Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pearcola

czy ktoś wyleczył trądzik spowodowany zaburzeniami ukł. pokarm.? może ziołami?

Polecane posty

Gość pearcola

z trądzikiem zmagam sie jakieś 6 lat, podjelam leczenie jak się pogorszyło, czasem było lepiej, czasam leczenie nic nie dawalo. Niedawno byłam u irydologa i okazało się ze przyczyna moich problemow jest zapalenie zoladka! i ogolnie zaburzenia ukladu pokarmowego. Teraz lecze sie ziolami i moja cera jeszcze nigdy nie byla tak tragiczna - podobno taki jest wlasnie efekt - oczyszcza sie organizm. wiec stosowanie tego wszystkiego na twarz NIC nie dawalo a nawet pogarszalo bo wszytsko schowalo sie pod skora i teraz po ziolkach wyłazi..Ale to juz 2 miesiace... Irydolog polecila mi tez unikac smazonego jedzenia. czy ktos mial moze podobne problemy i podjal sie leczenia ziolami?

Gość lololka
organizm się oczyści i będziesz mieć piękną buźkę :)

Gość pearcola
oby to bylo jak najszybciej. slyszalam ze organizm moze sie oczyszczac pol roku, u niektorych nawet rok. Nie moge sie doczekac:) bo teraz jest masakra

Gość pearcola
szukalam na necie odnosnie leczenia tradziku przy niezycie zoladka (ja mam nadkwasote) i nic nie moglam znlezc! zdziwiona jestem ze nic nie mozna sie o tym dowiedziec. przeciez przyczyn tradziku moze byc tysiace, a mi powiedziala lekarka ze ja nie mam problemu skornego ale wlasnie ten zoladek..

Gość pearcola
jestem gotowa zrezygnowac z jedzenia ktore lubie, ale nawet nie wiem jakiego! tutaj pisze tak, tam znowu cos innego i juz sama nie wiem co jest dobre a co nie:/ a po co mam rezygnowac z czegos co moge jesc? po tym wszystkim co sie oczytalam stwierdzilam ze pasuje chyba tylko wode pic i suchy chleb jesc:/

Gość pearcola
nie znam nikogo z takim problemem ale mam nadzieje ze znajdzie sie ktos o podobnej sytuacji..

to prawda, że organizm się oczyszcza, ale nie powinno to trwać dłużej niż 3 m-ce nie piszesz niż o ziołach, które stosujesz jeśli masz problemy z zołądkiem powinnaś uważać na smażone i ciężkostrawne pokarmy, kawa, a także na nadmiar słodyczy ( nie łączyć je z innymi pokarmami) - jeśli jakiś deser to godzinę po obiedzie itp. a najlepiej odstawić słodycze generalnie, przy Twoich dolegliwościach proponuję dietę niełączenia - w necie jest dużo informacji na ten temat zioła dośc skutecznie są w stanie wyleczyć takie dolegliwości ale do tego trzeba systematyczności i cierpliwości na początek mogę Ci polecić len pity na czczo co rano

Gość pearcola
jakastakasobie, dziekuję za odp. spróbuje sie dowiedziec cos o tej diecie nielaczenia, bo rzeczywiscie czasem jak sie najadlam tysiac rzezcy na raz to nie czulam sie za dobrze. A za bardzo sie tym nie przejmowalam bo jestem szczupla bardzo(chcialabym przytyc)wiec jadlam co mi sie podoba, ale teraz wiem ze to jest bez sensu. obym tylko nie schudla jescze bardziej:/ jakie to sa ziola to ja kompletnie nie mam pojecia, bo lecze sie u irydologa z Mongolii i oni to sprowadzaja tam ze wschodu, to sa tylko takie ponumerowane opakowania, nic na nich nie pisze. kosztuja tez dosyc sporo. duzo moich znajomych sie tam leczy i nawet po miesiacu widza poprawe. szkoda tylko ze mi to wszytsko wywala na twarz. jedno ziolo to smakowalo jak piolun jakis. wszystkie sa ohydne w smaku. wiem ze to sa ziola korzenne czy cos takiego, dlatego maja mocniejsze dzialanie niz te takie liscie czy jak to tam nazwac;)

Gość hijka
a jakie masz objawy? ze domyslilas sie ze zoladek jest przyczyna tradziku?? tez szukam przyczyny tego co mam na buzce ..:(

Gość pearcola
o to chodzi ze ja sie wlasnie sama nie domyslilam, dowiedzialam sie tego od irydologa, ktory nie dosc ze mowi co ci dolega choc nic o tobie nie wie, to jeszcze wskazuje na przyczyne. To jest badanie z teczowki oka. a ja tyle czasu leczylam sie zewnetrznie, dobrze ze nie bralam doustnie jakichs antybiotykow a tu okazalo sie ze problem tkwi gdzie indziej. Ja mam tez nerwice, a nerwica to spustoszenie dla organizmu stad tez problemy z zloladkiem miedzy innymi.

Gość pearcola
a co do objawow, zawsze czuje jakis taki dyskomfort w brzuchu, czasem miewam mocne bole zoladka. po ziolach czuje sie lepiej

skoro juz widzisz male efekty, to poczekaj, a przyjdą większe :) len mozesaz spokojnie łączyć ze wszsytkimi ziołami, z tym nie ma problemu jak będziesz jeść odpowiednie ilości to raczej nie schudniesz :)

Gość pearcola
a co do tego lnu- bo nie za bardzo sie orientuje- to moze byc np to jakies siemie lniane? Kiedys babcia dawala mi to czasem wypic;)

Gość pearcola
mam tez taka masc od tej lekarki, kiedys przestalam ja stosowac, bo wydawalo mi sie ze jeszcze pogarsza, powiedzialm jej o tym a ona na to zebym stosowalo, bo to siedzi pod skora musi wyjsc na wierzch. Zaufalam jej, i teraz musze stwierdzic ze jest na prawde dobra, jak mam jakies ropne pryszcze to wszystko wypycha, na poczatku to okropnie wyglada, ale gdy mam wolne i stosuje ja od rana to mi normalnie sama ropa wychodzi na wierzch bez wyciskania. Na prawde polecam wam to badanie z oka.

pearcola a stosujesz lewatywy oczyszczajace np. z naparu rumianku lub woda z cytryna ? Jezeli organizm sie oczyszcza to wszystkie te toksyny zbieraja sie w jelicie grobym, po zrobieniu lewatywy szybciej sie ich pozbedziesz z organizmu. To napewno nie zaszkodzi a moze ci sie szybciej cera poprawic. Poszukaj w gogle o lewatywach albo tu na kafe kiedys byl taki dos dlugi topik.