Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PrettyInScarlet

UWAGA! WADLIWA PARTIA CILESTu!!!

Polecane posty

Dziewczyny, byłam dziś u lekarza. Powiedział mi że na rynek wyszła wadliwa partia tabletek Cilest. W ostatnim czasie przyszło do niego już 6 dziewczyn w ciąży, które stosowały te tabsy :o

Gość vvvvvvvvvvvv
ku przestrodze

Gość bloahblabblah
no ale by go chyba wycofali co nie???

Gość nie siej paniki co za bzdury
gdyby to była prawda to by trąbili w tv jak o corhydronie leki są często wycofywane (jakieś partie) - tylko dlatego że np. jest błąd w ulotce, złe oznakowanie (np. data, nr serii), najczęściej nie ma to nic wspólnego z jakością samego leku z takich powodów kiedyś wycofali pewne partie stedirilu i innych antykonceptów firmy Wyeth - a leki te spokojnie mogły być brane przez te, które już je kupiły, nie było żadnej akcji o zwracaniu leków do aptek

Cilest był wycofywany ale w 2006r . Może te kobiety miały jakieś stare opakowania. Decyzja Nr 14/WC/2006 z dnia 10-02-2006 Cilest® x 21 tabl. (Norgestimatum + Ethinyloestradiolum)

Ten cilest wycofany w 2006 roku po prostu na części opakowań miał oznaczenia w języku słoweńskim :D

Gość gość
Masakra właśnie chciałam dzisiaj je kupić a tu Pani mówi, że wycofane....mam nadzieje, że nie będzie skutków ubocznych po nich....

Gość gość
skutków ubocznych raczej nie, jedynie mogą być nieskuteczne, ale to by się musiał lekarz wypowiedzieć

Gość farmaceutka1888
na pewno mogą być nieskuteczne, skoro za przyczynę podali niewłaściwą rozpuszczalność substancji czynnej.

Gość gość
Dzisiaj poszłam z receptą po Cilest. Okazało się, że wycofany, a pojutrze muszę wziąć tabletkę. Jutro Boże Ciało i oczyiwście nie ma wizyt u lekarza, bo ŚWIĘTO KOŚCIELNE (f**k logic). Co mam zrobić w takiej sytuacji??

Gość gość
decyzja z dn 28.05.2013r gł insp farm wycofał Cilest na terenie calego kraju. pracuje w aptece także wiem co pisze. radze zainteresować sie tą sprawą i zwrocić sie do lekarza,no i zrobic test bo wycofanie jest ze wzgl na niezgodnosc rozpuszczalnosci subst czynnej. pozdr

Gość gość
zgadzam się z założycielką i potwierdzone przez jedną z forumowiczek sytuacja powtórzyła się w innym mieście