Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaraczka

papierosy a ciaza

Polecane posty

Gość jaraczka

jestem w 23 tygodniu i pale papierosy - mam nadzieje ze dziecku nic sie nie stanie.

Gość jaraczka
czy ktoras tez palila i bylo wszystko ok ??

Gość pusta baba z ciebie
wspolczuje Twojemu dziecku takiej matki :O

Gość bez jaj
jaraczka, zrobilas blad piszac na tym forum, tutaj siedza tylko matki idealne ktore owszem, czasem sobie chlapna winiacza, tam piwo ale papierosy skreslaja cie w ich oczach jako dobra matke i w ogole jako matke... najlepiej olej ten topic bo zaraz posypia sie na ciebie gromy... pewnie 1/3 kobiet tutaj pije, pali albo robi cos rownie niefajnego ale zadna sie do tego nie przyzna, wola tuszowac swoje bledy jadem i obrazami 🖐️

Gość jaraczka
o juz mi sie dostalo. ;(

Gość bez jaj
olej zalezy ile palisz... w sumie istnieje bardzo duza szansa, ze dziecko bedzie zdrowe, palenie ppierosow zwieksza ryzyko rozszczeu wargi ale na tym etapie wiesz juz pewnie ze nie ma, bos po usg polowkowym no i zwieksza ryzyko komplikaji okoloporodowych wiec lepiej rzucic pozniej, niz w ogole, co tez nie znazy, ze jak nie rzucisz, to urodzi sie chore. to co robisz nie jest madre i ama doskonale o tym wiesz ale stres zwiazany z poczuciem winy moze miec o wiele gorsze skutki.

Gość rzeczywiście000000000000000
ja jestem nałogowym palaczem ale jakbym była w ciąży to bym rzuciła. widziałam noworodki palących matek nic fajnego- niska waga urodzeniowa, śmierdzące wody płodowe itp. siebie mogę truć ale po co dziecko?nie jesteś już sama nie warto być egoistką.

Gość jaraczka
moje dziecko jak do tej pory rozwija sie prawidlowo - jestem po usg genetycznym -wazy juz 500gram i jest o tydzien starsze nic byc powinno-ale to akurat plus -wszystkie narzady sa w porzadku- nie pale duuuzo -ale pale. wiem ze to jest egoistyczne -ale nie umiem sobie odmowic papierosa :(

to chociaż rzuć jak urodzisz zwłaszcza jak będziesz karmić piersią:)

Gość nie powinnas ale
Ja paliłam mimo ze byłam w ciąży - ograniczyłam jedynie palenie ale palilam i dziecko urodziło sie zdrowe, wody płodowe czyste a maly puktow 10/10 waga 3600 takze nie jest powiedziane ze cos musi byc nie tak. Chociaz oczywiscie lepiej nie palic !!!!!!!!!!!!!!!

Gość jaraczka
dzieki dziewczyny- jednak nie jestescie takie zle :P mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z moja dzidzia

Gość bez jaj
moze sie przestraszyly? :P ale spoko spoko, jeszcze sie naczytasz, twoj topic wisi dopiero kilka minut, zaraz pojawia sie Matki Idealne rzucajace miesem na kilometr (oczywiscie nie przy dzieciach...) :)

Gość jaraczka
bez jaj hehe wiesz co piszesz... pozdrawiam

Gość nie powinnas ale
nie ma ludzi idealnych - ale jeżeli rozwazasz " koniec palenia" to najlepiej przygotuj sie do tego. Bo niestety ale zeby nie palic ludzie najczesciej zaajmują czyms usta - jedzeniem. Ato dodatkowe kg = do tego ciąża. Mam znajomą ktora rzucila palenie w ciąży i tak sie obzerala cukierkami i wszystkim innym ze w 9 mc wazyla o 32 kg wiecej :(

Gość jaraczka
jessu tylko bez przeklenstw

Gość bez jaj
aaaaaaaaaarfhds - zajebany kurwiszon to cie urodzil i nie udalo mu sie ciebie wychowac :) jak klniemy to pelna para ;)

zaczęło się... nie wiem czemu ludzie się tak podniecają każdy ma wolną wolę i może zakładać 10.000 topiców a i tak zrobi jak chce:)

Gość jestem za a nawet przeciw...
Moja znajoma była w 2 miesiącu jak się dowiedziała o ciąży. Rzuciła palenie i tydzień później poroniła - zbyt duży szok dla organizmu... Drastyczne rzucanie fajek też nie jest zdrowe dla dziecka - cokolwiek by nie mówili ci, co to nigdy nie mieli papierosa w ustach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość nie powinnas ale
jestem za - masz racje lekarz tez powiedzial mi ze jesli rzucac palenie to powoli stopniowo. Najlepiej jest ograniczac i tak do minimum a potem juz calkiem.

Gość jaraczka
dzieki dziewczyny !!!

Gość aaaaaaaaaaaljaKI
A TY BEZ JAJ TO PEWNIE RUCHHAł TWOJąA KURWEEE PIES SKORO TAKA SUKKA Z CIEBIE SIE URODZIłA A NA SNIADANIE TO ZAJADAłAś SIE PAPIEROSAMI POJEBBANA DZIWKKO KTóRą MA POPIEPSZONą MATKE

zamiat dyskusji na poziomie, argumentów konkretnych co by od palenia dziewczynę odciągnąc bluzgi jakieś ,no ale one świadczą tylko o poziomie autora. czyzby to ten sam co założył topic o tym skąd się bierze inteligencja? idę na dymka:)

Gość jaraczka
co ze niby ja sama na siebie najezdzam ?

Gość bez jaj
nieee... rzeczywiście000000000000000 chodzilo o autora/ke innego topicu (o inteligencji) :))) do aaaaaaaaaaaljaKI a ja sie ubawilam bo mam cie gleboko, ja nie pale, az szkoda, nie? biedn mala zakompleksiona dziewczynko, ktorej matka dala takie wychowanie jakie tu teraz widac... co jeszcze bardziej upewnia mnie w przekonaniu, ze palaca matka to pikus w porownaniu z przykladem jaki ty wynioslas z domu i jaki tu prezentujesz... pozostaje wspolczuc wszystkim ktorzy musza z toba przebywac :D

jaraczka........ ja rzucilam palenie, a bylo ciezko tym bardziej ze maz pali, a ja lubialam codziennie piwko i papieroski.... ale moja mama palila ze mna w ciazy i ze mna wszytsko ok.... jakmozesz to jeszcze rzuc palenie.... w miesieczniku m jak mama jest napisane ze jak sie rzuci palenie do 30 tyg to dziecko jest w tsanie dogonioc swoja wage... ja juz teraz nigdy bym nie zapalila jak czuje jakmoje malenswo mi sie przeciaga...

Gość karinkaqqq
jaraczka- tutaj sa same matki polki!!! tylko ciekawe dlaczego tak duzo dzieci jest zabijanych itd, nie pochwalam palenia w ciazy, ja jednak palilam, moje dziecko dostalo 10 pkt, wazylo 4120, i urodzilo sie terminowo, jednak to nie jest reguła.

Gość bylapalaczka
Jaraczka ciekawe czy przyszlo by ci do glowy zeby siedziec przy lozeczku twego nowonarodzonego dziecka z petem w gebie i dmuchac mu prosto w buzie? To co robisz teraz to to samo Palilam 10 lat w tym czasie rzucalam dziesiatki razy bez skutku Od kiedy sie dowiedzialam ze jestem w ciazy nie zapalilam ani jednego papierosa. Mam zero szacunku do matek ktore w ten sposob zatruwaja swoje dzieci, i wkurwiaja mnie teksty typu "ja palilam i moje dziecko urodzilo sie zdrowe" bo nie wiecie glupie pizdy jakie konsekwencje poniosa wasze dzieci w przyszlosci.. Duzo zdrowia dla twojego dzieciatka, zeby mialo sile zmieniac tobie pieluchy w przyszlosci jak bedziesz umierala na raka pluc

Gość tez palaczka
tez palilam w ciazy bo nasluchalam sie od kolezanek ze to nie szkodzi itp, nie palilam duzo, ale palilam. dziecko rozwijalo sie dobrze, urodzilo sie duze {ponad 4 kg) ale od okolo 2 roku zycia zaczely sie u niego zapalenia uszu co miesiac i tak jest do dzis ( ma teraz 12 lat) lekarz powiedzial mi ze to przez palenie w ciazy, mam teraz straszne wyrzuty sumienia ze tak skrzywdzilam wlasne dziecko...

Gość dziewzyno.... ...
lekarz to nie wyrocznia i ty w takie bzdury wierzysz! sa takie trepy co wszystko zrzuca na palenie byle wyrzuty sumienia wzbudzic, maja wowczas chora satysfakcje a jaka pewnosc ze dziecko nie mialoby apalenia uszu gdybys nie palila? nie daj sobie wmawiac takich bzdur! nie ma zadnych badan ktore moglyby potwierdzic teorie tego pseudolekarza!

Gość napisze na pomaranczowo
moja znajoma paliła-jej dziecko zmarło po porodzie-zaszła w druga ciaze i brzydko piszac powtórka z rozrywki :(