Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinka22

Kiedy zaczelyscie kupowac ubranka dla dziecka?

Polecane posty

Gość kalinka22

hej amm do wszytskich kobiet ktore beda mialay dzidzie i te ktore juz maja,ja jestem obecnie w 3 miesiacu ciazy i tak sie zastanawam kiedy juz powinnam zaczac kupowac ubranka,nie chce kupowac wszytskiego na raz ,tylko juz bym chciala zaczac

ja juz zaczelam chyba jak bylam w 3 miesiacu, i dobrze zrobilam bo kupowalam po malutku i nie czulam tych cen, a jakbym poszla przed porodem to w kasie bym chyba zawalu dostala:)

Gość do startu...
wiesz, opinie na pewno beda rozne :-) prawda jest taka,ze ja kupowalam juz od trzeciego miesiaca, jak tylko na USG zobaczylam,ze wszystko jest z dzieciatkiem ok pojedyncze sztuki, czasem troche wieksze rozmiary - 3-6miesiecy, czasem nawet cos na 9miesiecy! Dzieki temu moglam kupowac drozsze ciuszki, bo raz na pare tygodni wydac kilkadziesiat zl jest latwiej niz kupowac cala \\\"markowa\\\" wyprawke no nie? A tych najmniejszych ciuszkow, na sam poczatek nie kupuj za wiele-jesli ktos z rodziny cie obdaruje, to super, bo wierz mi,ze dwu-trzy tygodniowego niemowlaczka po prostu nie bedziesz stroic-bedzie chodzilo glownie o wygode :-)

Gość kalinka22
macie racje wazne jest aby maluszek czul sie wygodnie,tez nie chce wszytskiego na raz kupowac bo to straszny wydatek,pod koniec tego miesiaca mam usg ktore potwierdzi ze wszytsko jest ok i wtedy juz zaczne zakupy

Ja też się nad tym zastanawaiłam. Jestem dopiero w 9 tygodniu więc jeszcze za wcześnie. Wszyscy mi mówią żeby nie zapeszać. Zacznę chyba kupować koło 5 miesiąca...

Ja kupowałam po trochu, bo wiedziałam że później nie dam rady wszystkiego kupic naraz. Co m-c coś kupowałam - ubranka, kosmetyki, przewijak, wanienkę...na koniec łóżeczko i wózek. Radze ci zacznij juz coś kupować, nim sie obejżysz a juz ci się przyda. Zawsze to lżej finansowo, bo nie odczujesz tego tak bardzo niz wtedy jak musialabyś kupic wszystko od razu...Gratuluje

Gość do startu...
wiecie, najwazniejsze, zeby na sile nic nie robic :-) jesli ktoras uwaza,ze "zapeszy",to lepiej rzeczywiscie zaczekac. Nasze dzieciatko jest barrrdzo wyczekane i tez mialam mieszane uczucia co do wczesnego kupowania. Ale pomyslalam sobie, ze nigdy nie wiadomo kiedy mnie do lozka poloza-a co,jesli musialbym od polowy ciazy lezec? Dlatego niczego nie zostawialam na ostatnia chwile. Wozek, lozeczko kupilismy juz w 6miesiacu, a ubranka to przez cala ciaze po troszku-dzieki temu mam kilka slicznych, na ktore normalnie nie pozwolilabym sobie, bo szkoda by mi bylo pieniazkow :) i co miesiac dokupowalismy-reczniczek, rozek itp i jakos to poszlo :-) A na ostatnia chwile, na ostatnich nogach tak jak teraz jestem, to nie chcialoby mi sie wybiarac i chodzic po sklepach i kupowalabym co popadnie :-)

Ja kupowałam od 4 miesiaca, bo wczesniej to z ciaza roznie bywa wiec zeby sie nie napalac z tym kupnem to spokojnie czekalam na te juz bezpieczniejsze miesiace kiedy ciaza juz sobie okrzepnie i rozwija sie bezpiecznie. WIadomo, zawsze jest jakies ryzyko ale lekarze mowia ze 3 pierwsze miesiace waza sie wlasciwie losy utrzymania ciazy a jak sie tak wszystko przygotuje to potem bardziej bolesnie odczuwa sie strate gdyby cos nie poszlo tak. Nie zgadzam sie z opiniami, ze poczekaj do porodu... My bylismy sami z mezem, jak mialabym kupowac wyprawke po porodzie??!! NIerealne. Ubranka kupiłam w sklepie internetowy mwww.mamitati.pl lozeczko w bobasie akcesoria w ikei bo maja fajne kolorowe rzeczy dla maluchow. Cieszcie sie kupowaniem ubranek w czasie trwania ciazy, nie czekajcie do rozwiazania

Gość garmania
Radzę ci obserwować sklepy wcześniej, tak by kupować wszystko na cenowych okazjach. Wiadomo, że łatwo jest podejmować decyzje zakupowe, ale gorzej jeśli chce się kupić tanio. Ja długo obserwowałam https://www.kolorowemarzenia.pl/ ale dopięłam swojego, bo odzież dla dzieci kupiłam o 70% taniej ;-)

Ja od piątego miesiąca zaczęłam kupować wszystko. Wózek, ciuszki. Na początku ósmego miesiąca miałam wszystko poprane, wyprasowane, poukładane. I dobrze zrobiłam o ostatni miesiąc był ciężki:)

Pierwsze ubranka kupiłam po 20 tygodniu ciąży, jak poznałam płeć dziecka ( i tak kupowałam kolory uniwersalne bo byłam niedowiarkiem). Potem znajomi zaoferowali ubranka po swoim dziecku, wiec dużo nie kupowałam. Resztę, tzn. akcesoria, kocyki, kupiłam na przełomie 8 i 9 miesiąca, przez internet, wczesniej juz miałam upatrzone tanie sklepy. 3 tygodnie przed terminem poszłam do apteki i kupiłam wszystko dla siebie i dziecka- podkłady poporodowe, kosmetyki, octenisept, fridę itp.

Gość klaudia1617
taka podreczną wyprawkę-podstawowe ciuszki kosmetyki mysle ze i kolo 6 miesiaca trzeba miec skompletowana. ale jezeli chodzi o takie grubsze rzeczy jak lozko wanienki wozki, ja bym osobiscie wybrala wczescniej a kupilabym na sam koniec. najlepiej kiedy sie urodzi juz. mozecie to nazwac nie zapeszaniem, ale tak juz jest nie chce straszyc i byc pesyistka ale roznie bywa:( rozne są z porody problemy itd,

Gość klaudia1617
chociaz mysle ze jakbym sie dowiedziala ze jestem juz w ciąży to bym nie mogla sie oprzec zeby nie kupic jakis maleńkich bucikow czy śpioszkow:)

Gość KarolinaO1
Ja nie jestem za bardzo ogarnięta, więć ubbranka kupuje na ostatnią chwilę, jednak mam już swój ulubiony sklep a jest nim https://www.ubierajdziecko.pl tutaj nigdy nie spotkala mnie nie miła sytuacja jeżeli chodzi o termin dostawy, jakość obsługi i zawartości przesyłki. Moje dzieciaki uwielbiają wybierac sobie u nich ciuszki :)