Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość INCO

przerwy w stosowaniu tabletek

Polecane posty

Gość INCO

Do stosujących tabletki:) Zastanawiam sie czy robicie przerwy w stosowaniu, ja robilam tak, ze np po 3 miesiacach robilam przerwe, generalnie nie odczuwalam skutkow ubocznych poza dluzszym i bardziej bolesnym okresem. Stosujecie bez przerwy? Jak długo? Bede wdzieczna za odpowiedzi :)

Gość po co po tak krótkim czasie
robiłaś przerwy? Przecież to więcej szkody niż pożytku. całkowicie sobie rozstrajasz gospodarkę hormonalną :o Ja stosuję pigułki 2 rok i narazie przerwy (zalecenia lekarza) nie robię. Wyniki mam bardzo dobre, czuję się świetnie więc nie ma przeciwskazań do dalszego brania. A napewno co 3 miesiące nie robi się przerw.

Gość INCO
nie mialam jakos potem strasznie rozregulowanego? Dlaczego to nie jest wskazane? Po jakim czasie w takim razie, mogę zrobić przerwe?

Gość INCO
proszę i podnoszę...

Gość co wy z tym rozregulowaniem
Rozregulować to sobie można podczas brania hormonów, bo krwawienie masz wyłącznie z odstawienia. A nie podczas przerwy. Jeśli przerywasz, to organizm wraca do stanu sprzed brania tabletek i tyle. Ja robiłam przerwy mniej więcej co dwa lata przy okazji sprawdzając poziom hormonów i czy następuje jajeczkowanie. Odstawiałam wtedy tabletki na 3 miesiące. Biorę już w sumie 10 lat

Gość magdarrrrr
Ja też proszę o odp. w tej kwestii. Najlepiej kogoś kto zna się na tym ;)

Gość asdas
moja lekarka tez twierdzi, ze przerwy nie sa konieczne. nowe generacje leków nie powodują takiego spustoszenia w organiźmie jak kiedyś. Ja brałam 5 lat bez przerwy, potem miałam przerwę pół roku - bo chciałam, a teraz znowu biorę