Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mortibad

czy jechac na pogotowie?-doradzcie

Polecane posty

Gość mortibad

W sobote bardzo bolala mnie nerka, w niedziele bolaly obie, a teraz boli mnie nizej, w ledzwiach i to druga z rzedu noc, kiedy nie moge spac i mam goraczke ponad 38 stopni. Bol nie daje mi spac, nie mam nawet tabletki, bo wszystkie wzielam w ciagu kilku ostatnich dni. Czy powinnam pojechac z tym teraz na pogotowie?

Gość cssd
skad wiesz, ze to nerka?

Gość mortibad
bo bolalo z tylu plecow, po lewej stronie, dokladnie na wysokosci nerki, wiec tak zakladam

Gość niech cie ktos zawiezie
albo bierz taxi ... nie wyglada to dobrze

Gość cssd
ja tez uwazam ze mozesz jechac. a jak z moczem?

Gość mortibad
nie boli, wyglada normalnie, ale biegam czesto, praktycznie ledwo cos wypije, to od razu... no to chyba sie jednak zabiore, dzieki!

Gość stara pusta borba
Jedź.

Gość pchlasachrajka
zobacz czy Cie boli jak sie puka z boku, tak w talii bo nerki sa po bokach a nie z tylu ale jesli masz goraczke to byc moze jest to zapalenie nerek i bol promienuje na tyl plecow - nie ma na co czekac, jedz na pogotowie bo jak to zaniedbasz to uszkodzisz miazsz nerek i w dalekiej przyszlosci skoczy sie to dializami

Gość oh my gooosh
jasne ze jedz! ja tez mialam kiedys okolomiedniczkowe zapalenie nerek i tez nie poszlam OD razu do lekarza poki nie zaczelam sie zwijac wymiotowac i plakac z bolu (chociaz od momentu wystapienia bolu do momentu kiedy zaczelam sie zwijac minelo jakies pol dnia tylko). Wiec polazlam do lekarza i nawrzeszczeli na mnie ze od razu nie przyszlam bo juz wieczor byl i nie mogli badan zrobic. Poszlam nastepnego dnia rano i mialam tyle bakterii w moczu ze to w sumie byl ostatni moment zeby cos pomoc bo moglo sie wszystko do krwioobiegu dostac i wtedy by bylo dupowo :O :P uu to bylo straszne kilka dni po 40,5 stopni goraczki , MA SA KRA. co chwile mnie chcieli na pogotowie wiezc ale sie nei dalam :P lepiej jedz na pogotowie. Ja bym pojechala.. powodzenia i napisz co i jak

Gość mortibad
to straszne, co piszecie... No nic, ubieram sie i jade, dzieki!

Gość oh my gooosh
powodzenia, trzymaj sie :)

Gość mortibad
Jestem z powrotem :) okazalo sie, ze to zapalenie nerek, dostalam kroplowke z ketonalem i recepte na antybiotyk i lek, po ktorym siusia sie na niebiesko ;PP Ogolnie dobrze zrobilam, ze pojechalam. Dzieki wszystkim, pozdrowka!:)

Gość oh my gooosh
no rzeczywiscie dobrze ze pojechalas, z nerkami nei ma zartow jak sie czujesz? :)

Gość mortibad
Heh, akurat w tym samym momencie wlazlam na kafe :) Czuje sie lepiej, glownie dlatego, ze wzielam ketonal. Mam jeszcze goraczke, ale lykam grzecznie wszystkie tabletki, teraz juz nic, tylko zdrowiec :) Mam taka nadzieje... :)