Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pszczoła100

Który bank jest dla mnie najlepszy? chce załozyc konto

Polecane posty

Gość Pszczoła100

Mam 22 lata, nie mam jeszcze konta bo nie było mi nigdy potrzebne, ale teraz by się przydało. Powiecie gdzie jest najmniejsza (lub zerowa :) ) prowizja , gdzie wy macie konta i czy jestescie z nich zadowoleni??

mBank. Mam i jestem bardzo zadowolona. Plusy: - brak opłaty miesięcznej - nie zjada Ci pieniędzy jesli nie jest potrzebne i lezy nieużywane - obecnie już BRAK PROWIZJI ZA PRZELEWY!! - dostęp internetowy bez przerwy - mogę na bieżąco sprawdzać, co przyszło, płacić rachunki za komórkę w środku nocy jak mi się przypomni żeby data była jeszcze dzisiejsza itp :D - dużo bankomatów (za darmo wszystkie Euronetu i BZWBK Bank Zachodni) - do konta podstawowego można doczepić sobie konta oprocentowane 5% z których można robić przelewy raz w miesiącu (zamiast wiązania pieniędzy w lokatach) - świetne do wszelkich zakupów internetowych - błyskawicznie coś kupujesz, płacisz - kiedyś kupiona rzecz przyszła juz dzień później!! - karta bankomatowa w pełni bezpłatna, szybko przychodzi potwierdzenie przy płaceniu Ewentualne minusy: - jesli pensję dostaje sie w gotówce, nie na konto, to jest problem, bo trzeba gotówkę zamienić na forme cyfrową - tzn wpłacić we wpłatomacie (odwrotność bankomatu), a tych nie ma zbyt duzo - nie da się go błyskawicznie z dnia na dzień założyć - trzeba wypełnić wniosek w najbliższej placówce lub na www.mbank.pl a potem czekać na kuriera z umową (tak było jak ja zakładałam przynajmniej) - z tego co słyszałam to mbankowa infolinia nie jest wybitnie inteligentna i czasem ciężko coś z nią załatwić Ogólnie - polecam, zwłaszcza młodym osobom :)

Gość naleczowiankaa
rowniez polecam mbank. jedyny problem to wplacanie gotowki, chyba ze mieszkasz blisko wplatomatu:)

Gość sdsdas
mbank -najgorsza wada wg mnie to minimalna kwota wyplaty-50zl ;/

Gość karta bankomatowa
ja jestem zadowolona z banku zachodniego, mam konto

Gość karta bankomatowa

Tak, jest taka??? Kurczę, nigdy nie zwróciłam uwagi na to :) Jak płacę z konta to z reguły kartą, a jak wybieram gotówkę to jakos tak więcej od razu. Dzięki, dobrze wiedzieć :)

Gość sdsdas
juz probowalam w euronecie i w bzwbk i nie dalo sie:( w takim razie nie wiem dlaczego...

Gość sdsdas
a ja wlasnie tez wszedzie place karta, tylko wybieram jakies drobne pieniazki na zakupy w biedronce w ktorej nie mozna placic karta haha:P

sdsdas - a propos euronetu, to uwazaj, bo nie wszystkei z logo euronet rzeczywiscie daj wyplaty bezprowizyjne :) ja nigdy nie mialam problemu z wyplata malych kwot. aczkolwiek niektore bankomaty rzeczywiscie maja od 50 pln (euronet)

Gość mitula
Też mBank. Jak mi w PKO zaśpiewali 5.60 miesięcznie za prowadzenie rachunku i otrzymałam hasła do przelewu, z których musiałam odczytywać numerki przy pomocy lupy - to im podziękowałam. Rodzina dalsza i bliższa tez przenosi się z innych banków do mBanku.

Gość sdsdas
hellishbloodystorm - dzieki za info, w takim razie sprobuje w innym bankomacie:)

Gość nnnnotak
- dziendobry, tu bank Dominet - do czego ??? :-)

Jarek_84 - miło kogoś przekonać do zmiany na lepsze :D Z tym że ja jednak \"na wszelki wypadek\" mam zostawione też \"normalne\" konto w Reiffeisen - ale jak narazie nigdy sie do niczego nie przydało. Ale to jeszcze pozostałość po kredycie i związaną z nim dobrą historia kredytową - dlatego zostało ;)

Gość sdsdas
Witam, Uprzejmie informuj�, �e w bankomatach sieci Euronet najmniejsza kwota, jaka mo�na wyp�aci� jest to 50 z�. Istnieje mo�liwo�� wyp�acenia Banknotu 10-z�otowego ale w bankomatach BZ WBK (tak�e bezprowizyjnych dla Klient�w mBanku). W przypadku dalszych pyta� prosz� o kontakt. Pozdrawiam taka dostalam wiadomosc z Mbanku pozdro!

Gość arcyk
Zapraszam do zapoznania się z przygotowanym przeze mnie rankingiem kont oszczędnościowych: www.mlodybiznes.org

Gość 22 lata tez studentka
hej! pierwsze konto mbank: wady -w moim miescie jest tylko jeden wplatomat ktory sie czesto psuje! -daleko mialam do mbanku! poza tym same zalety. pozniej przeprowadzilam sie do warszawy a ze nie moglam znalezc zadnego oddzialu w okolicach wilanowa i sadyby otworzylam konto w millenium, bo blisko i w moim miescie sa dwa oddzialy. przelwy w millenium konto student 50gr i jakies ubezpieczenie 1,99 lub 2,99 z ktorego sie nie da zrezygnowac!!! najgorsze ze zebym wplacila kase musze stac pol godz do okienka bo w godz popoludniowych u mnie w miescie obsluguje zazwyczaj tylko jedna pani. w zolwim tempie. kiedys tak czekalam i sie wkurwi**m i poszlam na przeciwko do ing. konto ing direct - mam blisko, calkowicie bezplatne pod warunkiem ze korzystasz tylko z wplatomatow , internetu, i telefonicznie. mi to odpowiada bo nie musze ogladac tych wstretnych pan w okienkach ktore doprowadzaly mnie do szewskiej pasji!!! ale jak inny bank zaproponuje mi cos jeszcze lepszego - chetnie zmienie ;)

Gość spacjaa
Inteligo jest super!

Toyota bank :] zero prowizji za przelewy :D zero za prowadzenie konta :D 3 pierwsze wypłaty w miesiącu z DOWOLNEGO bankomatu za darmo, potem 5 zł (jeszcze nigdy nie wypłaciłam 3 tazy i więcej:P) Karta visa m.in. do płacenia w necie - 30 zł/rok Token za darmo :D

Gość polecamy
Wszystkie banki w jednym miejscu... Sprawdzone i najlepsze oferty... Bez wychodzenia z domu... Bez żadnych opłat i prowizji... http://ofu.pl/xxkonta

Aliorbank prowadzenie konta, 24 h dostęp przez internet, przelewy i wszystkie bankomaty na świecie - za darmo jedyny koszt = 3 zł m-cznie za korzystanie z karty bankomatowej (ubezpieczenie transakcji)

Gość jakajaka
ja polecam BGŻ mam konto Plan Student, płace tylko 2zł za kartę płatniczą, dostęp internetowy, mam za darmo przelewy internetowe. Polecam BGŻ

Gość studenkta
Ja miałam konto w ING i byłam zadowolona, póki było konto student, a teraz sobie zmieniłam na mBank, ponieważ 0 PLN za otwarcie i prowadzenie. 0 PLN za wydanie i korzystanie z KARTY debetowej Visa. 0 PLN za wypłaty w punktach oznaczonych logo cash back Visa i MasterCard. 0 PLN za korzystanie z ponad 4 000 bankomatów w kraju i wszystkich za granicą. 0 PLN za krajowe przelewy wykonane przez internet. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, bo obawiałam się braku punktów, kiedy można pójść się zapytać osobiście, ale potem zobaczyłam, że w większych miastach są. Korzyści dostęp do rachunku 24 godziny przez internet, telefon oraz SMS, zakupy online w sklepach i na aukcjach internetowych, bez obowiązku wpłat i utrzymania minimalnej kwoty, Pieniądze bardzo szybko przychodzą na konto co przyśpiesza moje transakcje na allegro. Konto można już założyć, mają 13 lat, oczywiście za zgodą rodziców! Jak ktoś chce, może napisać, chętnie pomogę;) didi114@op.pl

Gość KrisMil
Najlepszy... wg mnie AliorBank. Choć to wszystko zależy jakie wpływy i jakie transakcję wykonujemy. Co do banku. Powiem tak Posiadam/posiadałem konto w Inteligo, mBanku. O inteligo można zapomnieć. mBank jeszcze mam... głównie dla szybkich płatności. Teraz mam konto w AliorBanku. Według mnie jest to najlepszy Bank. Dodatkowo masz pakiet "pomocni fachowcy". Osobiście przetestowałem jak wyładował mi się akumulator nad morzem na urlopie (3 tygodnie samochód stał) Przyjechali i naładowali. Wybierając bank też trzeba brać pod uwagę obsługę. Spróbujcie coś załatwić w mPunkcie albo przez infolinię mBanku. A AliorBanku z tą infolinią powiem szczerze, że jest podobnie (niestety) ale przynajmniej idę do punktu i wszystko załatwiam od ręki.