Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koszmarnewspomnienia

muszę opowiedziec o swoim koszmarze

Polecane posty

Mam 25 lat i ostatnio cos jakby odblokowala mi sie jakas klapka w głowie, pojawiaja sie wspomnienia z dziecinstwa że MOJ OJCIEC MNIE MOLESTUJE nie mieszkamy z nim od lat, pamietam ze mama mi opowiadala ze gdy z nim byłysmy traciłam przytomnosc, nie chcialam zostawac sama, nie wypuszczalam jej do pracy teraz nie wiem czy to jakies omamy czy prawda boje sie do tego wracac ale mam wiele problemow z budowaniem zycia uczuciowego moze tu lezy problem co mam robic jak sadzicie

tak, to człowiek koszmarny ale nie wiem skad to wspomnienie po tylu latach czy moze cos takiego sie pojawic, tak jakby wypłyneło po latach wyparcia?

najlepszy chyba byłby psycholog i taka terapia z rektrospektywnym powrotem do przeszłości w hipnozie, a potem diagnoza i sposób wyjscia z tej traumy

Gość eeeeeeeewe
koszmar faktycznie masz wiele podstaw to obaw

Gość J.T. z Wasilkowa
to chyba prowokacja, niewierze,żeby ojciec gwałcił swoje dziecko.To jakaś nowamoda zwalać winę za wszystkie nie powodzenia na rodzicieli.

nie jest to prowokacja, w tym wieku jakos nie bawia mnie udawane bajeczki, poza tym mam co robic , nie nudze sie chcialam sie podzielic swoja historia i dowiedziec co moge z tym zrobic od wielu lat nie umiem stworzyc zwiazku, nie ufam, boje sie dotyku innych ludzi, nie tylko facetow, chorowalam na bulimię itd

Polecam psychologa. Ludzie potrafią budowac fałyszywe wspomnienia i uparcie w nie wierzyc. To jedno wyjaśnienie. A drugie - rzeczywiście, często ofiary molestowania wypierają te zdarzenia ze swojej świadomości, nie chcą o nich pamiętac. Musisz byc tylko pewna, że chcesz się dowiedziec. To zakłóca Twoje życie teraz, więc myślę, że warto.

oczywiscie zycie jest piękne wszyscy sa dobrzy, rodzice nie zostawiaja dzieci na smietnikach, ojcowie nie gwalca, a II wojna to taka bajeczka zeby bylo o czym ksiazki pisac

Gość Ju...
A ja wierzę. Choć nie ukrywam, że wolałabym, żeby to była prowokacja. Niestety powinnaś udać się do specjalisty, inaczej ciężko Ci będzie samej pozbyć sie tej traumy, o ile w ogóle zdołasz.:(

wlasnie bardzo sie boje poznac prawde ta rada z hipnoza chyba jest bardzo dobra, czytalam na ten temat juz bardzo wiele i przygotowuje sie jakos do odwiedzenia psychologa mam wiele symptomow potwierdzajacych moje obawy nawet sny z dziecinstwa i to ze po moim pierwszystm stosunku nie mialam przerwanej błony dziewiczej, tzn nie bylam juz dziewica, chociaz wiadomo ze i na to moze sie znalezc jakies wytlumaczenie

niestety trzeba chyba stanąc twarza w twarz z problemem i udac się do specjalisty

Gość przykra sprawa
Jakis czas temu pisałam o podobnym "problemie". Szczerze Ci współczuję - sama też nie potrafię zapomnieć. Rozumiem,ze juz nie mieszkasz z rodzicami. Ale to nie oznacza,ze pozbylas sie problemu. Możliwe,ze Twoj brak zaamagazowania w zwiazek wynika z bycia molestowana. Nie potrafisz zaufac, boisz sie dotyku. Przykro mi - ale jedynie dobry psycholog moze pomoc Ci wyleczyc sie z tej traumy. Pozdrawiam

Gość woda destylowana
wyparte wspomnienia o podłozu tak bardzo szokujacym dla umysłu zawsze odbijaja sie echem w dalszym zyciu emocjonalnym jak i chca wydostac sie na powierzchnie. Dla wlasnego spokoju i zdrowia psychicznego zwróc sie o pomoc do specjalisty.