Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciąza 1 trymestr

mam juz dosyc tej ciązy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ciąza 1 trymestr

nudnosci caly dzień,na nic sily nie mam, czuje sie słaba,ręce mi drżą, kreci mi sie w glowie, mam biegunkowe stolce, w brzuchu mi sie przewracają jelita,brzuch mnie boli, ciągle wzdęcia, odbija mi sie non stop, nawet herbatką owocową!!!!! nie zjem 3 godziny i to wszystko sie nasila, zjem, to po jedzeniu mnie wzdyma, odbija mi sie, biegunke mam....a po 2 godzinach znowu nudnosci,słabośc, krecenie w glowie, drzenie rąk, zimno mi ciągle........ co jest ze mną nie tak, czy kazda przez to przechodzi tak strasznie, czy to sie skonczy po 1 trymestrze?juz nie mam sily na nic i chce mi sie ryczec!!!!!!!!!!!!!!!!;((((((((((

Gość najpierw płakałaś ze nie moze
sz zajść w ciąże, a teraz, że Ci ciąża przeszkadza. Może masz coś z głową.

Gość ciąza 1 trymestr
gówno ci do tego

Gość sramka
ja też tak przechodziłam pierwszy trymestr.nigdy tego nie zapomnę.to było okropne. w drugim trymestrze wszystko przeszło,a teraz -w ósmym mcu-chyba mam depresję.w ogóle nie jestem stworzona do noszenia dziecka w brzuchu.wcześniej miałam potworne mdłości(3mce leżałam i wyłam z bólu na łózku),a teraz dopadła mnie deprecha:(

oj to ci wspolczuje,ja ciaze wspominam bardzo fajnie,mdlosc(bez wymiotow) trwaly jakies dwa tygodnie a pozniej to juz suuper lepsza kondycja fizyczna i psychiczna niz przed ciazą ale to roznie bywa u kazdej z nas moja przyjaciolka jest w ciazy z trzecim dzieckiem i wymiotuje choc zaczela piaty miesiac,przy dwoch poprzednich wymiotowala do konca:((takze to chyba nie ma reguly

oj to ci wspolczuje,ja ciaze wspominam bardzo fajnie,mdlosc(bez wymiotow) trwaly jakies dwa tygodnie a pozniej to juz suuper lepsza kondycja fizyczna i psychiczna niz przed ciazą ale to roznie bywa u kazdej z nas moja przyjaciolka jest w ciazy z trzecim dzieckiem i wymiotuje choc zaczela piaty miesiac,przy dwoch poprzednich wymiotowala do konca:((takze to chyba nie ma reguly

Gość sramka
tylko,że to mi np było cholernie niedobrze-ogólnie schudłam przez 3mce 7kilko i wylądowałam w szpitalu.jeśli ktoś tego nie miał,nie zrozumie.to nie sa zwykłe mdłości-to okropnoiść.u mnie np trwało to zarówno w dzień,jak i w nocy:)przeszło powolutku

Gość ciąza 1 trymestr
no wlasnie ja tez mam to ciągle - nawet w nocy przed zasnieciem, a rano nie moge zwlec sie z łozka poki nie dostane jakiegos kakao albo kromki chleba do lozka i dopiero mam sile sie podniesc

Gość sramka
ja po jedzeniu czułam delikatną ulgę przez 5-10minut.potem wymiotowałam.w ogóle zwracałam nawet wodę mineralną.myślałam,ze tego nie przeżyję.było mi tak niedobrze,ze jęczałam na łózku.

Gość ciąza 1 trymestr
a apetytu to juz nie mam na nic, a szczegolnie mięsa nie cierpie nagle no i generalnie stracilam apetyt na cokolwiek....jestem w drugim miesiącu i juz nie moge dopiąc spodni zadnych..mimo ze na wadze nie przytylam,tylko ten brzuch mi sie tak powiekszyl

ja mysle ze jak zaczniesz 2 trymester ciazy to bedzie lepiej:) trzymam kciuki:)) w ciazy tez moze byc fajnie np.mozna sie kochac i sie nie zajdzie ha ha bedzie dobrze,musi byc:)

Gość ciąza 1 trymestr
sramka - a jak sobie z tym wszystkim radzilas, tzn. z normalną aktywnoscią zyciową? bo ja jeszcze studiuje i to medycyne, egzaminy niedlugo a w sierpniu slub i wesele(moje) a ja na ic sily nie mam

to jest normalne, nie kazda tak ma ale wiekszosc. Ja tez tak miałam, pomagała rano kostka czekolady, podnosiła cisnienie, hamowała wymioty i mdłości, dobrze jest miec cokolwiek w zołądku zanim sie wstanie, i wstawaj stopniowo, najpierw powoli usiadz, potem delikatnie sie podnos to nie zemdlejesz, a moze ty masz niedóbór witamin i anemie moja droga, to tez czesto tak sie objawia, czas sie do lekarza wybrac. Ale jesli chodzi o te objawy, to mi przeszły jakies 5 tygodni temu a jestem w 18 tc. A znam babeczki co do konca ciazy zdychały w ten sposób, najwazniejsze dbac o siebie.

Gość ciąza 1 trymestr
agawa - na milosc tez stracilam ochote:(((((((((((((((((((((((

no na poczatku to normalne w organizmie zachodzi tyle zmian ale uwierz mi z kazdym dniem bedzie coraz lepiej ale faktycznie jak napisala poprzedniczka moze warto wybrac sie do lekarza,zrobic wyniki

Gość jukla
idz do lekarza niech ci cos da na mdlosci choc z doswiadczenia wiem ze nie zawsze pomaga ja w pierwszym trym schudlam 10 kilo i to prawie przez 2 tyg niemialam sily zejsc z luzka cofalo mnie na widok wody. przez cala ciaze mnie nudzilo chodz w 3 trym juz mniej ale najgorzej bylo jak sie dziecko ruszalo :( w szpitalu bylam od 7 tyg prawie 2 m-ce z przerwami do paru mies po porodzie mialam tak ze jak otwieralam lodowke to wstrzymywalam oddech (takie przyzwyczajenie)

Gość ciąza 1 trymestr
2 tygodnie temu robilam ostatnią morfologie i wszystko w porządku, no troszke hemoglobiny mało (11,00mg%) ale to nie tragedia, chyba w ciągu 2 tygodni by mi nie spadła do ponizej 10....zresztą żelazo biore

Gość sramka
sex w takim stanie?w życiu!ja nie miałam siły chodzić na spacery,co dopiero mówić o sexie.wstawałąm z łóżka jedynie do kibla,nieraz przy kiblu spędzałam godzinę,dwie w nocy.raz usnęłam.powiem szczerze:nigdy już nie zajdę w ciążę!

Gość sramka
potem spotkałam koleżankę na mieście,a ona do mnie:ja to w ogóle ani razu nie miałam nudności,czy wymiotów.czuję sie tak,jakbym w ciąży nie była"-a była wówczas w dziewiątym mcu:(

Gość ciąza 1 trymestr
jukla, wspolczuje, wiem co czulas:) na zapachy tez mnie mdli-jakiekolwiek, nawet na kolory!!!!!serio:///nie wyobrazam sobie tego przez caląciąze, chyba umre!!!!!;((( waze 50 kg przy wzroscie 166, schydnąc chyba juz wiecej nie moge, co??? sramka - to ty mialas gorzej niz ja...nie dziwie sie twojej decyzji...

Gość eh dziewczyn
ja wspominam ciaze bardzo dobrze...zadnych dolegliwosci....pracowalam do 7 miesiaca..fizycznie na...na prawde bylo super..az milo powspominac:)...niestety mala urodzila sie i zaczely sie jazdy..ma straszne kolki...malo spi w dzien..do sukcesu mozna zaliczyc drzewmki 30 min...w nocy czesto sie budzi....ale jeszcze miesiac i skoncza sie kolki.:)

Gość eh dziewczyn
moj szef ciagle sie pytal czy ja pewna jestem, ze jestem w ciazy...nawet po pokazaniu zaswiadczenia od lekarza mial watpliwosci;)

Jesli chodzi o badania to masz bardzo kiepskie, dobrze ze zelazo bierzesz, ale wiesz po żelazie tez są wariacje z żołądkiem i brzuchem. Moja kolezanka teraz ma rodzic ale brała zelazo i albo zaparcia albo biegunki, klęła to strasznie, mówiła ze modliła sie tylko zeby jej lekarz znowu tego swinstwa nie przepisał. Ja miałam bardzo dobre wyniki, zreszta do tej pory mam a dolegliwości ciązowe były, takze u Ciebie działa to ze zdwojona siłą plus żelazo do tego. Musisz poprostu przetrzymac.

ciąza 1 trymestr - to co bedziesz mowic od 8 mca gdy nie przespisz spokojnie nocy non stop bedziesz do wc biegala krzyza nie bedziesz czula za to bedziesz sie czula jak slon?;)

Gość ciąza 1 trymestr
heh...to mam nadzieje ze to dziala w odwrotną strone i nasze "pociechy" nam dadzą odpocząc troche po porodzie:/ spoko tylko sie tak pocieszam.....

Gość fdgbyfhtdyghjjjjjjjjjjjjjjjjj
Przecież kiedy zachodziłaś w ciąże musiałaś się liczyć z tym że nie zawsze będzie kolorowo! To co wolałabyś stracić ciąże??? nie marudź bo inni mają gorsze życie :) A jak urodzisz to nie myśl sobie że będzie taki róz jak w serialach czy gazetach lecz będą też smutki i co wtedy oddasz dziecko do adopcji????

Gość eh dziewczyn
aha mala rada dziewczyny...bierzcie zelazo...ja mialam cesarke.( nie planowana) ...wszytsko przebieglo dobrze, ale czulam sie stracznie slabo...jak bym nie miala sily....po tygodniu bylam blada jak trup....musialam brac 3 tabletki zelaza kazdego dnia...takze polecam zapobiegawczo...

Gość ciąza 1 trymestr
ja biore, ale tak jak powiedziala Bubba TO DOKLADA SIE TYLKO ONO NA RAZIE DO MOICH CIĄZOWYCH DOLEGLIWOSCI:(