Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

niechęć do marchewki...co innego podawac?

Polecane posty

hej...moja corcia zjada marcheweczke gotowana ale tak srednio...raczej niechetnie i w malych ilosciach...tak samo jak podaje ja z ziemniaczkiem...za to jabluszko bardzo lubi:)zjada cale zawsze:) Od kiedy moge podać banana startego np dodanego do jablka?albo co dac zamiast marchewki?? moze nie gotowana tylko surowa?ale wtedy to chyba nie bedzie jako obiadek:( prosze o pomoc!!!

Moja cora najchetniej jadla kalafiora z ziemniakiem.

Gość zatroskana
dzieci maja roznie - raz im cos smakuje a raz nie, czasem przez miesiac cos je z chcia a tu na nastepny dzien sie nie chwyci i koniec. A za miesiac - dwa znow chetnie zje. Poki co nie wciskaj duzo, niech je ile chce, choc wydaje mi sie, ze dobrze zebys dawala marchewke i probowala roznych sposobow. Jak je jabuszko, to sprobuj z marchewka. Nie ma problemu jak bedzie chciec surowa, to niech ma ja w porze obiadowej i juz, wazne zeby dostala to co ma dostac. Tylko tak sobie teraz na zdrowy rozum tej surowej chyba na poczatek mniej niz gotowanej, bo to bardziej "stezone" witaminki. Poza tym, uwazaj przy surowej na zaparcia - bo moga sie pojawic. Ja banana podalam najpierw w sloiczku, potem surowego, ale juz w 5 miesiacu, choc wiem, ze sa rozne szkoly. Malemu nic nie bylo i bardzo chetnie wcina :) \pozdraiwam!

Gość hub
moaj nie chce jesc gerberkow...na poczatku zaczelam dawac jej marchewke z jablkiem a ona ryczy podczas jedzenia i z anic nie chce jesc , wogole nie chce jesc z lyzki tak samo jest z kaszka itd

Gość konwalyjka
No ja bym takiemu maluchowi surowej marchwi nie dała. Z warzyw możesz dac już zupkę z pietruszką i selerem, ziemniaczkiem. Możesz dodać też brokuły (polecam takie jednoskładnikowe Gerbera), dynię, z owoców jagody i winogrona. No i skoro lubi jabłuszko, to może dodawac do tego jabłka odrobinę marchewki? Albo popróbować z marchewkami różnych firm?