Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vila18

studia zwiazane z biologią

Polecane posty

Gość vila18

istnieje szał maturalny a ja wlasnie w drugiej liceum i zastanawiam sie co dalej...jestem na profilu-biol-chem.Z biolą idzie mi bardzo dobrze,z chemia i fizyką srednio zarowno z tego jak i z tego 3..nie wiem co robic dalej:(niby jest troche czasu ale nie chce zostawiac na ostatnią chwile..wiem ze bede zdawac biologie rozszerzoną ,mysle jeszcze nad chemią ale chyba nie dam rady..pomozcie,wskazcie jakies kierunki zwiazane z biologią,medycyną:(prosze bardzo o pomoc

Gość Los desperados
No dobrze, że nie zarządzanie i marketing albo politologia :o a więc do rzeczy: proponuje biotechnologię, rolnictwo, biologię, chemię, ochronę środowiska... Sam jestem po biologii :)

Gość Los desperados
Hmmm...a może pielęgniarstwo albo fizjoterapia albo ratownictwo medyczne. Osobiście wybrałbym chemię na polibudzie bo teraz brakuje inż.

Gość Stefcio Burczybrzuszek
myślę, że nie bez powodu istnieje coś takiego jak bio-chem. Moja żona miała odwrotnie - chemia tak, biologia nie. Teraz siedzi i czyta książki z podstawówki (!) i liceum z biologii, bo jej do czegoś potrzebne. Ta wiedza raczej powinna iść w parze. Ty masz jeszcze sporo czasu, nadgoń tą chemię. Ja miałem podobnie, tyle że z przedmiotami ścisłymi. Matematyka ok, fiza blee. Teraz pracuję w firmie programującej gry i na nic mi się zdaje sama matematyka w dziale zajmującym się fizyką gry. A talentu malarskiego, zeby byc grafikiem to nie mam.

Gość vila18
nie wiem co robic;(zawsze marzylam o medycynie a w zyciu nie dam rady zdac 3 przedmiotow na rozszerzonym poziomie:(hmm ochrona srodowiska mnie nie interesuje,a chemia tez odpada bo bym zeswirowala:)ja kocham biologie i wszystko co zwiazane z medycyną,ale nie chemia;(

Gość vila18
hmm ale na inzynierii biomedycznej pewnie bedzie mega duzo matmy a ja jestem niestety noga:(kurcze i mam teraz problem bo leze z matmy

Gość proponuję biologia
ze specjalnością genetyka ale nie wiem czy coś takiego jest. jak dobrze ze jestes w tym wieku bo ja jestem 10 lat starsza i wtedy iny bym kierunek wybrała

Gość Los desperados
Można jeszcze leśnictwo, weterynaria, mikrobiologia, analityka medyczna.... http://studia.biolog.pl/biologia,biologiczne.html

Gość Los desperados
Słuchaj, ja też nie nawidziłem chemii w LO to był koszmar, ale wszystko sie zmieniło na studiach. Wszystko zalezy od prowadzącego....

Mozesz chyba zdac matme podstawową i biologie rozszerzoną? Wtedy będziesz miała większy wybór:) A matma czesto jest tylko pierwsze pół roku , a ludzie sie tak boją.Warto poczytac na forach uczelni jak to jest w praktyce🖐️

Gość vila18
problem w tym ze jestem noga z matmy kompletna:)a w gimnazjum kochalam chemie i biologie:)poszlam do liceum,mam nauczycielke ktora chyba nie umie uczyc-tak mowią takze moje kolezanki i koledzy,mysle teraz co zrobic:(nie chce isc na byle jakie studia;(nie chce robic czegos co nie kocham,nie chce zalowac calego zycia ze nie zaryzykowalam ale znowu nie dam rady zdac dobrze 3 przedmiotow-fizyki,bioli i chemii.mysle intensywnie nad chemia ale chyba nie dam rady ...mam 3 z chemii,ucze sie na kazdy spr klkanascie godzin ale chyba za slaba jestem

Gość vila18
matma odpada;P nic mnie do tego nie zmusi:)

Gość Los desperados
Dokładnie matma i fizyka tylko przez jeden semestr i to wcale nie na wysokim poziomie. Zresztą plan studiów prawie na każdych studiach przyrodniczych jest podobny. Te same przedmioty kierunkowe typu: chemia, biochemia, genetyka, biofizyka, botanika, ekologia i etc...

Gość Los desperados
jeżeli nie ryzykujesz to nie wygrywasz.... To w takim razie skoro panicznie boisz się matmy to pozostają Ci tylko kierunki humanistyczne....

A moze idz do szkoły policealnej medycznej ? Za rok zdasz sobie te dodatkowe przedmioty i spróbujesz na medycyne:) Czasami warto zaryzykować

Gość vila18
myslalam nad rozwiazaniem ze albo biotechnologia,albo ratownictwo,albo fizjoterapia,itp albo pojde na biologie i sie jesli dalo by sie przenioslabym sie na cos z medycyna.jej no nie wiem co robic,lubie sie uczyc,serio tylko poprostu jestem slaba z matmy

Gość Los desperados
No ja byłem słaby z chemii w Lo miałem naciągane 3 a teraz kończę studia o specjalności biochemia :D

Matmy da sie wyuczyc , przynajmniej tak zeby zaliczyc.Znajdz sobie jakiegos korepetytora i wkuwaj.Najgorsze to usiasc na tyłku i powiedziec ze nie bedzie sie uczyc , bo i tak nic z tego nie bedzie... Jak masz marzenia to walcz

Gość vila18
hehe:P mysle nad korkami z chemii bo bez chemii wiele nie zdzialam..moje kolezanki ida na kierunki calkowicie nie zwiazane z biologią ,chemia,zrazili sie i ida na pedagogike itp a ja chce robic cos co kocham:)czyli cos z biolą,anatomią,praca z ludzmi itp a powiedzcie mi cos,czy jesli np postanowilabym zdawac rozszerzona chemie i np dostalabym 40 procent to lepiej zrobie probujac zdac ja czy odpuszczajac sobie zdawanie chemii

Gość Los desperados
Tu Ci nie pomogę ja zdawałem starą maturę i na studia zdawałem egzamin

Gość vila18
mam marzenia ale znam tez swoje mozliwosci:)rodzina cala humanistyczna,problemy z matmą ,matma poprostu jest moją slabą stroną,ale za to kocham biologie:)chemie lubie-niektore dzialy sa bardzo fajne i dobrze mi szlo,najgorszej te mole i te skomplikowane reakcje:)

Gość Los desperados
Mole i reakcje to pikuś.... Jeszcze nie wiesz co to absorpcjometria :P ale nie che straszyć

Gość vila18
najgorzej ze jestem w kropce:)niby do wrzesnia sporo czasu ale to zleci a potem bedzie myslenie co dalej,stres itp nie chce podejmowac decyzji w 1 dzien:)dla mnie najlepszym rozwiazaniem byly by studia na ktorych bylo by mnostwo bioli,anatomii itp troche chemii i jak najmniej matmy i fizyki:P

Gość vila18
na farmacje tez sie nie wybieram:P za duzo chemii,hmm co robic?jakis kierunek ktory by pasowal do tego co pisze?

Gość Los desperados
a wiec na biologii miałem takie przedmioty: I rok biofizyka chemia nalityczna botanika ogólna zoologia bezkręgowców filozofia etyka statystyka gleboznastwo botanika systematyczna zoologia kregowców

Gość Los desperados
II rok informatyka informatyka w biologii chemia fizyczna biochemia biologia komórki anatomia człowika i antropologia mikrobiologia ekologia fizjologia zwierzat

Gość Los desperados
III rok jezyk obcy fizjologia roslin genetyka immunologia ewolucjonizm ochrona srodowiska i przyrody

Gość Los desperados
A propo co rozumiesz pod pojeciem "mnóstwo biolii"