Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochana byla kochnka

jakie jest prawdopodobinastwo zajscia w ciaze po odstawieniu tabletek??

Polecane posty

odstawiam tabletki,chcemy pracowac nad dzidzią... jakie jest orawdopodobienstwo ze po 2 latach na tabletkach bede miala problem z zjasciem? a moze uda sie od razu? jak bylo z wami? jestem po yasmin, jutro biore ostatnia tabletke i koniec...

Gość a bo ja tam wiem
ja bralam pol rolku tylko a teraz juz pol roku staram sie o dziecko i nic. :( nie wiem czy to wina pigulek...

jezu zaczynam sie bac!!! jest tu ktos kto bez problemu zaszedl po odstawieniu tabletk!!!???

/??????????????????????????

kwestia indywidualna, jedne odrazu zachodza inne nie

Gość taaaaka jedna
hmm to dziwne w ksiazce "sztuka kochania" lek. gin. było napisane zepo odstawieniu nalezy sie zabezpieczac bo odrazu zachodzi sie w ciaze, a swoja droga moja znajoma po odstawieniu tabletek rowniez zaliczyla "wpADKE"

dlatego pisze, ze to kwestia indywidualna i mylne jest myslenie, ze jak skoncze brac tabletki, to jeszcze pokocham sie bez niczego bo i tak nie zjade, przeciez hormony sa we mnie- mylne myslenie, czesto skutkujace, nieoczekiwana, aczkolwiek swiadoma wpadką

Gość ja bym poczekała
ja bym poczekała aż ci sie cykle unormują. Po odstawieniu zaleca się przynajmniej pół roku odczekać. Po pierwsze po odstawieniu tabletek hormony moga jeszcze przez pół roku wpływać na organizm. Nawet jeśli twoje cykle będą regularne to po ustaniu działania hormonów mogą się rozregulować. A po drugie powinnaś sprawdzić jak długa masz fazę lutealną (czyli ten okres od owulacji do okresu). Normalnie powinna wynosić od 12-16 dni. Jeśli jest krótsza to jest większe ryzyko poronienia, a wiele kobiet o tym nie wie. Dlatego właśnie jest ważne żeby cykl powrócił do normalności.

Ja też bym poczekała. Primo: w pierwszym owulacyjnym cyklu jajniki lubią pracować pełną parą i są większe szanse na bliźnięta, secundo: ponoć przy tabsach endometrium jest trochę cieńsze, co może utrudniać implantację zarodka (jeśli czegoś nie pokręciłam) i warto poczekać, aż się "odbuduje".

nie planuje zajscia w ciaze- jeszcze, ale tez czytalam takie motywy, aby poczekac przynajmniej 3 miesiace, aby wlasnie sie unormowalo