobić sondaż o tym co ludzie wiedzą na temet genetycznie modyfikowanej zywności... zaczełam od przetesteowania moich domownikow i znajomych i jestem zaszokowana ich odpowiedziami... czy moglibyście mi pomóc i napisać co sami wiecie na ten temat i jakie szkody według was może wyrządzić ta żywność??

up

Gość mi nie dziala
jest to żywność genetycznie modyfikowana

Kiedyś pisałam referat na ten temat, ale gdzieś mi sie zapodział :( nawet ankietę miałam do niego, ale przepadło.

Gość mi nie dziala
wydaje mi sie ze nie jest ona niezdrowa a wrecz przeciwnie dzieki takiej produkcji można miec wiecej plonow, co pozytywnie wpływa na problem glodu na swiecie

up:)

no fakt, mamy większe plony, które mogłyby rozwiązać problem głodu w Afryce, ale np. rząd somalijski nie zgodził się na rozładowanie ładunku zawierajacego żywność modyfikowaną genetycznie.

no fakt, GMO może dać wiele dobrego:) cieszy mnie że odezwały sie osoby, które mają wiedze na ten temat:) szkoda jednak że bardzo wiele ludzi nie ma pojęcia co to tak naprawde jest to GMO;/

no ja biotechnologie;) i większosc ludzi jak słysza co studiuje to pada pytanie "a co to jest" lub "a wiem co to jest, to takie popularne ostatnio.... a co wy tak naprawde robicie??"... niewspomne juz o tym że gdy sie wpomni o GMO to ludzie myślą ze po zjedzenu tego zostaną zmutowani;P

Dokładnie, więszość ludzi jest przeciw GMO, ale nie mają pojęcia o co w tym chodzi. Ale fakt jest taki, że skutki jedzenia GMO poznamy za kilkadziesiąt lat. Wiec może słuszne obawy, ale kto to wie...

Gość e to ja ci nie odpowiem
bo ja z branży nieomal :o

W sumie na podobnym byłam kierunku, bo licencjat mam z biologii o specjalności eksperymentalnej, teraz jestem na srodowiskowej, bo mnie uczelnia wyrolowała :(

obawy są uzasadnione... szczry, które jadły modyfikowaną soje stały sie bezpłodne w 4 pokoleniu:o mnie jednak dziwi to że ludzie wymyślają ze po zjedzeniu tego zaczną nocą świecić itp. itd. denerwuje mnie to że ludzie, którzy kompletnie sie na tym nie znają wymyślają głupie argumenty...