Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyeryerw

Czym rózni sie skład składnikow w chlebie od bułek??

Polecane posty

Gość tyeryerw

czego piekarze dodaja do chleba a czego do bułek, czy sie rozni skład bułek od chleba? a dlatego nurtuje mnie to pytanie bo sie zastanawiam dlaczego do kotletow mielonych dodaje sie namoczona bułke a nie namoczony chleb? czym ten chcleb sie rozni od bułek jesli chodzi o skład?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bułki są pszennea chleb miesz
mieszany nigdy tylko pszenny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiec bułki
robia tylko z maki pszennej a chleb z mieszanej maki? to maka przenna jest niezdrowa? skoro panuje opinia ze chleb jest zdrowszy od bułek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chleb ciemny jest zdrowszy od bułek. Ogólnie pieczywo ciemne jest zdrowsze :). Jakby u nas robili chleb pszenny, to mogłabyś go używać do kotletów mielonych :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mąka pszenna biała nie jest niezdrowa tylko jest dużo mniej wartościowa od żytniej no i ten "skład składników" w temacie... litości....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chleb ciemny
jest zdrowszy od bułek piszecie, bo bułki sa tylko z maki pszennej czyli jasnej,,,,,,to jakiej innej maki ciemnej dodaja do chleba?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ten chleb zwykły ktory jest
pieczony z jakiej maki? no bo jak bułki sa tylko z maki pszennej to ten zwykły chleb z jakiej maki?bo rozumiem ze z pszennej i doddaja jakiej jecszce maki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
TAK. Pszenny chleb byłby taki jak bułka w krajach bałkańskich jedzą taki chleb. Do naszego dodają mąki razowej w mniejszej ilości, często jest też na zakwasie itd. A ogólnie to jaki masz problem z tym związany?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jest tez
mąka pszenna razowa , bo jak jest zytnia razowa to jest tez pszenna razowa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
\"razowość\" to stopień zmielenia i oczyszczenia mąki (z dowolnego zboża) z otrębów i łusek, które sa zdrowe ale mniej smaczne. Mąka do typowych białych bułek musi byc bardzo czysta, czyli pozbawiona wszelkich łusek - a więc i wartości :) Poza tym cos mi się wydaje że do ciasta na bułki dodaje sie jajko, a do chleba nie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×