Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktos gdzie kiedys po cos

oderwany piepszyk / prosze o pomoc

Polecane posty

mam maly problem i pytanie, oderwalam sobie dzisa przez przypadek piepszka :/ nie odszedl caly polecialo troche krwi ale jakos sie trzyma. piepszyk wystaje ponad skore o jakies 3 mm, szerokoscie est moze 0,5.. slyszlalam ze mozna dostac raka w takim przypadku :/... czy to prawda? co robic, i czy zglosic sie do lekarza... prosze o jakies odpowiedzi bo sie troche martwie.

BARDZO ZALEZY MI NA ODPOWIEDZI

Gość gwr
tez kiedys oderwałam , poleciało troche krwi i zyje jak widzisz. po prostu obserwuj to miejsce czy bedzie sie cos dziac, ale mysle nie ma czym sie przejmowac

no to troche mnie pocieszylas gwr

Gość gwr
ee tam . wydaje mi sie ze z tym gadniem o raku to przesada.owszem, moze jest jakas wieksza sznsa "złapania" raka ale to ciagle szansa 1 na milion. jakby tak kazdy raka miał dostac od oderwanego piprzyka to połowa ludzi by chorowała :)

pewnie tak ;) no nic, zrobie tak jak mowisz, poczekam popatrze, i bede poprotsu bardziej uwazac na to miejsce. dzieki za odpowiedz

Gość ja bym doradzała
pójść do dermatologa aby obejrzał, jeśli pieprzyk wcześniej był niegroźny to nic Ci nie będzie, ale nie wiesz tego. To mogła być jakaś zmiana, która kwalifikowała się do usunięcia i która mogła w przyszłości rozwinąć się w zmianę o charakterze nowotworowym, a w takim przypadku naderwanie pieprzyka może przyśpieszyć proces. Doradzam więc spokój, ale do dermatologa bym się jednak wybrała.

hmmmmmm... dermatolog. rowniez dziekuje za rade.

a tak wlasciwie to jestem szczerze mowiac zielona w sprawach lekarzy, a wiec ile kosztuje wizyta u lekarza dermatologa? czy jest mozliwe jakies dostanie sie tam na kase chorych?? P.s prosdze sie nie smiac ale jestem naprawde zielona w tych sprawach

Gość ja bym doradzała
co do wizyty prywatnej nie wiem, na fundusz zdrowia bez problemu można iść, nie trzeba skierowania, u mnie w przychodni czeka się tydzień, nie wiem jak jest gdzie indziej. W razie problemu z pieprzykiem dostaniesz skierowanie do chirurga do usunięcia.

Gość have a nice day 5856952
wporzadku :) tak czy inaczej pojde do tego dermatologa. Nic nie szkodzi a wole sie zabezpieczyc.

Mój były mąż bez przerwy maszynka do golenia nadrywał pieprzyk i nigdy mu nic nie było, ale racja idź dla spokoju do dermatologa.Ale na pewno wszystko bedzie dobrze:)