Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

DZIARA - REAKTYWACJA

Polecane posty

a ja myślę, że to teoria ostateczna i słuszna :classic_cool: szlag mnie trafia ile razy miałem ochotę na jajecznicę a szamałem coś innego bo wierzyłem, że zawierają szkodliwy cholesterol :O

a ja słyszałem, że od jedzenia chudego mięsa ktoś złamał sobie nogę :) może miał chore serducho a może źle zniósł nagłą zmianę diety... wsio możliwe :)

cholesterol w umiarkowanych ilosciach nie jest zly natomiast chec zrezygniowania z pewnej grupy produktow jest dla mnie juz bledem

mysl logicznie Jarek kiedys zadnych jebanych diet nie bylo a ludzie zyli po 90-100 lat nie bylo przetworzonej zywnosci, ale nikt nie odmawial sobie chleba czy makaronu

eeee... ludzie kiedyś żyli znacznie krócej chyba, że mowa o zaraniu dziejów wg Bibli, wtedy kilkaset lat było normą :)

zależy kiedy "kiedyś" w średniowieczu 50 lat to już jedną nogą w grobie był o ile się nie mylę szlyszałem też ciekawą teorię jakoby społeczności przedrolnicze, odżywiające się praktycznie wyłącznie mięsem, były rosłe i silne fizycznie natomiast po opanowaniu rolnictwa ludzie stali się niżsi, grubsi i zaczęły się problemy z uzębieniem zresztą wrzucę na youtube ten film to sobie ziorniesz :)

mowie o czasach naszych pradziadkow itd pomijajac czasy wojny to chyba wiekszosc osiagala ladny wiek nie bylo zawalow w wieku 30 lat jak teraz nowotworow w takiej ilosci jak teraz, cukrzycy w sredniowieczu panowaly rozne zarazy a poziom higieny oraz medycyny byl jednak sporooo gorszy,wiec nie ma sie co dziwic:)

jeśli mówimy o czasach kilkadziesiąt lat temu to faktycznie, ludzie wyciągali trochę więcej spowodowane jest to tym, że spożywali mniej cukrów, nie było wyestrowanych tłuszczów roślinnych, oraz przede wszystkim nie siedzieli przed kompem :O

a mi sie wydaje ze kazdemu organizmowi sluzy cos innego tzn jeden potzrebuje wiecej miesa a inny wiecej nabialu ja np jakbym miala przejsc na ntaka diete optymalna to bym wyladowala w szpitalu przez odwodnienie poprostu moj orgaznim ne toleruje miesa w wiekszej ilosci

otoz to inaczej sie odzywiali i mieli wiecej ruchu

i od czasu do czasu poszli sobie na jakąś wojnę i sobie poszaleli przynajmniej gwałty, grabieże... tego dziś brakuje :(

nie bede jej zawracac glowy:-O ma esa napisac jak tam wyladuje

Domi juz na oddziale i zla jest bo ordynator nie chce jej robic cc przed niedziela i bedzie musiala tam siedziec :-O

dziara=wszyscy stale tutaj piszacy wliczasz siebie glabie do tego grona?:-O

wiem, sporo ludzi mi to mówi :) jeszcze 58 wpisów i będziemy mieli 25000 postów... trzeba będzie się spotkać i to opić :D