Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiony Plus

Przyrodnie rodzenstwo-poradzcie

Polecane posty

Gość Zagubiony Plus

Mam taka sytuacje w zyciu ze pierwszy raz nie wiem co zrobic.Dowiedzialem sie ze mam przyrodnia siostre-mlodsza ode mnie o 12 lat.Ona chce sie ze mna bardzo spotkac i w ogole dziwi mnie jej pospiech-sam nawet nie wiem jak to nazwac. Dla mnie to obca osoba-zupelnie-czy jest mozliwe aby pomiedzy nami nawiazala sie jakas wiez?Nie wiem co o tym wszystkim myslec.

Gość no ja wiem
Przeciez brat czy siostra przyrodnia to blizsza rodzina niz kuzynka czy kuzyn TO TWOJA SIOSTRA.Rodzina.

Czy jest szansa na jakąś więź, czy nie, to się okaże. Co Ci szkodzi spotkać się?

Gość Zagubiony Plus
Bo sobie nie wyobrazam jak to a wygladac?Naprawde nie potrafie chyba:(

Oczywiście, że możliwe. Mam znajomego, który dowiedział się, że ma siostrę w innym mieście. Siostra miała wtedy 15 lat. :) Teraz Ona studiuje w Warszawie i mieszkają razem.

Gość Zagubiony Plus
Morgaine-Czy Ty by sie spotkala?Czy dla Ciebie siostra przyrodnia znaczyla by tyle samo co siostra od tych samch rodzicow?

Gość Zagubiony Plus
Powaznie?Bo mnie sie wydaje ze to chyba niewazne czy siostra przyrodnia czy taka z tych samych rodzicow ale to siostra prawda?

Trudno mi powiedzieć, bo jestem jedynaczką. Przyrodniego brata miałam tylko kilka dni, o tym, że go mam dowiedziałam się, kiedy zmarł i prawdę mówiąc żałuję, że tak sie stało :o

Gość Zagubiony Plus
Zrozumialem:)POprostu zastanawiam sie czy siostra przyrodnia to to samo co siostra z tych samych rodzicow rozumiecie o co mi chodzi?

Gość Zagubiony Plus
ktora jest blizsza?wiem zadaje infantylne pytania....ale mnie to dreczy:(

Rozumiemy. Oni mają tego samego Ojca, inne Mamy. :D Normalne rodzeństwo. Przynajmniej w tym przypadku tak jest.

Gość Zagubiony Plus
No tez tak wlasnie mysle...ale am obawy bo jak dotad przez 29 lat bylem jedynakiem...

Gość co wy gadacie
Siostra przyrodnia to dalsza rodzina niz taka siostra od tych samych.przyrodnia znaczy obca

Myslę, że warto chyba się spotkać, przecież nie musisz utrzymywać od razu stałych kontaktów. A może to jest jakaś fajna dziewczyna i spodoba Ci się bycie starszym bratem? ;)

Gość Zagubiony Plus
Trudne to wszystko .Dzieki za opinie.

Przyrodnia znaczy obca... Wiesz... dobra, miałam nie mówić, ale co tam.. Mój Mąż ma "prawdziwe" rodzeństwo i "nieprawdziwe" rodzeństwo, przyrodnie. Nigdy nie było różnicy. Mama miała po prostu drugiego męża i z nim syna. Wszyscy się bardzo kochają i wspierają. Nie wyobrażam sobie, że mogliby tego młodszego traktować inaczej, bo z innego Ojca. Wręcz przeciwnie, zawsze otoczony był największą miłością, bo najmłodszy...

Gość Zagubiony Plus
Moze:)W sumie to zawsze chcialem miec rodzenstwo:)

Gość Zagubiony Plus
Musztrado bardzo mile jest to co piszesz:)W sumie coraz bardziej sie przekonuje ze powinienem sie z nia spotkac -a moze zyskam cos czego od zawsze mi brakowalo?:)

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
eh...weź się spotkaj, do niczego cię to nie zobowiązuje, a masz szansę spotkać kogoś podobnego do siebie, bratnia duszę....no i weź pod uwagę że będziesz miał wsparcie przy opiece nad wspólnym rodzicem, no im się jest starszym tym lepiej jest mieć rodzinę :) nie musisz zaraz dążyć jej braterska miłością, bo się nie znacie, wystarczy luźny kontakt jak np z dalszą kuzynką. a jej się nie dziw...jak ja bym sie dowiedziała ze mam przyrodniego starszego brata to też bym chciała go natychmiast poznać, bo zawsze marzyłam o starszym bracie :)

Mam przyrodniego brata, jest dużo młodszy ode mnie. Moja mama drugi raz wyszła za mąż. Nigdy nie myślałam o braciszku jako o gorszym rodzeństwie (mam jeszcze starszego rodzonego brata), a już na pewno jako o kimś obcym. Dla mnie obaj bracia są tacy sami, kocham ich równie mocno 😍

Gość Zagubiony Plus
Dzieki za te slowa ktore piszecie:)Postanowilem ze sie z nia spotkam-w sumie nic nie trace a wrecz przeciwnie moge wiele zyskac:)Ja poprostu chcialem wiedziec czy osoby ktore maja i rodzenstwo przyrodnie i to drugie odczuwaja jakas roznice-tzn czy brat ze wspolnych rodzicow wydaje sie Wam blizszy?Takie moze to glupie ale drecza mnie rozne mysli.Czasami zapene takie banalne i oczywiste-dla mnie niekoniecznie...

Gość dziwnie piszesz
>czy brat ze wspolnych rodzicow wydaje sie Wam blizszy Ty też masz z siostrą wspólnego rodzica, jednego, ale wspólnego prawda?

Gość Zagubiony Plus
No tak mamy wspolnego ojca-ale sa rodzenstwa przeciez ktore maja wspolnych oboje rodzicow-czy Oni sie sa bardziej spokrewnieni, blizsi?