Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a23b

DELIKANTY PROBLEM

Polecane posty

Gość a23b

Mamy po 23 lata, mieszkamy razem prawie rok. Pracujemy i studiujemy zaocznie (jeszcze rok z kawałkiem do końca). Nasz problem polega na tym, że mieszkamy w wynajętym pokoju z innymi, płacimy dużą kasę za nie swój kąt urządzony nie tak, jakbysmy chcieli (niewygodne łózko itd. ale ceny idą tak w góre że zmiana nie wchodzi w rachubę). Bardzo sie kochany i chcemy w przyszłosci załozyc rodzinę, ale moj ukochany mowi, ze on nie chce zrobic tego tak szybko i byle jak... i mowi ze na same oswiadczyny potrzebuje kilka tysiecy (jakas podroz chyba) a tego tak łatwo nie zdobędzie... tylko problem polega na tym, że ja nie chce bez slubu brac kreduty na mieskanie itd. Kolejny problem... u mnie w rodzinie na wesele dostaje sie wieleeee sprzetów domowych i mielibysmy takie rzeczy z głowy a nie tak jak teraz ledwo 2 talerze mamy:O a moj kochany nie chce nic kupowac nie na swoje :O W dodatku on ciagle mowi ze slub to mozmey od razu po studiach - ale teraz na dobry termin trzeba ponad rok czekac... wspominam mu to, daje do zrozumienia ale on chyba nie rozumie... czy ja mam mu powiedziec wprost? KURDEEEEE PORADZCIE

Gość no nickus
Moze Jemu wydaje sie, ze jesli slub i wesele bedzie skromne to Ty bedziesz kiedys miec do niego o to pretensje ? Porozmawiac trzeba o swoich oczekiwaniach. Jesli nie zalezy Ci na wspanialym slubie to pogadaj z nim a jesli masz ciagotki do tzw \"szalonego, odstrzalowego i jedynego w swoim rodzaju wesela\" i mowilas mu o tym to zastanow sie czy czasem On nie kombinuje poprawnie. Moze nalezy troszke poczekac ? Pomoz mu jednak wtedy w organizacji wszystkiego bo jesli sie nie ustali z gory zakresu wymagan to mozna sie przygotowywac bez konca ;)