Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Uczulenie u 6 miesieczniaka od czego?

Polecane posty

hejka...zaczelam wprowadzanie stalych pokarmow u mojej prawie 6 miesiecznej coreczki...zaczelam jakies 2 tyg. temu od gotowanej marcheweczki...potem dodalam ziemniaczka i bylo ok...potem jabluszko...potem sprobowalam dac kaszke mleczno-ryzowa z malinami z Bobovity... Zuzia od kilku dni ma male kropeczki wokol ust...do tego mala plamke z lewej strony ust...nie wiem od czego to...kaszke jadla przez dwa dni rano,wiec ja odstawilam przedwczoraj,ale nie widze poprawy:( Czy moze to byc od jabluszka??dziwne mi sie to zdaje... Karmie piersia,ale nic nowego nie jadam,wciaz to samo co i wczesniej wiec to raczej nie od mojego pokarmu...wiec od czego??i czym mozna to posmarowac??

u takiego maluszka moze być chwilowo na wszystko:) nawet jabłuszko.Nie dawaj jej przez powiedzmy tydzień nic ze stałych pokarmów,poczekaj aż wszystko zejdzie a potem parę dni z kolei dość sporo tego jakbłka i będziesz widziała jak jest.To na pewno nie alergia tylko organizm sie przyzwyczaja.U mojego dziecka tak było ze wszystkim po kolei.A po jakimś czasie mijało i alergii nie ma na nic

Gość dorotkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja bym odstawila te maliny jednak. Poza tym moze za szybko wprowadzasz jej nowosci. Dawaj jej kaszke ryzowa, moze z jablkiem, gruszka. Z malinami poczekaj.

Gość jabłuszko kaszka ziemniaczek
marcheweczka:o jezu:o

odstawilam kaszke z malinami...moze to byc jablko?no tez odstawie i zobaczymy...tylko co jej dawac na deserek?nie chodzi mi o sloiczki:) hmmm...czyli nie smarowc tego niczym?

hej sorki ze się wcinam;) kanapka a skąd wiesz, ze nie uczulenie? W tym wieku nie występuje alergia? pytam bo mojej córeczce tez coś wyskoczyło po tym jak zaczełam Jej podawać stałe jedzenie. ale tylko na brzuchu. narazie czekam... cukierkowa a moze te kropki wokól ust to od śliny która się zbiera czasami pod smokiem?

Gość jabłuszko kaszka ziemniaczek
podcierasz jej dupeczke zmieniasz papmersika robisz kompanko?? :D

nie no,może być alergia,może.Tak tylko napisałam,bo przeważnie chyba nie jest.Ja tylko tak z własnego doświadczenia........Moje dziecko np po jabłku miesiąc miało wysypkę na brzuszku a potem już było ok.A jabłko teoretycznie nie uczula:)To samo było z bananem tylko gorzej.Przez 2 lata go nie mogła jeść A teraz może i nic jej nie jest

kanapka no i co? podawałaś to JABłUSZKO;) nadal? mimo tej wysypki na brzuszku? czy poczekałaś az zejdzie i dopiero wtedy dałaś?

poczekałam aż zejdzie i wtedy dawałam jej przez kilka dni duże porcje tego jabłka i wtedy ją tak wysypała że szok.Wierzyć mi sie nie chciało że to od jabłka.Przecież to chyba pierwszy polecany owoc.Może to od tej chemii a nie od samych jabłek.Potem odczekałam troszkę i próbowałam co jakis czas.Aż przyszedł dzień,że nic nie wyszło:) A smarowałam lipobase ,no i kąpiel w mące ziemniaczanej:)

wlasnie,wiec podawac dalej czy odstawic??i co podawac na deserek zamiast jabluszka?? hehehe....podcieram dupeczke...kapusiam maja corusiunie...zmieniam pampersika...w ogole wszysciusienko robie co sie zdrabnia slodziusienko:D

Gość no cóż ...
może to nie od jedzenia ? niektóre dzieci mają takie plamki wokół ust gdy się intensywnie ślinią, wtedy trzeba posmarować jakimś kremem ochronnym, by nadmiar śliny nie podrażniał skóry a jeśli to uczulenie na pokarm, po odstawieniu powinno po kilku dniach zejść

no slinic sie slini,berze wciaz do buzi jakies zabawki,non stop cos w buzi...co sie da:) moze tez od smoczka,chociaz wczesniej nie miala a ma ten sam...ale ostatnio jak spi to tak go ciagnie ze az ma odbita tarczke na buzi:)hmm...no i od wczoraj jest bardzo marudna,moze na zabki?

bo dodam ze pojęcia nie mam po czym mogło Ja tak wysypać, jadała zupki, deserki a tam różności były:O

wiec pierwsze co zrobilam to odstawilam kaszke z maalinami...poza tym zmienie smoczek i zoabczymy:)dzieki

Gość jabłko uczula
moja córka-już duza jest,jak zje jabłko to puchnie jej gardło i sie dusi.Bo jabłko krzyżuje z brzozą,jezeli ktoś jest uczulony na pyłek brzozy nie moze jabłka.ja bym uwazała

ochhhh ja głupia ach głupia:O chyba samego cyca spróbuje kilka dni......może zejdzie