Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miniia2

Problem z okresem

Polecane posty

Gość miniia2

Od paru miesiecy pojawil sie u mnie problem z okresem tzn. zdarza sie, ze miesiaczka wogole nie wystepuje, czasami jest to tylko niewielkie krwawienie. Bylam na badaniach lecz lekarz nie potrafil wyjasnic dlaczego tak sie dzieje. Martwi mnie to bardzo. Boje sie, ze moge miec pozniej klopot z zajsciem w ciaze.,Czy ktoras z Was ma lub miala podobny problem?

Gość rusesita
musi byc jakas przyczyna , moze poprostu masz jakies zaburzenia ? albo to przez stres albo odchudzanie , moja mama jak sie odchudzala to nuemiala okresu 4 miesiace

Czy robił Ci poziom hormonów LH i TSH? Oraz testosteron i prolaktynę? W jakim jesteś wieku? Czy są jakies inne objawy?

Gość miniia2
Nie. Nie mialam takich badan. Mialam tylko usg i cytologie..

Zatem szybko zmieniaj lekarza! Albo poszukaj jakiegoś prywatnego...Nie wiem ile masz lat ale takie rzeczy diagnozuje się badaniami hormonalnymi!

Gość miniia2
problem ten pojawil sie u mnie po odstawieniu tabletek. wiec bardzo mozliwe, ze sa to zaburzenia hormonalne. Lekarz poradzil mi tylko zebym na nowo zaczela je przyjmowac-wtedy sie wszystko ureguluje. Ale ja boje sie, ze pozniej bedzie jeszcze gorzej....

Gość miniia2
mam 23 lata

Hm...dziwny lekarz! Tabletki bez badań? Ty lepiej poszukaj innego lekarza! Owszem po tabletkach moga byc zaburzenia...Ale tak czy owak powinienzlecić Ci badania kontrolne...tak na wszelki wypadek.

Gość miniia2
To nie pierwszy moj lekarz, ktory przepisal mi tabletki bez badan...zdarzylo mi sie pare razy, ze pytano mnie jakie chce...

NIe chce Cie straszyć...bo i po co...ale jest coś takiego jak zespól policystycznych jajników...i wtedy tez zaczyna się od "dziwnych @"... Oczywiście są tez i inne objawy... np pojawiają się "nadprogramowe" włoski itd...ale każda dziewczyna moze mieć inne objawy. Ale Ty wcale nie musisz być chora! Zwyczajnie zmień lekarza bo ten jest...dziwny! Zrób badania hormonalne i...wtedy bedziesz wiedziałą czy wszytko ok!

Wybacz ...ale lakazr który robi cos takiego to...kretyn! Nie wsztkie tabletki może brać każda dziewczyna! Z reszta co pół roku trzeba robic próby wątrobowe i raz do roku badania hormonalne.

Gość miniia2
Dzieki za rade. Tak zmnienie lekarza i teraz napewno pojde na prywatna wizyte. A czy mozliwe jest by ta choroba ujawnila sie dopiero teraz? Nigdy wczesniej tzn nie mialam takich problemow. Mialam regularny okres

Nie jestem lekarzem:-) Ale myślę, że warto się przebadać i mieć ta pewność, że wszystko ok. Domagaj się tych badań bo wtedy masz wszytko jasne...zwłaszcza, że on nie wie dlaczego tak masz...same tabsy niczego nie rozwiążą! Osobiście dowiedziłam sie o moim PCOS już po 30tce :-( i to przez przypadek!

Gość miniia2
ale mialas wczesniej jakies objawy? w jaki sposob sie dowiedzialas?

Nie...wcześniej było zwyczajnie...Miesiączki moga być spóźnione o 3-5 dni nawet do 7 dni (czasem 10) i wszystko jest ok. Czasem przesunięcia dłuższe...ale wtedy słyszałam od lekarza, że to nerwy bo egzaminy.Pryszcze to normalne u kobiety...;-) Włoski? No cóż ponoć ciemnowłose kobiety juz tak mają...-tak słyszałam od kolejnego \"zdolnego\" lekarza. A że zawsze byłam ciut krąglejsza (ale nie otyła) ...to wcale nie sądziłam, że to \"coś\" nie tak...:-( No i kiedyś postanowiłam się odchudzać....Reszta poszła już sama;-) Rozklekotał się metabolizm i...chyba dzięki temu po raz pierwszy zrobiono mi porządne badania ...także te hormonalne! I tak nagle usłyszałm że mam PCOS!

Gość miniia2
ja tez mam problem z wlloskami na twarzy, z cera ok. Koniecznie musze zrobic te badania. Leczenie tej choroby z tego co wiem wiaze sie z ciaglym przyjmowaniem tabletek hormanalnych, Przepraszam, ze pytam ale czy mialas problem z zajsciem w ciaze?

Gość miniia2
jesli oczywiscie probowalas :)

Gość miniia2
Pytam dlatego, ze nie dlugo chcemy sie postarac o dzidzie:) i boje sie, ze przez to co sie dzieje nie bede mogla zajsc w ciaze...

Teraz jestem na etapie starań! :-) Wcześniej nawet nie sądziłam, ze mogę mieć jakieś problemy! Nawt nie sądziłam, że mam jakieś problemy z owulką...No a teraz już wiem że takie problemy były...:-( Na szczęście leczenie skutkuje i ostatnio moje wyniki są ok!!!! Tak więc zacieram łąpki na bobaska:-D

Gość miniia2
wiec milego i owocnego starania:) napewno sie uda!

Mam nadzieję! :-D Wszystkiego dobregoi...śmigaj do dobrego lekarza! Trzymam kciuki aby było wszystko ok!

Gość miniia2
Dzieki, tak zrobie. Tobie tez wszystkiego naj:) i slicznego zdrowego bobaska:)