Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ref54t465

Bojowniki maltretowane w krakowskim centrum handlowym

Polecane posty

Gość ref54t465

niektóre nie mogą sie wyprostować w swoich pojemniczkach i są zwinięte w literę C, czy jest jakis przepis zabraniający trzymania zwierząt zwiniętych bez mozliwości rozprostowania się ? przeciez stały ucisk na pyszczek i ogon napewno powoduje bół jak ucisk za krótkiego buta, rozumiem pojemniczke choćby pol litrowy ale taki na styk ? jedne przekrecone juz brzuchem do gory inne dalej sa maltretowane

Gość FGFGFGFGFG
bojowniki powinny byc przynajmnije w 15 litrach trzymane:O:(

Gość ref54t465
w M1, przypatrzcie się jakie one są nieszczęsne, moczą się we własnych wydalinach w 3 łyżkach wody, już słoik po majonezie byłby rajem w porównaniu z tym co tam mają, skądd oni biora takie małe kubeczki ? ja po prostu nie moge na to patrzeć

Gość ref54t465
ryba ma oczy, węch i inne zmysly a tu opiera sie nosem o sciane matowego kubeczka i nie moze przeplynac nawet 1 cm ! pozatym ryby trzymane w tych warunkach maja zmiany w psychice

Gość smierdziulaaaa
wykup je wszystkie i po problemie

Gość ref54t465
bardzo smieszne

Gość ref54t465
ale to jest do nich mail,a nie wie zaden akwarysta jak mozna by zmienic los tych biednych ryb ? przeciez oni sie nie przejma tym

Gość ref54t465
z tego co czytam na innych forach wielu ludziom serce sie kraje ale nie robimy nic ! dopiszcie sie tu przeciwnicy robienia bonsai z ryb !

Gość ref54t465
owszem moga przezyc jakis czas w tych strasznych warunkach ale tez kiedy ktos ma hodowle np psow w piwnicy to sie protestuje a tu znieczulica jakas choc wszystkim to przeszkadza

Gość ref54t465
słuchajcie podobno w sklepach zoologicznych pracują ludzie po szkole handlowej brrrr, nie majacy zielonego pojecia oto cytat z jakiegos forum : "raz widziałem jak płetwy od bojownika wystawały poza kubeczek tak że mu się zeschły"

Gość bez jaj - ide tam jutro
bez jaj - ide tam jutro

Gość bedzie dobrzee
masakra co za ludzie bezduszni... zaalarmujcie kogos koniecznie !!

Gość pppppppppppppp
nie wiem czy to nie epidemia okrucienstwa.w zielonej gorze tez trzymaja w pojemniczkach miniaturkach.a ja glupia myslalam ,ze sa tak zapakowane na czas transportu........

Gość trtetre
wiesz ja próbowalam to sobie jakos tlumaczyc,że niby tymczasowo są ale wczoraj znowu się przyjrzałam tym bojownikom i kurde nie wiem jak one mogą miec krotsze naczynko niz mają długość ciała, tego się nie da wytłumaczyć, przecież jak ich nikt nie kupi to siedzą tak miesiącami, a potem wmawia się kupującym z kolei że nie potrzebują niczego do zycia i jak czytam to ludzie wlewają im wodę mineralną , wodę przegotowaną, kazdy eksperymentuje itp a powinni dostac prawdziwa wiedze w takims sklepie

Gość trtetre
"Ciekawe prace badawcze przeprowadzili studenci japońscy, którzy na podstawie eksperymentów, stwierdzili, że poziom agresji u bojowników kształtowany jest we wczesnym okresie rozwoju, przez warunki w jakich zostały wychowane. Najbardziej agresywne są osobniki trzymane w izolacji, w malenkich zbiorniczkach. Bojowniki przebywające od urodzenia w towarzystwie innych przedstawicieli swego gatunku, nie wykazują tych cech (poza naturalną rywalizacją o samice i w obronie gniazda)."

Gość Marguerite
Pff...ale problemy wymyślacie :P