Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmyslająca

co na chrzest????

Polecane posty

Gość rozmyslająca

witam w maju moj brat chrzci swojego 2letniego synka i prosil mnie abym zostala chrzestna i tak sie zastanawiam co mgę kupic przyzłemu chrzesniakowi ???? prosze o jakies rady i z gory dziekuje

Gość rozmyslająca
prosze pomozcie bede chrzestna po raz 1 wiec nie mam doswidczenia

Może taki plastikowy samochodzik dla małych dzieci, na 3 kółkach. Lato idzie, przyda się. Albo siodełko na rower, które montuje sięna bagażniku, może Rodzice, tak jak mój tato, będą brali małego na przejaźdżki rowerem, i pamiętaj, zawsze można dać po prostu pieniądze:-)

Już się wypowiadałam kilka razy w kwestii "użytkowych" prezentów na chrzciny i komunię. Samochodziki, wózeczki, rowerki, to się nadają na urodziny albo dzień dziecka. Prezent ma być symboliczny i upamiętniający, tak wydawałoby się, ważne dni w życiu każdego katolika. Tak, tak, wiem... co dziecku po prezencie typu ryngraf albo coś podobnego... Teraz nie, ale z czasem będzie miało wartość. Bo to będzie pamiątkowy prezent od być może już nie żyjącej Mamy albo Babci. A taki rowerek... kolejna zabawka, wyrzucona na śmietnik po jakimś czasie.

Wiesz, ja też jstem podobnego zdania, tylko nic mi nie przychodzi do głowy,dla takiego małego chłopczyka. Gdyby to była dziewczynka to wiesz....kolczyki, pierścionek pamiątkowy czy cuś, ale chłopczyk? Może pamiątkowy zegarek, który będzie nosił jak dorośnie? No chyba, że coś orginalnego i stworzonego własnoręcznie:-)

Gość rozmyslająca
myslalam zeby mu kupic stroj do chrztu ale zegarek tez nie jest złym pomysłem

Gość gnhnhhtgthb
ja ostatnio tez zostalam chrzestna...8 miesiecy temu...mam 17lat...chrzetsny musi kupic swiece a chrzestna szatke biala badz chustke ktora naklada sie na dziecko podczas lania wody swieconej...rodzice sami kupowali garniturek dla chlopca...prezent zalezy od twoich mozliwosci finansowych...ja kupilam najpier siodelko do samochodu ( uzgodnilam to z rodzicami bo chcialam kupic cos uzytkowego),dalam za nie okolo 200zl i dalam chyba z miesiac wczesniej bo po prostu bylo potrzebne....w dniu chrztu nie chcialam przychpdzic z pustymi rekami wiec kupilam grajacego misia teletubisie i za niego dalam ponad 100zl...oczywiscie paietka chrztu,chrzestny z tego co sie orientuje dal koperte (100zl) a medalikow i innych religijnych pierdolek dostal od babc,dziadkow...niby to uroczystosc religijna jednak w dzisiejszych czasach prezenty na chrzest wygladaja jednak nieco inaczej :)

dla chłopca kup łańcuszek z medalikiem . srebrny lub złoty w/g życzenia rodziców, bo nie wszyscy lubią chłpców w złocie ( ja nie) lub twoich możiwości finansowych. Bedzie pamiątką, ktora przyda się do komuni. Jak kupisz srebrny i zostanie ci funduszy możesz coś dokupić: np. ładne wydanie baśni i wpisz dedykacje.