Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwefqwfqwfqwf

czemu pokruszony ząb nie nadaje sie do leczenia kanałowego?

Polecane posty

Gość dwefqwfqwfqwf

bo nie rozumiem, ktos mi tak zainsynuował, skoro mam dolną szóstke w połowie ukruszoną, to tylko to jest przeciwskazaniem, do kanałowego leczenia?

Gość dwefqwfqwfqwf
no pytam czemu?

ja nie wiem, ale ja mialam własnie ukruszoną 6 do połowy leczona kanałowo...

Gość no bo ....
nie da sie zrobic kanalowki bez rentgena a ty jestes w ciazy...... zreszta znieczulenie tez nie jest obojetne dla dziecka

Gość dwefqwfqwfqwf
qrwa to co mam umrzec z bólu!!teraz znieczuelnai sa takie,ze nie szkodzA!!:(nie moge brac ciagle paracetamoli, bo zwariuje:(

Gość radsc
da sie zrobic kanałowke bez rentegana bo mi tak robiły jak byłam w ciazy...feferfe

Gość no bo ....
no to wyrwij i juz.... mozna potem zrobic mostek i oprzec go na 5 i 7 , matko jak sie uprzesz to ktos ci moze zrobi ale musisz wybrac co jest wazniejsze zab czy dziecko... pomijam ze paracetamol tez za zdrowy nie jest wiec nie ma na co czekac

Gość no bo ....
da sie ale siekaczy , no ew do czworek , ale trzonowce czesto maja zakrzywione kanaly , a jak kanal bedzie zle oczyszczony to i tak sie zab zepsuje a tylko stracisz kase , czas a zab i tak bedzie do wyrwania

Gość sg
to zalezy od sytuacji, jesli lekarz stwierdzil, ze nic z tego nie bedzie to pewnie mial podstawy by tak zadecydowac. mozna wykonac leczenie kanalowe bez wykonywania rtg, mozna podac znieczulenie w ciazy, jednak najbezpieczniejszy jest 2 trymestr do wszelkich dzialan