Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Algaa

Od którego miesiąca podnosiłście dziecko pod pachami??

Polecane posty

Gość Algaa

Moja kluska ma 3 miesiace i 6,5kg wbrew cieżko mi ją już brać wsuwając ręce pod główkę i pupkę, zastanawiam sie czy mogę ją chwutać pod pachami i w ten sposób ją podnosić?

Chyba od drugiego:) Ale mój Mały bardzo szybko w miarę trzymał główkę. Ale jeszcze apropos podnoszenia pod pachami, to wtedy przecież ramiona się podnoszą i same główkę trzymają:D

ja zaczęłam podnosić moją małą pod pachy jak w miare sztywno zaczęła trzymać główkę, to było gdzes ok 2-3 miesiąc

ja z moim synkiem wylądowałam zaraz po porodzie w klinice neonatologicznej i tam podnosi sie pod paszkami juz od pierwszych chwil zycia dzieciaczki. Oczywiscie trzeba wiedziec jak to zrobić. Ja nauczyłam sie podnoszenia pod paszkami tam w szpitalu i nie miałam z tym problemu. łapiac pod paszkami musisz jednocześnie trzymać z tyłu palcami głowkę. Jak się boisz to lepiej tego nie rób.

ja tak samo jak bibi :) od pierwszych dni, a bez trzymania glowy jak zaczal trzxymac ja sam czyli jakis koniec 2 mca moze polowa 2 mca nie pamietam a teraz sobie inaczej nie wyobrazam chyba ze spi :)

Gość jikolp
a mój maluch ma 3 miesiące i waży 8,5 kilo :( masakra :( podnoszenie go to koszmar :(

Gość alka wawa
waży za dużo moim zdaniem...