Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zalamany111

Zęby A właściwie strach przed ich utratą

Polecane posty

Właśnie wróciłem od dentysty, który założył mi na jeden ząb, a właściwe na kawałek jednego zęba opatrunek (chyba tak to się nazywa), wiec pisze tak troche tego posta w hmmm zestresowaniu, chyba to dobre słowo, więc wybaczcie jeśli do końca nie zrozumiecie paru zdań ;p Ale zacznę od początku, otóż w święta wielkanocne w poniedziałek czyli śmingus dyngus skruszył mi się ząb. Właściwie zostało z niego tylko jedna ściana, chociaż tak mniej więcej wygląda że została z niego jedna ściana. Kiedyś w 2000 roku już raz był leczony kanałowo. Nawet się tego nie spodziewałem, ponieważ ostatnio odwiedziłem dentystę jakieś 1,5 roku temu i od tamtego czasu nic mnie nie bolało, mam piękne białe zęby i wogle wygadają na super zdrowe. Wiec wizyty sprawdzające odkładałem gdy znalazłem chociaż jedna wymowke by nie pójść. I tak było właśnie do tamtego nieszczęsnego poniedziałku. Poszedłem od razu do dentysty, jednak najpierw chciała mi zrobić wszystkie pozostałe, a tamten odłożyła na później. Czyli na dziś. I właśnie założyła mi opatrunek, oraz powiedziała mi że jeśli nie będzie mnie boleć przez dwa tygodnie, to można go uratować, jednak będzie to kosztowało sto złotych. No ale co z tego... martwi mnie że może się okazać że jednak będzie boleć, a ona powiedziała mi że jeśli będę odczuwał ból z tamtego zęba, to niestety jest on już do wyrwania. A ja jestem za młody żeby nie mieć jednego zęba, ja nawet jeszcze liceum nie skończyłem! ;( I takie pytanie do was mam ile kosztuje sztuczny ząb? Bo nie wyobrażam sobie mojej przyszłości bez zębów, nawet bez jednego. ;( Proszę odp. P.S: Wiem że to forum dla kobiet ale co tam, większość dentystek to przecież kobiety. ;p

Gość no niedobrze
sztuczny zab- czyli implant. kosztuje duuuuzo. własnie sobie taki robie. niestety. :o duzo to zalezy od miasta u mnie- od 3,5 do 5 tys. około. i jezeli bedzie bez komplikacji. mozna tez zrobic mostek, kosztuje troche mniej, ale przy okazji piłuje sie 2 sasiednie zeby.

Ojej wiedziałem że dużo kasy, ale że aż tyle??? Ooostro,dzieki bardzo chociaż no nie pocieszyłaś mnie, ale dostałem chociaż konkretną odpowiedź. Teraz to jak nawet będzie mnie ten ząb boleć powiem że nie boli ;p .