Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nastolatka___

Ropne Zapalenie Dróg Rodnych

Polecane posty

Gość Nastolatka___

Wczoraj pisałam o swędzeniu i żółtawej wydzielinie bez zapachu. Wmawiano mi wszystkie choroby mimo iż objawy które podałam nie pasowały do ich opisów. Poszłam do ginekologa. Mam jakieś rzadkie zapalenie ropne dróg rodnych. Lekarz zapisał mi preparaty do płukania pochwy, kapsułki dopochwowe i maść na zlikwidowanie swędzenia. Nie wolno mi jeść cukru - bo mogłoby to wywołać grzybice. Musze jeść kiszone warzywa i czosnek - z obawy przed pasożytami. Nie wolno mi siadać w autobusach ani w szkole na krzesłach... Nie wolno mi dźwigać. Miała któraś z Was kiedyś coś takeigo? To podobno bardzo rzadkie i kiepsko się leczy ;/

Gość napisz coś więcej o objawach
proszę....bo mam coś podobnego a przed długim weekendem nie dam rady pójść do gina

Gość Nastolatka___
Zaczęło sie od tego że mój facet zapisał się na basen... po pierwszych zajęciach przyjechał do mnie i kochaliśmy się. Następnego dnia swędziało mnie wszystko. Po 2. dniach pojawiły się upławy... żółtawe, dość gęste - bez zapachu. Dzisiaj rano doszły do tego bóle podbrzusza i musiałam pobiec do sowjego ginekologa bo lada dzień bedę miała okres a to by była masakra jakbym nie miała nic na zahamowanie tego swędzenia...

Gość rzęsistek pewnie z basenu

Gość Nastolatka___
żaden rzęsistek włąsnie... poprostu miałam jakąś małą ranke i wdała się infekcja w ogóle nie spokrewniona z tymi standardowymi chorobami które wczoraj mi wszysyc wciskali.

Gość cholercia7777777777777777
bo ja mam właśnie jakieś podejrzane upławy tyle że mnie nie swędzi....

Gość Nastolatka___
wiesz tantum rosa jest ogólnie bez recepty i powinno chociaż złagodzić te objawy które masz

Gość cholercia777777777777777777777
chyba tak zrobię dopóki nie pójdę do gina pozdrawiam

Gość Nastolatka___
sprawdź na necie czy to nei grzybica - wtedy mozesz kupić clotrimazolum :) też pozdrawiam :)

Gość cholercia777777777777777777777
ee grzybica nie miałam nie tak dawno wiem jak wyglądają objawy:)

Gość Nastolatka___
eh to na razie zostaje Ci tylko tamtum rosa, poproś o jakiś aplikator do płukania pochwy bo bez niego nei zrobisz tego dobrze xP

Gość kacka1922
Witam:) Mnie dotyczył ten problem przez pare lat, przewinelam sie przez wielu ginekologow i zaden nie pomagal. Po każdej serii leków mijał miesiąc, i zapalenie wracało. W koncu trafilam do poradni Pro Humane Vita w Krakowie, na naprawde świetną pania ginekolog. Kazała mi jeść profilaktycznie jeden duży jogurt naturalny dziennie, witaminy, dużo owoców i warzyw, unikać (chyba, z tego co pamiętam) smażonego mięsa, nie chodzić w wkładkach higienicznych ani tamponach, ani obcisłych spodniach.

Gość kacka1922
aaa, zapomniałam dodać:P od ponad dwóch lat nie mam problemów z zapaleniem:) trzymam sę diety unikam wkładek i tamponów i na szczęście póki co jestem zdrowa:)