Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myśli Pozłacane

TATUAAŻ

Polecane posty

Hm.. jak ja mialam robiony tatuaz to opatrunek sciagnelam zaraz po przyjsciu do domu, i tylko smarowalam mascia. Oj przemysl to dobrze jeszcze raz. Pozniej mozesz zalowac cale zycie.

Gość Myśli Pozłacane
Niczego w życiu tak nie jestem pewna,nawet swojego imienia , jak tego,że nie będę załować tego tatuażu... On już zawsze będzie miał dla mnie monumentalne znaczenie,tylko boje się ,że moge sie zarazić jakimś AIDS czy czymś... Powtarzam,że chodzi mi o te choroby jakie napisałam w topicu,bo o pielęgnacje tak sie nie martwie ,nie umre chyba ;P

Hm..3 lata, troche duzo, ale da sie wytrzymac :). Ja wytrzymalam :D Poza tym popytaj ludzi, moze maja znajomosci, moze znaja kogos kto ma studio i moglby zrobic Ci ten tatuaz? W studio z profesjonalnym sprzetem? Mozesz tez porozmawiac z mama o zgode, powiedz jej o swoich obawach, moze wtedy sie zgodzi?

Hihi ja nie wiem jak Twoj przyszly wybranek zniesie ksywe innego koleia na Twoim ciele:P lepiej wybiesh symbol który będzie ci się z nim kojarzyć...napisy...słowa...szybko tracą na wartości- nawet wtedy jeśli teraz wydają Ci się super ważne i zmieniające wshystko o 360 stopni. Sprzęt jest bardzo ważny i olejki tesh. Jeżeli ma Cię dziabać struną- zrezygnuj, jeżeli ma Cie dziabać tuszem Rystora do kreślenia albo wkładem do piór kulkowych odpuść se. Naprawde noś ksywe w sercu póki co :) A jak dobrniesh do 18 to taki tatuażyć wyniesie Cię góra 50 zł a będzie małym dziełem sztuki :) Ja swoj tatuaż też zrobiłam dla siebie.... w miejscu ktorego nie pokazuje wszystkim. JEdnak żałuję , że nie poszłam do salonu. Zbliznowacenia są straszne!

Nie AIDS a HIV, zaraz sie wirusem HIV ktory wywoluje chorobe AIDS. Poza tym mozesz tez sie zarazic zoltaczka. Ma ja wiele osob i podobnie jak HIV jest nie do wyleczenia.

Gość Myśli Pozłacane
trufel Ja już ok pół roku myśłałam nad tym tatuażem ;] Ostatnio podeszłam do mamy z pytaniem "co byś zrobiła ,gdybym teraz walneła sobie tatuaż?" Spojrzała się na mnie dziwne,wzruszyła ramionami i odpowiedziała,że jeśli będę miała 18 lat to wtedy moge paskudzić sobie ciało,bo jej się to nie podoba i na pewno nie wyrazi zgody na tatuaż... Mam koleżanke,która ma dwa tatuaże,jest w moim wieku,i też robił jej jakiś kolega jednak powiedziała,że ten kolega nie robi każdemu,bo sie boi,że ktoś go sypnie czy coś... 2CRAZY4U jakoś będzie musiał znieść :) Kolega mnie zapewnia,że ten koleś nie ma trefnego sprzętu i,że nie powinnam się bać jednak straszna ze mnie panikara i wiem,że wszystko niesie za sobą jakieś ryzyko. Noszę ją w sercu i będę nosić do końca życia,ale serce nie sługa... jest za małe na tak wielkie uczucie ( i nie mówie tu o miłości) zwłaszcze,że moje jest troszke schorowane :)

Gość Myśli Pozłacane
nawet jeśli moja przyszła miłość kiedyś mnie o niego zapyta,nie będę musiała tego ukrywać,bo powodów do zazdrości mieć nie będzie,raczej do szczęścia,bo bez tej osoby byłabym DNEM ... Taka prawda :P

Gość Myśli Pozłacane
a jak duże jest prawdopodobieństwo zarażenia się żółtaczką lub HIV?

U mnie bylo to samo.."zyletka to sobie zeskrobiesz" ale jak zobaczyli to nawet powiedziali,ze fajny. A mama,ze ona tez chce :) Musisz odpowiednio podejsc do rozmowy z mama. Przedstaw jej plusy i minusy, pokaz jak Ci zalezy, powiedz o obawach.

Gość tatuaz jeden na cale zycie
?? Myslisz ze nie zmieni ci sie 10razy gust, a 30 razy moda? Uwazasz np ze twoj gust i wyobrazenia estetyczne sa jak 80letniej babci? Przemysl to,zamiast sie kaleczyc.

Gość Myśli Pozłacane
Moja mama zazwyczaj jako argumentów używa ,tego,że w jej wieku to było nie do pomyślenia,że moje rodzeństwo i tak miało gorzej,że chyba za dużo mi pozwala itd. Awanturą w domu wymusiłam kolczyka w pęku tak,że mama sama poszła zapisać mnie do kosmetyczki,ale moim zdaniem krzykiem wymuszają tylko słabi ludzie... Zaraz naskoczy na mnie moje rodzeństwo i młotkiem będą mi wybijać ten pomysł z głowy ;P Jeśli go sobie zrobie to będą o nim wiedzieli tylko najbardziej zaufani... Rodzinie nie pokaże,tylko przyjaciólce i przyjacielowi-temu najważniejszemu... i nikomu więcej nie potrzebuje pokazywać :)

Gość Myśli Pozłacane
trufel a jeśli np. igła będzie niewysterylizowana,ale osoba,która jako poprzednia miała robiony tatuaż nie była nosicielem żadnej z chorób to jest jakieś ryzyko?

Gość Myśli Pozłacane
tatuaz jeden na cale zycie To nie jest ani mój gust ani moja moda,to jest odzwierciedlenie mojego serducha :)

No jesli osoba poprzednia nie byla zarazona to jak masz sie zarazic? Ale powaznie, przemysl to. Ja na Twoim miejscu bym sie nie zdecydowala. Poczekalabym, porozmawiala i poszla do profesjonalnego studia. Nigdy nie wiesz tak naprawde.

Gość Myśli Pozłacane
No niby nie ma jak :P

Gość Myśli Pozłacane
I co? Nikt więcej nic nie powie ? :P

Gość Myśli Pozłacane
Halo! ;(

Gość calkiem spox ta niunia
nie polecam obienia tatuazu w domu, jeszcze jakas maszynka wlasnej roboty zrobionej z lyzki i roznych dziwnych rzeczy;/ a jesli kolega ma normalną to domagaj sie zeby zmienil igle przy tobie, i zeby pracowal w rekawiczkach. robienie maszynka wlasnej konstrukcji jest bardzo bolesne i nie zawsze tusz sie przyjmuje, czasami kawalek tatuazu odchdzi ze strupkami... no ale jak juz sie zdecydujesz to pamietaj ze na dugi dzien nie wolno moczyć dziary, i nosic takie ubrania zeby sie nie ocierało, nie drapac i nie zryaz strupkow. nie smaruj jej zadnym tribioticem bo to jest na ranki po piercingu. ja polecam masc Alantal. no i nie wolno chodzic na soarium ani ystawiac na slonce przez jakis miesiac. i jeszcze dodam ze wybvralas zla pore roku , bo powinno sie robic tatuaze najlepiej zima albo jesienia, wtedy sie nie pocisz itd... no to chyba wszystko.. ach no i pamietaj zeby tatuazyk byl zawsze nawlzony i opatrunku nie nosi ie 2 tygodnie [jak kto tam pieprzył] tylko w salonie zakladaja opatrunek zeby nie pykleilo sie do ubrania, bo po zroieniu tatuazu wycieka z nigo osocze czy coś tam. taki zolty plyn.;] pozdrawiam.

Gość Myśli Pozłacane
Podobno sprzęt ma ok,żadnen trefny ani nic... A Czym ja moge ten tatuaż zaklejać? Nie będzie on duży wysokość 2 cm a szerokość ok 6... Kurdee bez solarki miesiąc ehh ;/ czyli tribiotic odpada? A wazelina albo zwykły krem nivea? czy koniecznie ta maść?

Gość ALEX_OLA
tatuaz zostaje na caly zycie,lepiej isc do profesjonalnego salonu,widzialam tatuaze robione przez kolegow,masakra;)

Gość Myśli Pozłacane
ALEX_OLA Ale ja nie mam 18nastki i nie moge do salonu ;P

masc przyspiesza proces gojenia, ale jesli zaczniej juz smarowac jednym roduktem to trzymaj sie niego az do zagojenia. kolega po zrobieniu tatuazu powinien ci zalozyc opatrunek,ktory bedziesz mogla zdjac w domu po jakis 4h. pamietaj zeby nie brac kapieli w wannie, a ze 3 dni to najlepiej w ogole nie moczyc tatuazu. alantal jest na podraznienia i stany zapalne, wiec tatuazyk szybciutko ci sie zagoi, jesli oczywiscie bedzie mial doste do swiezego powietrza;]]] mi tatuaze na posladku i na wzgorku lonowym goily sie 3 tygodnie...;) moj maz zajmuje sie tatuowaniem, ma wlasny salon i nie poleca robienia tego w domu a jesli cos krzywo wyjdzie?!?! a no i nie spozywaj alkoholu przed, bo krew bedzie sie lałja jak cholera

Gość Myśli Pozłacane
o alkoholu nie ma mowy,bo mam chore serducho i nie moge nawet :D A ile ta maść kosztuje? Jak mam tego nie moczyć :O Czym to zakleić kiedy biore prysznic?

jas sie kapiesz to posmaruj duza warstwa wazeliny. z tego c pamiwtam to kusztuje ok 11 zl?

Gość Myśli Pozłacane
ok dzięki ;) A to ma być zwykła wazelina czy wazelina biała? :D O ile jest jakaś różnica

Osobiscie polecalabym ALANTAN PLUS (ok 8zl) lub BEPANTHEN (ok 15 zł), i jak pojawia Ci sie strupki to nie wolno zdrapywac (ja akurat nie mialam wogole)

Gość Myśli Pozłacane
dzięki :)