Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinqua

POMOOCY

Polecane posty

Gość malinqua

Witam Moja koleżanka jest w 7 miesiącu ciąży. Prowadził jej ciąze prywatny lekarz w malym miescie ( z ktorego pochodzimy) . chodzila na badania do prywatnej kliniki i wszytko bylo ok ...do momentu kiedy (jakies 2 tyg temu) stwierdzil ze mam ciut mniej wod plodowych niz powinna mieć. Wysłał ją do szpitala do Wrocławia. W szpitalu stwierdzili, ze beda podawac jej ta wode w kropowkach. Zbadali ją w tą środę, lekarz stwierdzil, ze wod plodowych jest jeszcze mniej , zapomnial jednak powiedziec ze to zagraża życiu dziecka. Kolezanka pytając sie co dalej skoro tak te wody maleja nie uzyskala jednak zadnej odpowiedzi oprocz takiej, że to sie wolno z tych kroplowek wchłania. Mijają dni , nikt jej przez te dni nie bada. W niedziele, zostala zbadana, dziecko nie żyje.... Odnosnie tych wod plodowych istniala jeszcze mozliwosc wbicia igly w brzuch i wypełnienia- jednak nikt czegos takiego nie zaproponował. Bylam u niej dzisiaj, nikt nie chce udzielic zadnych informacji, dlaczego tak sie stało. Mowia jej jedynie ze jest teraz słaba psychicznie i takie tam. Nikt nie wyjasnil nam dlaczego tak sie stalo. To jest cos w stylu: nie płaczmy nad rozlanym mlekiem. W tym momencie moja kolezanka jest dalej w tym szpitalu, daja jej cytotec - lek poronny bo musi urodzic wlasnymi silami . Pytanie moje jest takie: czy mozna cos z tym prawnie zrobić, czy sa organizacje ktore by się ta sprawa zajeły? Martwi mnie to ze dalej jest w tym szpitalu i ze jeszcze cos sie zlego stanie. Czy jest mozliwosc skopiowania karty pacjenta - chcialybysmy skonsultowac ta cala sytuacje i innymi lekarzami. Z góry dziękuję i pozdrawiam Alicja

Gość vinca
u mnie na dzień przed terminem porodu stwierdzono, że ubywa mi wód płodowych!! w natychmiastowym tempie odesłano mnie do szpitala i z miejsca wywołano poród!! dzięki Bogu Hania urodziła się zdrowa:) ja rodziłam w Anglii... tak mi przykro!!! biedne maleństwo:( :( :(

Gość zatroskana
Niestety nie umiem pomoc, ale to na pewno sie do sadu nadaje... czasem rece opadaja jak sie takie histoie uslyszly... Duzo sily zycze i Tobie i Kolezance... Trzymajcie sie dzielnie i jesli tylko mozna pociagnac do odpowiedzialnosci takich lekarzy to zrobcie to czympredzej - ja trzymam kciuki... Moze jakas Mama - prawniczka tu gosci na kaffe?