Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmyślona zośka

no to teraz wam cos powiem

Polecane posty

Gość rozmyślona zośka

Właśnie dzis gdzies uslyszalam ze są dwa typy człowieka. Pierwszy typ to taki który dochodzi sam do wszystkiego, chce coś zdobyc w zyciu , ma cele i małymi kroczkami potrafi je osiągnąc. Ma ambicje, żadko sie poddaje i w koncu ma to co chce. Ma dom, wspaniałe auto żyje ponadprzeciętnie. Natomiast drugi typ czlowieka to osoba która wiecznie zazdrości Typowi 1-wszemu, ze cos ma ze to osiągnął. Nie zdaje sobie sprawy z tego ze Typ 1-wszy musial cięzko pracowac, bowiem w zyciu nic nie przychodzi lekko i za darmo. Drugi typ nie osiąga tyle co typ 1wszy nie dlatego ze nie chce, nie ma takiej mozliwosci ale dlatego ze nie ma ambicji, byc moze nie wierzy we wlasne siły i mozliwosci. I wiecie co? nie wiecie, ale wam powiem :) ten tekst zmusił mnie do glębokiej refleksji.... i medytuje nad tym juz 10 godzine i wiecie co? zapewne nie wiecie coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze jestem typem drugim czy wy tez tak macie?

Gość Girl_girl
Ja sie nie zaliczam w takim razie ani do pierwszego ani do drugiego, tzn raczej do tego drugiego z mala poprawka bo ja nie zazdroszcze nikomu osiagniec zyciowych - wrecz podziwiam i szanuje ludzi ktorzy do "czegos" w zyciu dochodza :) chce brac z nich przyklad ale potrzebuje ciagle pomocy innych i dostaje ja.

Gość k3m85hfn3
bez obrazy ale to bzdura. Jesliby podzielic spoleczenstwo jedynie na te dwa typy, to okazaloby sie, ze nadrzednym celem wszystkich ludzi sa dobra materialne (im wiecej tym lepiej) - a z tym sie nie zgodze.

Gość rozmyślona zośka
a ja jak patrze na ludzi to obawiam sie ze te dwa typy materialne to rzeczywistośc :( czy to nie pieniądze i praca czynią człowieka wolnym?