Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość netkaa_a

posmak krwi w buzi...co to moze oznaczac?!

Polecane posty

Gość netkaa_a

witam, czy ktos moze ma taki sam dziwny objaw jak ja, tzn posmak krwi w buzi przy kaszlu badz mocniejszym psiknieciu?? jest to tylko sam posmak bez krwi poniewaz slina jest normalna. nie mam tego zawsze, raz na jakis czas ale wydaje mi sie ze go czuje jak mi sie pojawia alergia, tzn piekace swedziace oczy, katar no i kaszel..ale moze sie myle i to zbieg okolicznosci. kiedys o tym wspomnialam lekarzowi ale jakos bardzo nie zrwocil na to uwagi!

Witam !!!prawdopodobnie po przez objawy mn.kaszel masz naderwane narzady , tylko jakie , ale takie sa tego objawy!pozdro!!!

Gość netkaa_a
ALDA,,, ale to nie jakas choroba?? nic grożnego:)??

Gość ghfhnfgjf
ja mam w ustach posmak krwi (taki metaliczny) tylko kiedy jestem glodna;)

Gość netkaa_a
ghfhnfgjf..... heheh ale to chyba co innego mamy;P:)

Nie należy tego bagatelizować!!!nalezy zrobićUSG lub RTG brzucha!!! Jezeli kaszel minie byc może i to coś minie,ale idż z tym do lekarza!!! pozdro! i życzę powodzenia!!!

Gość metaliczny posmak
moze byc objawem ciazy...

Gość ja mam posmak taki
moja ciaza trwa juz z 10 lat :)

Gość netkaa_a
metaliczny posmak to mialam jak usuneli mi migdaly i tak pzrez ok 3 tygodnie .......a ja mowie ze jak pozradnie zakaszle lub psikne to czuje krew w busi ale jej tam nie ma:) a tak wolgole to jej nie czuje;)

Gość netkaa_a
nie o słonawym smaku....normalny smak krwi

Gość netkaa_a
ale tez nie jest to jakas wielka astma.... ogolnie sie tym nie przejmuje bo nic mi sie w sumie od tego nie dzieje....a mam tak tylko jakby okresowo....w sumie ze 2 -3 lata juz i zyje wiec to chyab nic takiego:) a napisalam ten temat tak z ciekawosci czy ktos ma tka samo;)

Gość hmmm tylko
może raczej masz słabe naczynia krwionosne w śłuzówce np nosa i stąd ten posmak bierzesz jakieś lekarstwa które mogą rozrzedzac krew ? np aspirynę albo inne na bazie imbiru ? ja biorę preparat na stawy z imbirem i zauważyłam właśnie że łatwo dochodzi u mnie do drobnych krwawień np z dziąseł czy z nosa....

Gość netkaa_a
hmmm tylko... moze masz racje, ostatnio bralam aspiryne bo mnie bralo jakies pzreziebienie, a katar mam wiecznie i czasem krwawi mi z nosa.... moze faktycznie to to:) dzieki;)

Gość kwiatusek
Mam to samo od kilku dni. Po kaszlu ten dziwny posmak. Byłam wczoraj u learza w Luxmedzie (dyżurnego internisty) - ale również zignorował to. Wogóle niezwrócił uwagi na ten fakt. Najwyraźniej to nic groźnego. Ale z drugiej strony w Luxmedzie lekarze są bardzo "niestaranni" ładonie mówiąc, zwłaszcza Ci dyżurni... Ja się męczę z kaszlem tak że nawet 5 minut usiedzieć spokojnie nie mogę, a oni mi dają jeszcze wykrztuśne leki... w końcu płuca wypluję... ale co tam ja się przecież nie znam, może tak powino być :-(

Gość netkaa_a
kwiatusek a astmy to ty czasem nie masz??? no chyba ze cie tak kaszle bos pzreziebiona?? widocznie tak ma byc i to nic groznego, ja sie pzrsetalam tym pzrejmowac:)

Gość kwiatusek
jesienią miałam spirometrię robioną i inne badania, astma została wykluczona. Moim zdaniem mam alergię, chociaż w tych badaniach z jesieni (krew IGE całkowite) wyszło w porządku. Za ok. 2 tyg. do alergolożki z Luxmedu, poproszę o jakieś szczególowe badania, bo jak to alergia to może przejsć w kóńcu w astmę... dzisiaj kaszel jakby mi już się zmniejszył ale posmak krwi w ustach wraca przy każdym kaszlnięciu... Wcześniej tego nie miałam, przy kaszlu, dopiero tak od kilku dni. Może faktycznie coś z tym naczynkami krwionośnymi, bo lekarz to olał.. Przepisał Aleric i ACC 600, Ibuprom i Orofar Spray, i Vit A+E. Zobczymy jak to podziała.

Gość makaa
ces, od kilku tygodni mam posmak krwi w ustach po kaszlu, nigdy wczesniej nie miałam takiego problemu....zaczęło sie teraz...badania ok...lecze sie na alergie od tygodnia bo objawy były coraz gorsze...pyłki chyba mnie wykańczały...przeswietlenie płuc musze powtórzyć bo robione dwa lata temu...kiedys jakis lekarz powiedział że przeszłam zapalenie płuc nawet o tym nie wiedząc...może to powracające skutki tamtej choroby i fakt ze jestem wczesniakiem i lezałam w inkubatorze z niewydolnością płuc...mówia ze po latach odczuwa sie problemy związane z przeszłością...pozdr

Gość KRZY55
afganstan wracam sz-n

Gość KRZY55
jeststem tylko zolnierzem ktory wALCZY za co!

Gość KRZY55
dziekuje ze jestedscie ok. ja i tak umre unia mnie wykonczy

Gość HelpMePlease
ja odczuwam to samo i też mam wrażenie że jest to powiązane z alergią. u mnie jeszcze dochodzi to że mam problem z oddychaniem tzn nie mogę wziąć głębokiego oddechu. Jest to strasznie uciążliwe szczególnie gdy jest upał na zewnątrz.

Gość gość
Z niezłej otchłani ten temat wyciągnęłaś :) Mam to samo - mam astmę. Pewnie to powiązane. Nigdy się specjalnie tym nie przejmowałam.

Gość gość
Ja również mam ten posmak w ustach po każdym kaszlnieciu czy ktoś coś się dowiedział o tym?

Gość gość
Na pewno masz raka stolca.

Gość Hihhe

Polecam Haskosept 😊😊, jest to spray do gardła który łagodzi to!

Gość Raf

Mam podobnie tj. Kaszel wzmacnia się wieczorem i w nocy  posmak krwi w przełyku podczas kaszlu katar kichanie. Lekarz rodzinny mnie obadal wstępnie alergia ale też podejrzenie astmy oskrzelowej. Teraz badania u pulmologa i się zobaczy. 

Gość 777

Krew w gardle to oznaka gruzlicy lub raka płuc. Leć do lekarza zrób RTG i tomografię płuc, klatki piersiowej!