Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale że co czyli że jak

Wiem, że to głupie, ale... za bardzo dbam o włosy i przestaja się kręcić!

Polecane posty

Więc zawsze miałam kręcone włosy. Same z siebie. Używałam dobrych odżywek do kręconych włosów, suszarki z dyfuzorem i było ok. Niedawno zainwestowałam w dobrą maskę do włosów, używam jej codziennie, zamiast odzywki, trzymam na włosach ok. 15 minut. Używam delikatnych szamponów, suszarki z dyfuzorem i jonizacją. I włosy zrobiły się tak miękkie, że już się gorzej kręcą, a często po kilku godzinach same się rozprostowują:( Czy są jakieś specyfiki, które pomogą im się znowu zakręcić, albo przywrócą im sztywność?

Są za bardzo obciążone, dlatego się prostują. Kręcenie się włosów wynika z budowy włosa (niesymetrycznej) i na pewno maska do włosów jej nie zmieniła, spokojnie :)

Ale właśnie wydaje mi się, że one nie są obciążone:( Chyba, ż ejakos wewnętrznie. Są lekkie, jakby cieńsze, takie gładkie, błyszczące, zmieniły się od tej maski:/ No bo wiecie, jak to jest- włosy kręcone są takie jakby bardziej sztywne, mniej błyszczące, tzn.. nawet jak są błyszczące, widać to dopiero jak się je wyprostuje. Chciałam o nie zadbać, ale nie wiedziałam, że się będa tak beznadziejnie prostować. To co mam teraz zrobić?:( Obcięłam je tak z 10cm. Myślałam, że się będą bardziej kręcić, ale nic z tego.

Może miałaś suche i przez to lżejsze? Teraz, kiedy "wchłonęły" trochę wody w siebie i są lepiej oddżywione, są cięższe-od środka. Możesz zmienić maskę na np. lepszą dietę albo kręcić je "mechanicznie" czy "chemicznie". Niestety :( Może ktoś lepiej się zna i co innego zaproponuje...

Gość tez mam krecone i uwierz
mi na slowo, ze to od tej maski. przestan ja stosowac na kilka dni z zobaczysz roznice. maske robi sie raz na miesiac a nie codziennie, od tego sa odzywki.

To maska Alfaparf Nutri seduction. Kurcze, chyba przedobrzyłam. Chciałam miec po prostu ładniejsze włosy, bardziej błyszczące. Chemiczne środki odpadają, może po prostu kilka razu umyje głowę bez żadnych masek i odżywek, powinno pomóc. A szamponu używam zwykłego, dla dzieci, bo mam uczulenie na większość specyfików:(

Ktoś tu podawał sposób na mocne odżywienie włosów: Nakładasz odżywkę (swoją normalną), torebka na głowę, podgrzewasz to suszarką, zakładasz ręcznik i chodzisz tak 45 min :P Może to będzie mniej śmiercionośne dla loczków? :P:D

Gość tez mam krecone i uwierz
poprostu wroc do poprzedniego systemu czyli szampon, odzywka ze splukiwaniem i maska raz na miesiac. mialam ten sam problem jak przedobrzylam z jedwabiem. wlosy zrobily sie sliskie, a przez to ciezko bylo sie im zakrecic.

No tak, z tą suszarką to wiem, też tak robię czasami Wrócę właśnie. Bo teraz mam takie włosy ni w 5 ni w 10. Wiadomo, że jak się ma kręcone, to chce się, żeby były błyszczące bardziej i mniej sianowate, ale teraz wyglądają dziwnie.