Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulomkaaaa

Test na inteligencję.Jestem kompletną idiotką!

Polecane posty

Gość ulomkaaaa

:(:(:(:(:( Nic mi z tego nie wychodzi,nie rozumiem takiego analogicznego myslenia,na 100% prawidlowych odpowiedzi w tescie - ja mam 29 % Jak mozna byc bardziej inteligentnym?! Nie ma juz sposobu? Kuzwa

Gość daj linka do testu

Gość cerise
nie ma inteligencja to cecha wrodzona albo sie jest inteligentnym albo nie

Gość daj linka do testu
araz rozwiaze i moze pouzalamy sie razem:D

Gość ulomkaaaa
To JAK ty to robisz? mam kolege,len smierdzacy,jedynie sportowiec z niego jest doskonaly a takie testy potrafi chlopak rozpykac na maxaa. Nie wiem jak i skad? :(

Gość ulomkaaaa
ohh to nie jest ani troche pocieszajace

Gość ulomkaaaa
teraz jest taki czas akurat ze wszyscy wokol mnie w kolko gadaja o tym kto jest madry,inteligentny i taką miara wszystkich mierza. strasznie mnie to wkurza,nie jestem jakas calkiem oglupiala,mam wsrod znajomych wysoka jesli o to chodzi pozycje ale prawda jest PRZERAZAJACA. same porazki

Testy na inteligencję, tego typu testy j.w. mierzą tylko pewne zakresy sprawności umysłowych. Tak zmierzona inteligencja nie określa niczego poza tym co mierzy, czyli spostrzegawczości i zdolności kojarzenia i to w specyficznym zakresie, nieprzekaładalnym wprost na każdą dziedzinę życia, działalności, wiedzy. Jest to pewien potencjał, który bez współdziałania ze zdolnościa do krytycznego myślenia (wżene!) i wiedzą a także inteligencją emocjonalną (!) nie jest niczym więcej, niż olśniewającym \"sprytem\". Przykład Doroty Rabczewskiej :D Nie jest tak, ze osoby o wysokim IQ potrafią zorientować się w każdej dziedzinie. Wydaje mi się, że (z tego co mogłem zaobserwować) kojarzenie trójkątów i kółeczek, ma niewiele wspólnego z rozumieniem procesów historycznych, politycznych i w ogóle sensu relacji międzyludzkich. Inteligencja wyrażona w IQ jest bliższa, matematyce niż logice mechanizmów psychologicznych.

IQ to raczej "moc obliczeniowa" tymczasem, mądrość zawiera się w wyborze, przedmiotu "oblliczeń".

a mi takie testy dobrze wychodza a jak przyjdzie co do czego i ktos mi zada jakas podchwytliwa logiczna zagadke to nie umiem nigdy rozwiazac a z matmy tez noga jestem:P

Te testy sprawdzają zdolność logicznego myślenia, kojarzenia i jeśli ktoś nie jest w tym dobry to wcale nie oznacza, że jest idiotą! Bo może mieć na prawdę sporą wiedzę w innych dziedzinach... podczas gdy ten, który uzyskał np.140 pkt IQ może się okazać totalnym kretynem, nie mającym pojęcia o podstawowych sprawach...No i kto jest wtedy górą?:)

Gość no zrobiłam juz
i mam 78% ale uwazam ze do dupy takie testy, bo pytania sa robione wg schematu i po rozwiazaniu 5 takich ma sie juz klucz w głowie