Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pałulinna

cos na wardze sromowej... jestem przerazona.

Polecane posty

Gość pałulinna

jestem w 23tyg ciazy i ciagle cos mi dolega tam na dole. jak nie grzybica, to inne dziadostwo :( wczoraj w kapieli wyczulam grudke pod skora wagri sromowej. jest duza, okolo 1cm!!! okragla, twarda i siedzi pod skora. nie boli, ale strasznie mnie niepokoi :( dodam, ze na 100% nie jest to od golenia, bo wyglada to calkiem inaczej... jestem przerazona, a do gina dopiero w przyszlym tygodniu :( :( :(

Gość Tylko spokojnie...
...nie panikuj, ja też miałam coś takiego (co prawda nie byłam w ciąży ale to chyba nie ma znaczenia) i też się strasznie denerwowałam, ale mnie tutaj na kafe ktoś uspokoił i rzeczywiście - to coś nagle się pojawiło i tak samo nagle zniknęło więc cierpliwości.

Gość moze masz to co ja
poczytaj o bartholinim, gruczol albo sybdrom bartholiniego.

Nie wiem czy akurat mialam to samo,ale w ciazy strasznie nupuchly mi wargi i gin. powiedziala mi,ze to zylaki, przeszly po porodzie, a urodzilam dziecko 4500

no ja mam to samo,nie boli a jest i to jest od przytycia,zejdzie po porodzie.

Gość ona .... podobnie
Miałam tak samo, podobno jest to przerośniety gruczoł. Jezeli nie boli i powoli się zmniejsza to nie ma powodów do paniki. Jezeli boli to należy udać sie do lekarza bo moze być konieczne nacinanie.