Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weretka

Złamania u dzieci

Polecane posty

Gość Weretka

Witam. Córa złamała nogę, czy po ściągnięciu gipsu będzie miała rehabilitację, bo lekarza jeszcze nie pytałam.

Duzo zalezy od tego w którym miejscy złamała.My jestesmy swiezo po złamaniu nogi przez syna na nartach.Złamał zaraz nad butem(w piszczelu).Lekarz zakładajacy gips i kontrolujacy stwierdził,że dzieci szybko wracaja do formy co NIE JEST PRAWDĄ.Mój syn był w gipsie 6 tyg,zdjety miał po walentynkach i do tej pory zdazy mu sie krzywo postawic noge.Załatwiaj juz teraz rehabilitacje bo naprawde długo sie na nie czeka a najwazniejsze sa pierwsze tyg po zdjeciu gipsu.My niestety musielismy chodzic prywarnie.

Gość Weretka
Jackpot79 dzięki za odpowiedź. Córka złamała nogę po środku między kostką, a kolanem i to obydwie kości. Gips mam mieć ściągnięty za tydzień. A z tą rehabilitacją to muszę popytać.

Gość jackpot ma racje
u mnie na rehabilitacje bez względu na to czy dziecko czy dorosły czeka sie min 4 mc i to jak dobrze pójdzie. Juz raz sie smialam ze nalezy sobie miejsce np w styczniu zarezrwowac bo byc moze w maju zlamie sie noge i trzeba bedzie isc na rehabilitacje. Koszmar co to sie dzieje z NFZ zresztą tak samo jest z dentystą czy okulistą. Zalatw te rehabilitacje moze najpierw kilka prywatnie u mnie to kosztuje 40 zł za jeden masaż

Musisz uwazać na stope,bo mój syn miał gips za kolano z lekko wygietą stopą w prawą stronę i to był problem.Przez gips zapomniał,że ma staw skokowy i wykrzywiał stope na zewnatrz.Nie umiał skakac na prawej nodze,masaże może cos dały ale jednak podstawa to ćwiczenia w domu.

Gość Weretka
Dzięki dziewczyny🌼