Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzapytaniedowas

kiedy test ciazowy w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość zzapytaniedowas

zapomnialam polknac o czasie tabletke rozpoczynjąca nowe opakowanie czyli pierwszej z blistra nowego opakowania a w tygodniu poprzedzajacym ten fakt wspolzylam z chlopakiem a dokladnie 1 dzien wczesniej(wspolzylam w piatek a w sobote powinnam zaczac kolejne opakowanie niestety pierwsza tabletke polknelam odpwoiero w niedziele w poludnie).obawiam sie ze moglo to obinizyc dzialanie tebletek, chcialabym wykonac test ciązowy aby sie przekonac..., kiedy powinnm go wykonac zeby wynik byl wiarygodny?

test ciazowy mozna zrobic juz po 6 dniach od stosunku, ale najlepiej jest zrobic go w dniu spodziewanej miesiączki jesli ta nie pojawi się. Musisz takze przyjąć założenie, ze będąc w ciąży możesz dostawać @ do 5 miesiąca ciązy.

Gość thgyhgu
Nie ma sie @ jak sie jest w ciązy!!! To tylko mniejsze lub wieksze plamienia!!!!! A test ciążowy nie wcześniej niz w dniu@!!! Najlepsza jest beta HCG z krwi i wszystko jasne :-)

moja znajoma miala okres do 4miesiaca ciazy okres!!!

To nie są okresy!!!!!!!Ludzie kiedy nauczycie sie podstaw biologii! To krwawienia nie okres!

Czasem, mimo iż w organizmie kobiety nastąpiła implantacja, pojawia się okres (zła gospodarka hormonalna, nieprawidłowy rozwój zarodka, wady anatomiczne macicy itd.). O tym, że kobieta była w ciąży dowiaduje się dzięki testom na hormon HCG z krwi lub moczu. To tzw. ciąża biochemiczna, bo badanie ginekologiczne nie było w stanie jeszcze jej potwierdzić. Ale ostatecznie nie ma ciąży! W rzadkich przypadkach może dojść do częściowego złuszczania endometrium, mimo ciąży. Obserwuje się wówczas w czasie spodziewanych miesiączek plamienia czy krwawienia, lżejsze i krótsze jednak niż normalne menstruacje. Taki stan może trwać nawet przez kilka pierwszych miesięcy ciąży.

Astat A skąd te kobiety ktore maja okres i są w ciazy maja wiedziec, ze sa w ciazy a to co im leci to nie okres tlyko plamienia?? Skonsultuj się z lekarzem i uzupełnij swoje braki w edukacji a nie mi tu na kafe probujesz zabłysnąć. To są normalnie krwawienia jak przy miesiączce. wiec nie fanzol mi tu głupot. Wiem bo moja kolezanka tak miala, normlanie okres dostawala do 4 miesiaca, a zorwientowala sie po tym,z e jest w ciazy jak zaczela czuc delikatne ruchy i zaczela po malu tyć az w koncu zabraklo miesiaczki. Wiec nie gadaj głupot.

"To nie są okresy!!!!!!!Ludzie kiedy nauczycie sie podstaw biologii! To krwawienia nie okres!" i " Czasem, mimo iż w organizmie kobiety nastąpiła implantacja, pojawia się okres" ... albo jedno albo drugie. zdecyduj sie

Dlaczego mam wrażenie że ten post pojawił się już kilka dni temu :>

taki sam topik pojawił się już kilka dni temu ale nie pamiętam czy nick założycielki był ten sam czy nie

Wróżka chrzestna.....skad wiadomo ze to plamienia a nie okres? Bo należy robić testy z krwi a nie sikacze! Głównie te pre testy są do kitu! Obawiam sie że takie opowieści typu...bo moja kolezanka ..powodują że ludzie gadaja istne bzdury! Zapytaj lekarza jak nie wiesz a to raczej Ty nie opowiadaj bzdur!!!I jeszcze coś poszukaj definicji miesiaczki w odpowiednije literaturze a nie opieraj się na necie! A po drugie Ty czytać nie umiesz....Wiesz co to ciąża biochemiczna? Implantacja sie często nie utrzymuje...bo sa samoistne wczesne poronienia i stąd ten okres...A kobieta wcale nie wie że była ciąża!Nawet jak zapłodnione jajo było przysłowiowe 5 minut zaimplantowane to już jest to ciąża! Moze to odkryć tylko robiąc test beta HCG! Więc prosze nie opowiadaj bzdur tylko doczytaj sobie coś na ten temat!

maleńka ja wlasnie raz poronilam wiec nie poczuczaj mnie ok? Tak wlasnie bylo. nawet nie wiedzialam,ze bylam w ciazy, ale moja miesiaczka byla tak obfita i mialam takie bole, skurcze macicy, ze mama zawiozla mnie na pogotowie. Wtedy dowiedzialam sie, ze poronilam. i to tylko dlatego bo normlanie krwawilam, a skad moglam wiedziec, ze w ciazy bylam skoro krwawilam? skad moglam wiedziec czy to plamienie podczas ciązy czy miesiaczka??

Wrózka...ja Cię proszę nie traktuj mnie tak jakbyś Ty nie chciała być traktowana! Ja nie mówie, ze to łatwo odróżnić! Mówię tylko, że nie ma czegoś takiego jak miesiaczka i ciąża jednocześnie! Tu coś podsyłam :-) http://twoja-ciaza.com.pl/krwawienie.php

Wróżka...wszystko OK:-) Grunt, że się wyjaśniło:-)