Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bakabaka

a jak wygląda menu waszych 7 miesiecznych pociech?

Polecane posty

Gość bakabaka

Za 10 dni skonczy 7 miesiecy i chyba sie nic nie zmieni wiec napisze: 6-7: mleko nutramigen 180-200 ml 10/11: kaszka ryzowa nestle 100-150 ml 14.30: obiadek ze sloiczka ok. 200ml 17: mleko 150-180 ml 20: mleko z kleikiem 160-200 ml Chcialabym, zeby jadla owoce, ale za nic nie chce :(

Gość bakabaka
dziekuje za odp a kto jeszcze karmi piersia i ma podobny schemat?

Moja Córcia je tak: 5-6 ok 200ml Nutramigen2 z kleikiem kukurydzianym, 8-9 ok 50 ml sok owocowy klarowny, 10-11 ok 150 ml Sinlac, 13-14 190g zupki Gerber lub Bobovita + 0,5żółtka co drugi dzien, 16.30 deser owocowy Gerber lub Bobovita, 19-19.30 ok 200ml Nutramigen2 z kleikiem ryżowym. Córka ma 7 miesiecy i tydzien i wazy 8kg:)

Gość konwalyjka
Możesz jeszcze przemycić owoce w postaci kisielku na bobofrucie

Gość cichociemna27
konwalyjka, a jak Ty robisz ten kisiel z bobo fruta?

Gość konwalyjka
Do bobofruta dosypuję tak ok 1-1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej i gotuję. Tylko trzeba cały czas mieszać i czekać aż się zagotuje. Czasem dodaje też owoce. Pycha!

Gość ingrrid
rozumiem, że ten kisiel to robisz z klarownych bobo frutów? czy na przecierowych też się udaje??

Ja też robię kisiel na bobofrutach, ale tych klarownych, na przecierowym jeszcze nie próbowałam, ale jakoś mi nie pasuje....

A jaką wartość odżywczą mają te kisielki na bobofrucie? Czy nie lepiej podać sam bobofrut? Z przepisu wynika, że oprócz soku zawierają mąkę ziemniaczaną. Czy jest ona potrzebna niemowlakowi?

Moja dzis skonczyla 7 miesiecy bo juz mamy 6 maj ok godz 7 - 8 zjada 150 ml mleka potem ok 10 - 11 deserek ryzowy z sloiczka , ok 12 mleko ok 150 ml , 14 - 15 zupa z sloiczka z miesem , ok 19 mleko z kaszka , ok 24 180 ml mleka . Czy mozna podac pol zoltka np do zupy ? Acha je jeszcze deserki owocowe jeden dziennie , ale nie chce pic sokow , wody czase pije herbatke . Moze podpowiecie co zrobic zeby chciala pic te soki albo chociaz wode .

Tak mozesz podac dziecku juz w 7miesiacu pol zoltka ,na pocztek 2razy w tygodniu i najlepiej w zupce bez mieska. Po jakims czasie zoltko podaje sie juz co drugi dzien polowke w zupce z mieskiem.

Zoja31, a czy dla Ciebie kisiel i sok niczym się nie różnią? Bo dla mnie róznica jest ogromna, może nie w smaku, ale w konsystencji. Bobofrut jako sok to napój, jako kisiel z owocami to deser lub podwieczorek. Mąka ziemniaczana może nie jest potrzebna, ale też jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a dzieci kisielek uwielbiają. Pozdrawiam