Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KRIS84

Objaw słabości

Polecane posty

Gość KRIS84

PROSZĘ O POMOC. PRACUJE W ANGLII NA BUDOWIE I OD JAKIEGOŚ CZASU MAM OBJAWY SŁABOŚCI PRZEWAŻNIE W NOGACH. NIE MAM OCHOTY NA JEDZENIE, MAM NIESMAK W USTACH I CZUJE JAK BYM MIAŁ PEŁNO GAZU W BRZUCHU. BYĆ MOŻE ZE JEST TO SPOWODOWANE ZŁYM ODŻYWIANIEM, JEM W MAŁYCH ILOŚCIACH OWOCE I WARZYWA. ALBO MAM JAKAŚ BAKTERIE W ŻOŁĄDKU LUB COŚ INNEGO. PROSZĘ O POMOC DZIĘKUJE.

Gość może masz zespół drażliwego
jelita ,Iddo lekarza!

Gość może masz zespół drażliwego
Idź do lekarza,zrób badania krwi.Czy masz też inne objawy(bóle brzucha,biegunkę,zaparcia,wzdęcia)?

Są dwie możliwości: odżywianie, albo zaburzenia somatyczne (stres) Na początek proponuję zmienić dietę (nie wiem jaką masz, wiec nie wiem jakie są błędy) rano na czczo szklanka wody z miodem lub siemie lniane --- jeśli to są problemy żołądkowe, to siemie będzie lepszym pomysłem syte śniadanie (w koncu musisz miec sile do pracy) lekki lunch --- w skład którego będą wchodzić warzywa w międzyczasie przegryzaj banany i jabłka lub jakies suszone owoce obiad tez syty, ale jednodaniowy przed snem szklanka kefiru (nie wiem czy oni to tam mają) a jak nie to można kupić coś co nazywa się kambucha (czy jak to sie pisze) albo kefir -- to są takei czerwone napoje pamiętaj, że codziennie musisz zjadać odpowiednią porcję - białka (mięsa, sery, soja, ryby) - węglowodanów (ziemniaki, ryż, chleb, makarony) - tluszcze - oleje, masła - błonnik (owoce i warzywa) Proponuję Ci też kupić coś z żenszeniem -- herbatka, kropelki w tabletkach... odstawić na jakiś czas kawe i czarną herbatę