Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Zoeii

Kwiatki balkonowe jakie najlepsze, nawozy, kiedy posadzi膰, jak uprawia膰 itp.

Polecane posty

Planuj臋 w tym roku upi臋kszy膰 sw贸j balkonik, poprzeniego lata pr贸bowa艂am, ale co艣 mi nie wysz艂o. Co radzicie, jakie naj艂adniej b臋d膮 si臋 prezentowa膰, oczywi艣cie, chodzi mi o jakies tanie. Jakimi nawozami uprawiacie swoj o艣linki, i jak cz臋sto podlewacie? Prosz臋 o porad臋...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 z kt贸rej strony 艣wiata
masz ten balkon?

Udost臋pnij ten post

no to dlatego si臋 nie udaj膮 :-( Musisz kupi膰 kwiaty, kt贸re nie lubi膮 s艂o艅ca. Na przyk艂ad niecierpki

Udost臋pnij ten post

ja mam bardzo s艂oneczny balkon wi臋c nie wiem jakie s膮 dobre na balkon bez s艂o艅ca. Musisz popyta膰 w szklarniach jakie b臋d膮 najlepsze

Udost臋pnij ten post

a czy znasz mo偶e jakie艣 niedrogi, sposoby opryskiwania, (jak najmniej chemi) bo moje biedactwa zawsze atkuj膮 szkodniki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksaksa
a co na s艂oneczny po艂udniowy balkon?

Udost臋pnij ten post

zazdroszcz臋 wam tego balkoniku, po s艂onecznej stronie, ja na po艂udniowej stronie mam tylko 1 pomieszczenie, - kuchnie

Udost臋pnij ten post

na s艂oneczy to najcz臋艣cij widze u ludzi pelargonie, ale wydaje mi si臋, 偶e one s膮 ju偶 zbyt przereklamowane w 85% balnon贸w widz臋 pelargonie najcz臋艣ciej r贸偶owe ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksaksa
Ja mam ca艂e mieszkanie na po艂udniowej stronie, wi臋c to jest masakra, latem ca艂y dzie艅 wali mi s艂o艅ce

Udost臋pnij ten post

to tez nie za dobrze, chodziaz 1 pok贸j warto jest miec po p贸lneocnej, bo w dzieci艅stwie mieszka艂am w takim mieszkaniu, i bardzo cz臋sto bola艂a mnie przez to g艂owa! ale za to si臋 opali艂am na balkonie :)

Udost臋pnij ten post

Ksaksa czym podlewasz naturalnie czy wod膮 z nawozem, ja probowa艂am normalnie a raz w tygodniu wod膮 z nawozem

Udost臋pnij ten post

na p贸艂nocny - niecierpki, begonie bulwiaste, sanwitalia, skr臋tnik, pokrzywki wszelkiego koloru - naw贸z mo偶e by膰 uniwersalny, biohumus np., albo do kwitn膮cych, jak juz nabior膮 zielonej masy na po艂udniowy - wszystko odr贸cz tych ww. ja na po艂udniowym mam lub mia艂am: dalie, aksamitki, lobeli臋, sza艂wi臋, bratki, pelargonie, surfinie, begonie (ale pod balustrad膮, kt贸ra przepuszcza tylko troch臋 艣wiat艂a), kropliki (mimulus) i co tam jeszcze wypatrzy艂am na targu/w ogrodniczym

Udost臋pnij ten post

dzi臋ki Ewa 33, wiesz mo偶e, kiedy zacz膮膰 sadzi膰 tak mniej wi臋cej

Udost臋pnij ten post

ja ju偶 dalie i po brzegach male pelargonie angielskie wysadzi艂am w poniedzia艂ek do skrzynek, mam te偶 ju偶 skr臋tnika i surfinie na balkonie, plus wyniesion膮 z domu strelicj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksaksa
zazwyczaj zwyk艂a woda, niekiedy woda z akwarium- gdy jest akurat wymieniana i raz na tydzie艅 woda z nawozem

Udost臋pnij ten post

zdaje mi si臋, za zaraz wezm ma艂ego w w贸zek, i p贸jd臋 na bazarek poszuka膰 czego艣 fajnego! A sadzi艂a艣 z zaszczepek, cebulek, czy nasion?

Udost臋pnij ten post

i z zadowoleniem wczoraj stwierdzi艂am, 偶e jeszcze jeden balkon te偶 ju偶 jest "zrobiony", w s膮siednim bloku chocia偶 og贸lnie musz臋 powiedzie膰, 偶e m艂odym ludziom chyba nie chce sie wysila膰 i zwykle przez ca艂e lato balkony sa puste, ew. robi膮 za sk艂adzik -graciark臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksaksa
wypraszam sobie jestem jeszcze m艂oda a mam na balkonie kwiatuszki ;)

Udost臋pnij ten post

Ja kupi艂am w ostatni weekend nemezje. Powiesi艂am dwie skrzynki z bok贸w. Na razie:) 艢rodkiem pewnie pelargonie, werbeny i inne "trawki", Na razie si臋 zastanawiam;)

Udost臋pnij ten post

A ja te偶 jestem m艂oda:) i Mam najd艂u偶ej stoj膮ce kwiatki. Ma艂o tego m贸j samotny s膮siad mimo, 偶e pracuje po 12h dziennie te偶 ma. Czerwone pelargonie, bo takie s膮 najwytrzymalsze;)

Udost臋pnij ten post

tyle si臋 opisa艂am i mnie wywali艂o, szlag! dobra, pisze jeszcze raz... kwiatki kupuj臋 w gotowych sadzonkach, 艂adnie ukorzenione, bo jak pr贸bowa艂am sama sia膰, to nei wystarczylo mi cierpliwo艣ci, poza tym ro艣linki by艂y 3 x mniejsze i s艂absze od tych hodowanych w szklarniach podlewam je z od偶ywk膮 raz w tygodniu, a jak ju偶 troch臋 podroshn膮 i jest pe艂nia sezonu, to codziennie (biohumus) ciesze si臋, 偶e m艂odym niekt贸rym te偶 si臋 chce w kwiatkach grzeba膰 :)

Udost臋pnij ten post

to ja zmykam, po te roslinki, odezwe sie p贸藕niej jak ju偶 zrbie zakupki , mo偶e o cos jeszcze podpytam!

Udost臋pnij ten post

a偶 jestem ciekawa, co tam nakupisz, tylko powiedz, 偶e na zacieniony balkon ja dzisiaj by艂am na takim wiejskim targu, kupilam 3 ro艣linki do skalniaczka tylko...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksaksa
Ja mam lat 25, widok z balkonu mamy co prawda 艣redni bo tu偶 pod nim jest sk艂ad makulatury a w oddali stary dworzec kolejowy ale mieszkanie jest na 7 pietrze wi臋c nie jest 藕le, a balkon s艂u偶y nam latem jako miejsce do jadania 艣niada艅 niestety jest malutki ale si臋 mie艣cimy i jako艣 to 艣niadanko smakuje inaczej :)

Udost臋pnij ten post

to ja mam przynajmniej szcz臋艣cie w kwestii stron 艣wiata i rozmiar贸w balkonu - jest du偶y i po艂udniowy :) widok jest taki sobie - na plecy ko艣cio艂a, ale mam miesjce, to wsadzi艂am brz贸zk臋 i wionobluszcza - to mnie troch臋 os艂ania :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gawi
przepraszam 偶e tak si臋 tu wcisne艂am :)

Udost臋pnij ten post