Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwa plus dwa

Tragiczne rozstępy. jak sie ich pozbyc?

Polecane posty

Gość dwa plus dwa

od jakiegoś czasu robią mi sie paskudne rozstępy, na udach, łydkach (takie małe), brzuchu, na tzw. boczkach. Są jakies metody aby je usunąć albo chociaż zminimalizowac?

Gość dwa plus dwa
no włąsnie robiłam badania krwi bo robią mi sie także siniaki niewiadomo od czego, wyszlo że mam za mało białych krwinek, delikatną anemie i to pewnie dlatego. To moze miec wpływ na pojawianie sie rozstępów?

Gość dwa plus dwa
ale może ktoś inny wie :P

Gość dwa plus dwa
?

Gość dwa plus dwa
przytyłam, w ciagu roku jakies 8 kg, natomiast martwią mnie te małe rozstępy na łydkach tuż pod kolanem, bo akurat w tym miejscu nie przytyłam ą rozstępy są :O

Gość dwa plus dwa
pionowe

to moze ja Ci wyjasnie jak powstaja rozstepy. kiedy tkanka nablonkowa ma obnizona elastycznosc(np w wyniku dluzszego odwodnienia organizmu) lub tez to co znajduje sie pod nia np tkanka miesniowa badz tluszczowa szbko sie rozrastaja, to nablonek nie ma szans by sie na tyle rozciagnac. podobnie jest jak z guma do zucia mozesz ja rozciagac rozciagac ale tak czy inaczej w pewnym momencie sie rozrewie. podobnie jest z blona podstawna na ktorej lezy nablonek. stad te doleczki w skorze zwane rozstepami. obawiam sie ze sa nie do zlikwidowania. dlaczego?? bo zaden nawet najlepszy krem nie dotrze do blony podstawnej. sama mam rozstepy i radze Ci sie pogodzic z mysla ze juz pozostana na swoim miejscu sposob na zapobieganie powstawaniu nowym masz podany wyzej jak sie uwaznei wczytasz

Gość dwa plus dwa
dzięki za odpowiedź. to zostaje mi jedynie nadzieja że te które już są w krótkim czasie zrobią sie mniej widoczne i juz nie tak czerwone :)

Gość trusski
mi robia sie rozstepy od kiedy mialam 16 lat. teraz mam 20. tez tylam pozniej chudlam... mam je okropne!... na nogach, lydkach, udach, posladkach... no i na brzuchu po ciazy ;( uzywam jakis kremow ale to i tak nic nie daje......

Gość dwa plus dwa
kurde zdaje sobie sprawe że one tak do końca nie znikną ale mam nadzieje je w jakimś stopniu zminimalizować, bo teraz wygladają okropnie :O

Gość dwa plus dwa
żaden krem nie pomógł?nawet troche?