Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamaanaaaaaa

Ojciec groził mamie ze poderżnie jej gardło...

Polecane posty

Gość zalamaanaaaaaa

Już 2 razy :(:(:( Zdaję w tym roku maturę, chciałam wyjechać na studia ale ten skurwiel zachowuje się coraz gorzej :( Boje sie zostawic mame sama to jedyna osoba której na mnie zalezy i na ktora moge liczyc..On pochodzi z bogatej rodziny ktora ma wtyki a mama z biednej i dlatego boi sie skladac pozew ;( Co ja mam robic :(:(:(:(

Gość mordęga z pijakiem
Zacznij żyć własnym życiem. Mama - jeśli chce cierpieć (a widać chce), to jej sprawa. Okrutnie to brzmi, ale tak jest.

Gość zalamaanaaaaaa
On nie pije, ale potrafi tak zniszczyć psychicznie ze niejeden pijak zachowuje sie lepiej.Nie ma zadnych zalet jest zwyklym smieciem nienawidze go ale nie pozwole zeby zrobil krzywde mamie Jak namowic ja zeby sie przelamała Ona mowi ze jego rodzina tak ja wykonczyla ze nie ma juz sily walczyc z nimi w sądzie

Gość amoze zabierz mame ze soba
dogadaj sie z mama i udwaj, ze boisz sie mieszkac sama itp bedziesz miala mame przy sobie, wynajmiecie razem mieszkanie, zanjdziecie jej prace moze byc fajnie

Gość mordęga z pijakiem
Zwróć się na policję, takie groźby są karalne! Skontaktuj się z jakimś Ośrodkiem Interwencji Kryzysowej, porozmawiaj z psychologiem. I mimo wszystko - niech złoży pozew, Iiź z nią do adwokata po poradę itd. Ale wiedz, że jeśli sama nie będzie chciała - niewiele możesz zrobić.

Gość pisacek
to ona powinna zrobic ten pierwszy krok i mu się przeciwstawic .porozmawiaj z nia powiedz jej ze chcesz jechac na studia ale sie boisz ja z nim zostawic,moze ja to przełamie

Gość zalamaanaaaaaa
Ona byla juz w sądzie ale co sie okazało - adwokat zna brata tego psychola! W dodatku jak wypisał pozew to mi ręce opadły - podzielił mieszkanie zostawiając mi i mamie większy pokoj a jemu mniejszy (w tym wiekszym on teraz mieszka, nie myje sie od wielu tygodni,takze mozecie sie domyslac jak smierdzi) Co to za rozwod skoro nadal bedziemy mieszkac razem? Moja matka mnie juz tez wkurza,zachowuje sie tak jakby jej kompletnie nie zalezało czy on jej cos zrobi czy nie a z moimi uczuciami sie nie liczy moze mysli ze wcale mnie nie dotknie jezeli on jej cos zrobi Na policje nie pojdzie znam ja Sytuacja bez wyjscia:(:(:(

Gość zalamaanaaaaaa
Juz jej mowiłam ze nie wyjade na studia nie zostawie jej samej z tym padalcem A ona na to "a co sie przejmujesz bedzie spokoj" Co ja mam robic Siedze i rycze

Gość
Cóz twój stary w końcu zapłacił za to mieszkanie. Sędzia może zadecydować ewentualnie o eksmisji itd. Strona która zatrzyma mieszkanie będzie co najwyżej musiała drugiej spłacić jej udział.

Gość pamparampara
a jak z nia zostaniesz to co zdzialasz? jak Twoj ojciec cos bedzie mial zamiar zrobic to na pewno temu nie zapobiegniesz. to Twojej matki zycie, w dodatku ona rzeczywiscie o Tobie nie mysli jesli naraza Cie na takie stresy. jedz i nie przejmuj sie

Gość
Właśnie, wyjeżdżaj na studia. Każdy marnuje sobie życie na własny rachunek.

widac, Twojej mamie jest tak dobrzer a swoim biadoleniem nie ulatwia Ci sytaucji :O pakuj sie i jedz

Gość zalamaanaaaaaa
Jeżeli on jej coś zrobi to ja tego nie przezyje Rodzina mamy chce cos zaradzic ale oni nie mają pojęcia jak wygląda zycie w tym mieszkaniu sa za dobrze wychowani i mysla ze wszystko mozna zalatwic rozmowa Coraz czesciej mam wrazenie ze ten czlowiek (ta...czlowiek) jest po prostu chory psychicznie ale tu kolejny problem bo zadna sila go nie zmusi zeby sie zbadał Chyba po prostu kupie dyktafon i nagram ich awanture i zadzwonie na policje On ma przewage bo ma rodzine ktora zrobi wszystko zeby nas zniszczyc Nie zdajecie sobie sprawy jacy ci ludzie sa podli

twoja matka pewnie ma depresje i stad ta inercja. ja bym ja wyciagnela z tego mieszkania i miasta i pokazala ze jeszcze w zyciu cos ja czeka. znalazlabym jej prace. twoja mama zobaczy, ze nie trzeba tkwic w sytuacji ktora zeslal los. im wiecej nowych bodzcow tym lepiej. najpierw popros zeby ci pomogla szukac mieszkania, zatrzyjacie sie gdzies razem i tak krok po kroku niech zobaczy, ze moglaby zmienci swoje zycie

Gość zalamaanaaaaaa
Za dobrze ją znam i wiem ze nie zgodzi sie na zadna przeprowadzke Ona juz sie pogodziła z tym ze nic sie nie zmieni (chyba ze na gorsze)i w jej odczuciu to czy on jej cos zrobi czy ja zabije czy cokolwiek innego NIE MA ZNACZENIA łatwo wam mowic bo nie wiecie jak to wszystko wyglada

twoja mama chce miec swiety spokoj. wiec wykorzystaj jej rodzine, popros kogos z samochodem, zeby kiedys jak twoj tata wyjdzie z domu (wychodzi czasami?) przyjechaly osoby z ktorymi twoja mama sie liczy i naklonily ja do tego. zbiorowo nie bedzie trudno bo jesli twoja mama chce spokoju to dla swietego spokoju sie zgodzi moze ty ciagle czujesz sie ich dzieckiem ale jestes jedna z trzech doroslych osob mieszkajacych w tym mieszkaniu. i mozesz wplynac na rzeczywistosc tak samo jak pozostale dwie

nie daj sie zwiesc ze nic nie mozesz. to wmowil juz twojej matce twoj ojciec. nie zostawiaj matki w tym syfie

Gość zalamaanaaaaaa
jej rodzina predzej bedzie ja namawiac zeby sie pogodzili.Oni nawet nie daja sobie sprawy ze tak mozna sie zachowywac.gorszego smiecia nie widziałam w zyciu, ten skurwiel nie ma zadnych zasad, jest zdolny do wszystkiego, w zyciu mamy nie obronił nie umie kompletnie nic to cud ze jeszcze pracuje a pieniadze są jednym z miliona punktow zapalnych. Musze ich najpierw ja przekonac ze rozwod jest jedynym mozliwym rozwiazaniem bo inaczej zle sie to skonczy.A potem wspolnymi siłami przekonamy mame Sama sie boje ze z tymi kanaliami nie wygramy niestety ten kto ma kase wygrywa ;:(:(:(

Gość pamparampara
ale Twoja mama nie chce, skad wiesz ze bedzie szczesliwsza po rozwodzie? moze obarczy Cie wina ze zdecydowalas za nia i ja do tego zmusilas, po co sie mieszasz, to nie Twoje malzenstwo. W zyciu sa rozne sytuacje i trzeba umiec sie pogodzic ze czyjes zycie to nie nasze zycie. Oferowac pomoc i byc wsparciem jak najbardziej, ale decydowac na kogos i brac za dorosla, zdrowa osobe odpowiedzialnosc? nigdy w zyciu! Poza tym jak on ja zabije to zrobi to nawet jak bedziesz przy niej i zastanow sie nad tym czy wtedy tez nie bedziesz miec mysli ze moglas cos zrobic, moglas byc przy niej a np wyszlas na chwile do sklepu. No nie dasz rady zapobiec, ochronic jesli ktos nie daje Ci tej szansy! pogodz sie z tym dziewczyno

Gość kochana nie zalamuj sie
poszukaj osrodka przeciwdzialania przemocy czy leczenia uzaleznien czy jak to sie tam nazywa tam sa psycholodzy, terapie, grupy wsparcia - zadzwon i popytaj, zapisz sie na wizyte /w googlach na pewno znajdziesz taka przychodnie/ tu jest tez topik o doroslych dzieciahc alkoholikow - to w sumie podoban sprawa, zajrzyj tez tam

Gość zalamaanaaaaaa
Wiem ze ona chcialaby tego rozwodu ale boi sie jego i jego rodziny.Ci ludzie zniszczyli jej zycie, zgnoili a on im w tym wcale nie przeszkadzal - wrecz przeciwnie.Mają władze i beda za wszelka cene dazyc do tego zeby wygrac.Dlaczego w tym chorym kraju tylko kasa sie liczy?! Nie mam juz sił:(:(:( Inni ludzie potrafia rozstac sie z kultura a ten padalec nie,w dodatku ma tak cudowna rodzinke ze go nie chca wziac do siebie bo są za cwani i wiedza do czego to cos jest zdolne

musisz miec z kim rozmawiac o tym, bo w koncu sama wpadniesz w takie otepienie/depresje/ i przestaniesz cokolwiek robic a czas bedzie lecial

Gość zalamaanaaaaaa
I co z tego ze pojde do ośrodka?Porozmawiaja ze mna i tyle:(:(:(A to nie ja potrzebuje pomocy tylko ta kanalia,najlepiej jakby go w izolatce zamkneli

Gość pamparampara
no ok ale powiedz co oni takiego zrobili albo zamierzaja zrobic strasznego, a gdzie rodzina ze strony mamy? jacys przyjaciele, dobrzy znajomi? co sie stalo ze strony jego rodziny ze mama czuje sie tak wykonczona ze do sadu nie pojdzie?

zajrzyj tu www.dda.pl tu sa namiary na gruyp wsparcia i czat a poradnie znajdz, bo moze tam bedzie tez grupa poza tym na www.niebieskalinia.pl tez jest podany tel i mozna sie spytac co robic

Gość pamparampara
a Ty nie boisz sie o siebie? Jesli nie to warto by bylo dac znac na policje ze ojciec grozi i zneca sie psychicznie. Do rozwodu trzeba miec tez podstawy i dowody. Kup ten dyktafon i nagrywaj, postaraj sie o jakies dowody jesli np ojciec kombinuje za matki plecami np finansowo.

Gość zalamaanaaaaaa
Tego nie da się opisać, takich chorych sytuacji było mnóstwo, ci ludzie nie są normalni, mają totalnie odwrocony swiatopoglad.Mysla ze moga wszystko bo mają pieniadze a tak naprawde są zwykłymi prymitywami.Jego matka przyjechała do nas jakis czas temu i w naszym mieszkaniu urządziła mamie awanturę dlaczego ona na jej synka naskakuje przeciez on taki dobry.Myslicie ze tamto cos zrobiło?Nie, stał tylko i słuchał a na koniec poparł swoja mamusie!!! Nie ma inneo wyjscia, tylko rozwod Ale jak ja ją do tego namowie skoro sie poddała i nie chce walczyc

rany,i to jest Twoj ojciec??? taki gad?

Gość zalamaanaaaaaa
Niestety, a to co opisałam to tylko niewielka część Zraziłam się strasznie do facetów

Gość pamparampara
niech z nimi mozliwie ograniczy kontakty, a na takie akcje jak ta z ojca mamusia to reakcja powinno byc ignorowanie. po co w ogole z nimi rozmawia? moze zacznij dzialac cos w kierunku rozwodu, np zbierz jakies dowody na znecanie psychiczne, moze wtedy mama nabierze motywacji jesli cos ruszy do przodu. teraz pewnie widzi ogrom przeszkod i nei wierzy w powodzenie. moze pojdz i pogadaj z kims kto zna sie na prawie jak najkorzystniej dla was rozwiazac ta sprawe. a mama pracuje? utrzymalybyscie sie finansowo czy jest od niego zalezna?