Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opopop

czy stosowac dodatkowo gumki?

Polecane posty

Gość opopop

dziewczyny mam do Was pytanie? od 6 dni biore tabletki antykoncepcyjne, zaczelam je brac w pierwszym dniu okresu, w ulotce wyczytalam ze skutecznosc zabezpieczenia jest juz od pierwszej tabletki, ale przyznam ze mam pewne obawy :( czy lepiej zabezpieczac sie dodatkowo przez pierwszy miesiac gumka, albo poprostu poczekaz az skoncze pierwsze opakowanie? Dodam ze sa to moje pierwsze tabletki.

Gość czysta desperacja
jezeli masz obawy to zabezpieczajcie sie dodatkowo :)

Gość opopop
czyli jednak nie ma tego skutecznego zabezpieczenia od pierwszej tabletki, o ktorym pisza w ulotce. najlepiej chyba bedzie jak poczekam do konca opakowania :) dzieki za info.

Gość czysta desperacja
ja uzywalabym jeszcze gumek. poza tym nie chce cie straszyc ale prezerwatywa nie chroni tylko przed ciaze ale takze przed chorobami przenoszonymi droga plciowa...

Gość czysta desperacja
czytalam gdzies ze kobiety ktore stosuja antykoncpecje hormonalna nie uzywaja gumek i dlatego sa bardziej narazone na raka szyjki macicy...

Gość opopop
nie powiem ze nie zgadzam sie z Toba, ale glownie chodzilo mi o % zabezpieczenia przed ciaza, czy zeczywiscie juz od pierwszej tabletki moge bezpiecznie sie kochac jak zapewnia to wpis na ulotce.

"czytalam gdzies ze kobiety ktore stosuja antykoncpecje hormonalna nie uzywaja gumek i dlatego sa bardziej narazone na raka szyjki macicy..." a moge zapytac gdzie sie tego doczytałas? :> co maja gumki do raka szyjki macicy?!

Gość czysta desperacja
AGUSgdynia gumki to maja do tego ze zapobiegaja przenoszeniu chorob droga plciowa. Jakbys zainteresowala sie problemem raka szyjki macicy to wiedzialabys ze tego raka moze spowodowac pewna bakteria( czy wirus mniejsza z tym) ktora przenika razem z nasieniem.