Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlaOleczka

czy mogłam zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość OlaOleczka

hej mam pytanie... wczoraj pierwszy raz spróbowałam z moim chłopakiem... no wiecie czego. jeśli jego członek został tylko kilka razy włożony do pochwy to czy mogło dojść do zapłodnienia? Wtedy jakoś bardzo bolały mnie piersi, jeśli mogę tak dodać.. Pomocy...

Gość OlaOleczka
poczytaj inne tematy, to zobaczysz, że bez zetknięcia ze spermą można zajść w ciążę. I dziękuję, że mi pomagasz, bardzo. Tak, tak schozuj mnie więcej. mam 16 lat.

Gość =Mała Mi=
oczywiscie ze moglas jak przed wytryskiem i tak na penisie jest caly czas taki plyn ktory nawilża penisa i w nim tez są plemniki ktore mogą w latwy sposob doprowadzic do ciazy szczegolnie jak sie nieczym nie zabezpieczyliscie....

Gość A to co znowu
:o

Gość sylwiaas
kochalas sie bez zabezpieczenia??

Gość malwuska
witam jestem zaniepokojona ze wpdałam , uprawialam z chlopakiem petting , nasienie bylo w okolicy pochwy , od tamtego czasu niemialam zadnych kontaktów seksualnych , to było jakies 7 tyg temu, zrobiłam 5 testów ciążowych pierwszy 7 dni po petingu drugi 12 dni po petingu -(dzien spodziewanej miesiaczki) nastepny 28 dni po pettingu nastepny tydzien po terminie nastepnej miesiaczki i natepny 2 tyg po terminie nastepnej miesiaczki robiłam PRE-TESTY i QUIK VUE2 TESTY WYSZŁY NEGATYWNE wszystkie! robilam z porannego moczu , a po terminie miesiaczki z moczu w środku dnia jednak boje sie ze jestem w ciazy jak myslicie?

Gość malwuska
powiem jeszcze tyle ze ten facet mnie zostawil i wyjechal dlatego sie martwie

Gość malwuska
mam złamane serce , facet wyjechal i numer zmienił ...

Gość OlaOleczka
jak testy są negatywne to znaczy, że nie byłaś w ciąży?

Gość OlaOleczka
jeśli w ogóle nie doszło do wytrysku to mogę zajść w ciążę?

Gość malwuska
ola , skoro niebylo wytrysku to w ciaze nie zaszłas

W badaniach udowodniono, że albo w płynie ejakulacyjnym nie ma plemników albo znajdują się tam nie zdolne do zapłodnienia, o upośledzonej ruchliwości..

Gość paparapara
tak zgadzam sie z klaudynka plemniki w tym plynie nie sa zdolne do zaplodnienia, wiem to od ginekologa:)

Gość OlaOleczka
Boże pewne jesteście...? Bo ja "to" zrobiłam wczoraj tak dokładnie ale już mam schizy jakieś. nienormlana jestem chyba. nawet jeśli to były dni płodne to nie zajdę w ciąże? Wiem, wiem upierdliwa jestem, ale nie dziwcie się to był mój pierwszy raz.

Gość paparapara
ola , tak , ja chodze do gina systematycznie i on powiedzial ze w tym plynie sa plemniki ale o wiele słąbsze niz te w spermie i , one niepotrafia dotrzec do jajeczka :) śpij spokojnie

Gość OlaOleczka
Jeny dziekuję =* a już myślałam, żeby zabić mojego chłopaka a poźniej siebie;)

Gość paparapara
ola.. no cos ty ! przeciez tyle par stosuje metode przerywanego stosunku i jest ok, dopiero plemniki w spermie sa aktywne do zaplodnienia wiec nie martw sie kochana:) ginekolog mi mówil to niestresuj sie :)

Gość OlaOleczka
No i chwała Bogu, mam nadzieję, że tak jest...

Gość paparapara
wiem co znaczy taki stres , sama mialam takie przypadki ale bylo ok dla uspokojenia polecam test ciazowy

Gość rany boskie...

Gość OlaOleczka
To teraz mi wyjeżdżasz, że mam zrobić sobie test,...? a przed chwilą było, że są niezdolne... to co ja mam teraz mysleć...

Gość rany boskie...
mam 23 lata i studiuje medycyne, dlatego to co teraz napisze bardzo Cie zmartwi... Olu, w plynie przed ejakulacyjnym wystapuje NAJSILNIEJSZE plemniki....one wystarcza aby doszlo do zaplodnienia. Jesli mialas dni plodne to bardzo mozliwe ze bedziesz 16-letnia mama. Swiat z kazdym dniem glupieje i zdarza do zaglady. Pozdrawiam, moja imienniczko.

Gość OlaOleczka
no nie.... błagam....

Gość rany boskie...
blagaj blagaj o cud, ale nie sadze, aby ci sie przydarzyl. czesto zachodzi sie w ciaze przy 1 razie :) ps-poczytaj sobie o plynie przedejakulacyjnym, albo preejakulacyjnym i bedziesz wszystko wiedziec. przyszla pani doktor, Ola.

Gość OlaOleczka
rany boskie, jeśli straszysz mnie tylko to błagam przestań to robić, bo nie zdajesz sobie sprawy co ja teraz z moim chłopakiem przeżywam... proszę..

WIKIPEDIA : Preejakulat, płyn ejakulacyjny (z łac. pre – przed + ejakulat) – wydzielina gruczołów opuszkowo-cewkowych, wydobywająca się z penisa podczas pobudzenia seksualnego, pełniąca funkcję naturalnego lubrykantu. Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 r. na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem światowej sławy profesora ginekologii, seksuologii i położnictwa David Resnick\'a potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe.

Gość OlaOleczka
Jestem teraz zaniepokojona bo z mojej pochwy wydobywa się biała wydzielina i niemiłym zapachu... wcześniej normalnie w trakcie cyklu miesiączkowego też była taka biała, ale nie jestem pewna czy to ta sama...

Gość madziulka_19
cześć.. ja z moim chłopakiem kochamy sie od roku metoda przerywana i jeszcze nie zostaliśmy rodzicami:) nie martw sie.. rozumie ze jesteś młoda i obawiasz sie dziecka,ale jeśli nie jesteś gotowa aby zostać mama to lepiej dobrze sie zabezpieczaj.. moja znajoma kochała sie z zabezpieczeniem i...ona została mama a ja chrzestna:) co ma być to będzie:) i nie módl sie o cud abyś nie zestala mama, bo cudem są narodziny maleństwa:)